Η αιχμηρή ανάρτηση του Θανάση Παπαγεωργίου για τη διάθεση παραστάσεων online

2575 Views
Η αιχμηρή ανάρτηση του Θανάση Παπαγεωργίου για τη διάθεση παραστάσεων online Η αιχμηρή ανάρτηση του Θανάση Παπαγεωργίου για τη διάθεση παραστάσεων online

 


Ενστάσεις σχετικά με την πρωτοβουλία θεατρικών χώρων να διαθέσουν παραστάσεις δωρεάν στο διαδίκτυο προκειμένου να ψυχαγωγηθεί το κοινό εν μέσω καραντίνας, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης  Θανάσης Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 

«ON DEMAND?

Εμένα, όμως, θα μου επιτρέψετε να επιμένω ότι το θέατρο είναι ζωντανή τέχνη. Που μόνο αν υπάρχει ένας ηθοποιός και ένας θεατής μπορεί να εκτελέσει την αποστολή του. Και πως αυτό δεν αντικαθίσταται με καμιά τεχνολογία.
.
Εμένα θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι άλλο μέθεξις και άλλο παρατήρησις. Το πρώτο απαιτεί καρδιά και μυαλό. Το δεύτερο απλώς ένα τηλεκοντρόλ.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για τη μετάλλαξη της ουσίας του θεάτρου. Οι κρίσεις, οι λoιμοί, οι πανδημίες, οι δικτατορίες, οι πόλεμοι, τα βασανιστήρια, οι εξορίες, αντιμετωπίστηκαν από το θέατρο μόνο και πάντα με τη ζωντανή παρουσία του. Με έναν ηθοποιό που θα δήλωνε ζωντανά από σκηνής την αντίδρασή του και θα καλούσε σε ξεσηκωμό. Ήταν αυτός που την επόμενη μέρα θα βρισκόταν στις φυλακές και στις εξορίες, στα μπουντρούμια και στα βασανιστήρια.

Εμένα θα μου επιτρέψετε να μην πιστεύω στο θέατρο ‘’δι’ αλληλογραφίας’’ και σε διάφορα on demand. Όπως δεν πιστεύω και στην υποκριτική άνευ διδασκάλου. Τα βδελύσσομαι.

Εμένα θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι αυτές οι λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία μπορεί να προσφέρονται για κάποιους πονηρούληδες επιχειρηματίες, αλλά μην τους αφήσουμε παρακαλώ να τις διαλαλούν σαν κάλυψη των πνευματικών αναγκών του ανθρώπου εν καιρώ κρίσης και μπλα μπλα... Γιατί τότε είναι που η ‘κρίσις’ θα εδραιωθεί για τα καλά στον εγκέφαλο και θα πιστέψει ότι και από τον καναπέ ψυχαγωγείται.

Λίγος σεβασμός στο λειτούργημά μας δεν κάνει κακό. Και στους δασκάλους μας…»

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες στα 10 ΘΒΘ μιλούν στην «Κ» - Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα.
Οι πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες στα 10 ΘΒΘ μιλούν στην «Κ» - Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα.
με 0 Σχόλια 821 Views
Στα πλαίσια προώθησης και προβολής των φετινών υποψηφίων των 10ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης, απευθυνθήκαμε στο πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο θεατρικό δυναμικό, στο «αύριο» του θεάτρου μας. Οι θίασοι που διεκδικούνν το Βραβείο Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας της Χρονιάς 2020, μιλούν στην Κουλτουρόσουπα 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή