Ηθοποιοί ΚΘΒΕ: «Αναρωτιόμαστε ποιόν εξυπηρετεί η υποβάθμιση του Κρατικού» – Όλη η ανακοίνωση.

2537 Views
Ηθοποιοί ΚΘΒΕ: «Αναρωτιόμαστε ποιόν εξυπηρετεί η υποβάθμιση του Κρατικού» – Όλη η ανακοίνωση. Ηθοποιοί ΚΘΒΕ: «Αναρωτιόμαστε ποιόν εξυπηρετεί η υποβάθμιση του Κρατικού» – Όλη η ανακοίνωση.

   

Δελτίο Τύπου για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι ηθοποιοί στο Κ.Θ.Β.Ε. απέστειλαν πριν λίγο στα Μέσα όπου όπως αναφέρουν «συνεχίζουμε αποφασιστικά και κλιμακώνουμε με στάσεις εργασίας, ως την υπογραφή της σύμβασής μας.
 
Θυμίζουμε πως έχουν ματαιωθεί όλες οι παραστάσεις σε όλες τις σκηνές του ΚΘΒΕ., σήμερα ημέρα Χριστουγέννων καθώς και των επόμενων δύο ημερών: 26 και 27 Δεκεμβρίου 2018
 
 
Στις 30/9 έληξε η Σ.Σ.Ε. του ΣΕΗ με το Κ.Θ.Β.Ε.. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, η διοίκηση του Κρατικού, απ’ ότι φαίνεται σε πλήρη συμφωνία με την Κυβέρνηση, επιδιώκει να υπογράψει νέα σύμβαση με χειρότερους όρους από την προηγούμενη. Η εξέλιξη αυτή αφορά τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο, αφού μπορεί να υποσκάψει τον αγώνα μας για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε κάθε χώρο.
 
Ο αγώνας για τη σύμβαση διασφαλίζει ότι ο εργαζόμενος μπορεί να επιδράσει στις εξελίξεις που αφορούν τη ζωή και την εργασία του. Έχει ως στόχο τη ρύθμιση των όρων και προϋποθέσεων δουλειάς, την εξασφάλιση όσο δυνατόν μεγαλύτερου βαθμού αξιοπρέπειας και διαβίωσης, την υπεράσπιση ηθοποιών που δεν έχουν διαπραγματευτική δυνατότητα απέναντι στην εργοδοσία.
 
Αναρωτιόμαστε ποιόν εξυπηρετεί η υποβάθμιση του Κρατικού.
 
Είναι απαράδεκτο να δηλώνουν 3 μήνες τώρα πως είναι παράνομο να υπογράψουν τη σύμβαση που είχαμε εδώ και τόσα χρόνια και να απαιτούν την είσοδο των μνημονίων σε αυτήν, την ώρα μάλιστα που διαφημίζουν το τέλος τους.
 
Περιμένουμε να πάρουν θέση γραπτώς όσοι είναι υπεύθυνοι!
 
Συνεχίζουμε αποφασιστικά και κλιμακώνουμε με στάσεις εργασίας, όπως αποφάσισε το σωματείο μας και η συνέλευση των ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε., ως την υπογραφή της σύμβασής μας.
 
Οι μέρες και ώρες των στάσεων είναι οι εξής:
§ Τρίτη 25/12/18 στις 11:00 – 13:00 και 20:00 – 22:00
§ Τετάρτη 26/12/18 στις 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00
§ Πέμπτη 27/12/18 στις 20:00 – 22:00
 
Για το Σ.Ε.Η.
Πρόεδρος  
Δημήτρης Αντωνιάδης
Γραμματέας
Ήρα Ρόκου
.
,
ΣΕΗ: «σύμβαση με χειρότερους όρους κατευθύνεται να υπογράψει η διοίκηση του ΚΘΒΕ».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή