Προλαβαίνετε να συμμετάσχετε στο Διεθνή διαγωνισμό σύγχρονου ελληνικού θεατρικού έργου από το ΚΘΒΕ

642 Views
Προλαβαίνετε να συμμετάσχετε στο Διεθνή διαγωνισμό σύγχρονου ελληνικού θεατρικού έργου από το ΚΘΒΕ Προλαβαίνετε να συμμετάσχετε στο Διεθνή διαγωνισμό σύγχρονου ελληνικού θεατρικού έργου από το ΚΘΒΕ

 

Mythos?!
 
 
Στις 15 Νοεμβρίου 2021 λήγει η προθεσμία για την υποβολή έργων στον διαγωνισμό θεατρικής γραφής, που πραγματοποιείται από το θέατρο Regensburg της Γερμανίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
 
Το πρότζεκτ MYTHOS?! αναζητά νέες αφηγήσεις, διαφορετικές οπτικές και καινοτόμες δραματουργίες στη σύγχρονη ελληνική θεατρική γραφή.
 
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη θεματική των έργων, ωστόσο, στη σκηνή θα μπορούν να συμμετέχουν έως τέσσερις ηθοποιοί για την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου έργου. Απαραίτητη προϋπόθεση το κείμενο να μην έχει παρουσιαστεί προηγουμένως σε άλλη θεατρική σκηνή και να μην έχει εκδοθεί ή κυκλοφορήσει σε οποιαδήποτε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονική πλατφόρμα.
 
Το έργο που θα λάβει το πρώτο βραβείο θα μεταφραστεί στα γερμανικά, θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Regensburg στη θεατρική σαιζόν 2021/22, και ο νικητής θα λάβει το ποσό των 3500 ευρώ. Το δεύτερο και τρίτο βραβείο, θα λάβει το ποσό των 2500 και 1500 ευρώ αντίστοιχα. Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της πρεμιέρας.
 
Η επιλογή των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα περιλαμβάνει ανθρώπους του θεάτρου τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Γερμανία. Το κείμενο που θα κριθεί από την επιτροπή ως το καλύτερο θεατρικό έργο, θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Regensburg, πλαισιωμένο από ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο θα ενώσει τη Θεσσαλονίκη και το Regensburg σε έναν κοινό διαδικτυακό τόπο με τη βοήθεια της ArtBOX Creative Arts Management.
 
Διαδικασία:
 
Τα θεατρικά έργα κατατίθενται στην ελληνική γλώσσα μαζί με μια πρόχειρη μετάφραση στην αγγλική. Τα κείμενα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των συγγραφέων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και email) θα πρέπει να αποσταλούν αποκλειστικά σε αρχείο pdf, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mythos@theaterregensburg.de με την ένδειξη «MYTHOS?!», έως τις 15 Νοεμβρίου 2021.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή