Αναζητώντας την τέλεια γυναίκα… Από τον Ιάκωβο Μυλωνά.

149 Views
Αναζητώντας την τέλεια γυναίκα… Από τον Ιάκωβο Μυλωνά. Αναζητώντας την τέλεια γυναίκα… Από τον Ιάκωβο Μυλωνά.

 Αναζητώντας την τέλεια γυναίκα… Από τον Ιάκωβο Μυλωνά.

Η περιπέτεια που είχα πρόσφατα με την υγεία μου με οδήγησε να παρουσιάσω άλλα θέματα και όχι αυτό που ήθελα.  Ήρθε η ώρα όμως επιτέλους να γράψω και για την παράσταση μου στη Θεσσαλονίκη ή μάλλον για το έργο μου ‘’Η τέλεια γυναίκα’’ που μετά την επιτυχημένη πορεία του στην Αθήνα, επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία να το παρουσιάσω και στη γενέτειρα μου.
Αυτή την ευκαιρία, μου την έδωσε ο Τέλης Γισγάκης και τον ευχαριστώ γι αυτό. Επίσης να ευχαριστήσω και την Κουλτουρόσουπα που απ’ την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μου.  Αλλά πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω όλους εσάς, που με τιμάτε με την παρουσία σας σε κάθε παράσταση.
 
‘’Η Τέλεια γυναίκα’’ είναι μια μαύρη κωμωδία και αυτό σημαίνει ότι το έργο μπορεί να καλύπτεται από ένα κωμικό πέπλο αλλά όποιος έχει τη διάθεση μπορεί να κοιτάξει από κάτω και να εμβαθύνει στα ζητήματα που διαδραματίζονται πάνω στη σκηνή.
 
Είναι στο χέρι του εκάστοτε θεατή, τι θέλει να δει και να κρατήσει απ’ αυτό που βλέπει.
 
Αρκετοί θεατές απλά διασκεδάζουν με τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα της ζωής του ήρωα και αυτό τους είναι αρκετό. Αυτό έχουν ανάγκη και αυτό λαμβάνουν απ’ το έργο. Και καλά κάνουν. Αρκετά προβλήματα έχουν γιατί να προβληματιστούν κι άλλο. Διαλέγουν την κωμική πλευρά των πραγμάτων και είναι μια χαρά μ’ αυτό. Κι εγώ είμαι μια χαρά μ’ αυτό.
 
Σήμερα όμως, σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στα  ζητήματα που θέτει το έργο κάτω απ’ το κωμικό πέπλο.
‘’ Η τέλεια γυναίκα’’ είναι ένα έργο που μιλάει για ανεκπλήρωτα όνειρα και ανεκπλήρωτους έρωτες. Είναι ένα έργο που μιλάει για όλους μας και σε όλους μας. Μια βουτιά στην αθωότητα και στη βεβήλωσή της. Μια βουτιά στα χαμένα θέλω μας. Μια μεγαλειώδη ήττα της καρδιάς απ’ την μέγαιρα που λέγεται κοινή λογική. Με περίτεχνη δεξιότητα γεννιέται ένας παράλληλος κόσμος απ’ το δικό μας. Ένας κόσμος που η ζωή είναι πραγματική και δεν έχει να κάνει με την κονσέρβα που μας πλασάρουν οι παλιότερες γενιές.
 
Αυτό το έργο μας δείχνει τι γίνεται όταν μας καταπατάνε τα όνειρα και μολύνεται η ψυχή μας τόσο πολύ που πλέον δε βλέπουμε καθαρά. Τι γίνεται όταν αυτό το κοκαλάκι ζωής που μας πετάνε δε μας φτάνει.
 
  Η προσπάθεια  να ενταχθούμε σε μια κοινωνία, που ο μόνος της σκοπός είναι να μας καταπιεί και να μας ουδετεροποιήσει, άλλους τους οδηγεί στη ρομποτοποίηση, άλλους στην απόλυτη μιζέρια και άλλους στο έγκλημα.
 
Απ’ τη στιγμή που γεννιόμαστε καταλαβαίνουμε πως δεν είμαστε ελεύθεροι. Πρέπει να ακολουθούμε κανόνες, παραδόσεις , θρησκείες, δουλειές που άλλοι έχουν διαλέξει για μας. Οι σκέψεις μας και οι πράξεις μας πρέπει να είναι ελεγχόμενες απ’ την κοινωνία, αλλιώς ακολουθεί τιμωρία.
 
Γεννιόμαστε ευαίσθητοι, τρυφεροί, αθώοι και αδύναμοι και μας μεταμορφώνουν σε αναίσθητους, σκληρούς και ενόχους. Το μόνο που μένει ίδιο πάντα, είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε αδύναμοι.
 
Κάποια στιγμή όμως απ’ την υπερβολική πίεση μερικά απ’ τα ρομποτάκια βραχυκυκλώνουν και τότε οι συνέπειες, όσο αστείες είναι, άλλο τόσο είναι και καταστροφικές. Γιατί όταν βραχυκυκλώνει ένα ρομποτάκι και νομίζει ότι έγινε ελεύθερος άνθρωπος, τότε ή κακό στον εαυτό του θα κάνει ή στους άλλους.
 
Αυτό το ανικανοποίητο που έχουμε όλοι μας, δεν προέρχεται από μας. Προέρχεται απ’ όλη την καταπίεση που έχει περάσει το ανθρώπινο γένος από τη στιγμή που δημιουργήθηκε.
 
Και δε φτάνει που γεννηθήκαμε, πρέπει να πεθάνουμε κιόλας.
 
Και σ’ αυτό το ελάχιστο μεσοδιάστημα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις όχι για να ζήσουμε ή να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά απλά για να υπάρξουμε.    
 
 Όπως λέει και μέσα στο έργο, ‘’ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση δεν είναι πρόβλημα. Σκεφτείτε το θάνατο δεν έχει λύση άρα δεν είναι πρόβλημα. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να βρίσκουμε λύσεις, οποιεσδήποτε λύσεις, γιατί αλλιώς θα είναι σα να έχουμε πεθάνει.’’
 
Να πω ότι η παράσταση συνεχίζεται στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 20.00 μέχρι 26 Φεβρουαρίου και σας περιμένω όλους να τα πούμε κι από κοντά!
 
Καλό είναι να προαγοράζετε τα εισιτήρια σας ή να κάνετε κράτηση για να έχετε κατοχυρώσει τις θέσεις σας. Το τηλέφωνο είναι 2310832060
 
Μόλις τελειώσουν οι παραστάσεις απ’ το Αθήναιον, την παράσταση την έχει πάρει ήδη υπό τη σκέπη της η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οπότε θα παρουσιαστεί κι αλλού. Λεπτομέρειες θα σας πω μετά το πέρας των εμφανίσεων μου στο Αθήναιον.
 
Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να μου στείλει μέηλ (βρίσκεται στο βιογραφικό μου πιο κάτω) ή να αφήσει κάποιο σχόλιο επώνυμα όμως για να μπορώ να απαντήσω. Δυστυχώς τα ανώνυμα σχόλια όπως καταλαβαίνετε είτε καλά είναι είτε κακά είναι σαν να μην υπάρχουν.
.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
με 0 Σχόλια 542 Views

Η Σωφέρ Θεάτρου συναντά και συνομιλεί με  τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, θεατρικό συγγραφέα, παραγωγό ταινιών μικρού μήκους, δάσκαλος θεάτρου και συν-ιδρυτής του Θεάτρου Μαίωτρον,  Σταύρο Παρχαρίδη....

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή