Σήκω απ’ το κρεβάτι σου επιτέλους και πάρε τη θέση που σου αξίζει στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Από τον Ιάκωβο Μυλωνά.

396 Views
Σήκω απ’ το κρεβάτι σου επιτέλους και πάρε τη θέση που σου αξίζει στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Από τον Ιάκωβο Μυλωνά. Σήκω απ’ το κρεβάτι σου επιτέλους και πάρε τη θέση που σου αξίζει στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Από τον Ιάκωβο Μυλωνά.

 Σήκω απ’ το κρεβάτι σου επιτέλους  και πάρε τη θέση που σου αξίζει στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Από τον Ιάκωβο Μυλωνά.

Σταμάτα να τα ξύνεις και σήκω. Νομίζεις ότι ενώ είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, θα κινητοποιηθεί το σύμπαν για να σου κάνει το όνειρο σου πραγματικότητα; Λάθος νομίζεις! Το σύμπαν δεν ασχολείται με όνειρα. Το σύμπαν ασχολείται μόνο με στόχους, σκληρή δουλειά, φιλοδοξία και προσήλωση σ’ αυτό που θέλεις να πετύχεις.
 
Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ξέρω ότι φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο. Ξέρω ότι θα μου πεις για την άδικη ζωή που δε σε γέννησε πλούσιο. Ξέρω ότι θα μιλήσεις για τα κυκλώματα, για την αναξιοκρατία, γι’ αυτούς που κοιμούνται με κάποιους και παίρνουν τους ρόλους. Ξέρω ότι θα μου πεις ότι δε ζητάνε ποτέ εσένα όταν πας σε μια οντισιόν αλλά φίλε δεν έχεις άλλη επιλογή.
 
Αν πραγματικά θέλεις να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα, αν πραγματικά θέλεις να ξεχωρίσεις, πρέπει να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι σου και να βγεις εκεί έξω. Το να αράζεις στον καναπέ σου και να βγάζεις τον έναν αδελφή, τον άλλο χοντρό και τον άλλο κακάσχημο θα σε οδηγήσει στον πάτο του βαρελιού.
 
Σταμάτα να κρίνεις τους άλλους και βγες να πολεμήσεις, βγες να διεκδικήσεις, βγες να ΖΗΣΕΙΣ!
 
Κάθεσαι και κλαις την μοίρα σου πρωί βράδυ και κατηγορείς την άτιμη κοινωνία που δε σου έδωσε ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες αγαπημένε μου δεν έρχονται απ’ το υπερπέραν με μέηλ. Έρχονται όταν βγεις στην αρένα και παλέψεις για τα όνειρα σου, παλέψεις να γίνεις καλύτερος απ’ αυτό που είσαι, παλέψεις για να πάρεις τη θέση που σου αξίζει στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
 
Τι θα κάνεις; Θα κάτσεις δίπλα στο τηλέφωνο σου και θα περιμένεις εσαεί να χτυπήσει για να σου δώσουν τον κόσμο στα πόδια σου; Αποκλείεται να γίνει αυτό. Κανένας δε θα σου χαριστεί. Κανένας δε θα σου δώσει κάτι αν δεν πάρει κάτι σε αντάλλαγμα. Διάλεξε λοιπόν τι θέλεις να δώσεις. Τη σκληρή δουλειά σου ή άλλα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι η σκληρή δουλειά θα φέρει αποτελέσματα για πάντα.   Σταμάτα να βρίζεις τους άλλους, να ζηλεύεις και να φθονείς.
 
Σήκω απ το κρεβάτι σου επιτέλους! Όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη για κάποια σεμινάρια, τα περισσότερα ξεκινούσαν με κάτι πολύ απλό μέχρι να πάνε στα πιο σύνθετα. Το απλό λοιπόν ήταν ότι για να σε πάρουν για έναν ρόλο, πρώτα απ’ όλα, έπρεπε να εμφανιστείς στην οντισιόν που γινόταν γι’ αυτόν τον ρόλο. Ναι, ναι το ξέρω ότι οι περισσότερες είναι στημένες, το ξέρω ότι οι ρόλοι μπορεί να έχουν δοθεί απ’ το τηλέφωνο πριν καν να φτάσεις εσύ. Ωραία τι να κάνουμε τώρα; Μπου χου χου ας βάλουμε τα κλάματα. Ας βρίσουμε τους πάντες, ας βρίσουμε τους εαυτούς μας, ας γίνουμε λιώμα.
 
Σούπερ! Τελείωσες; Μάζεψε λοιπόν τα κομμάτια σου, μάζεψε τις πληγές σου και τις ουλές σου και ξαναπροσπάθησε! Ή παράτα τα φίλε. Απλά σταμάτα να κλαψουρίζεις σα χαζογκομενίτσα που έσπασε το νύχι της.
 
Σήκω απ’ το κρεβάτι σου επιτέλους! Έχεις χωθεί στο ίντερνετ και στην τηλεόραση και ζεις μέσα απ’ τις ζωές των άλλων. Τη δική σου ζωή πότε θα τη ζήσεις; Τα χρόνια περνάνε μ’ ένα ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων. Μέχρι να καταλάβεις τι έγινε, θα είσαι κωλόγερος και θα καταριέσαι τους πάντες. 
 
Ξεκόλλα! Βγες εκεί έξω και μάθε! Τελειοποίησε όσο γίνεται τα προσόντα σου! Όσα περισσότερα προσόντα έχεις, τόσο λιγότερες υποχωρήσεις θα κάνεις. Να μάθεις να σέβεσαι τον εαυτό σου και τότε θα τον σεβαστούν και οι άλλοι. Πως θα σε σεβαστεί κάποιος όταν εσύ ο ίδιος δε νοιάζεσαι για τον εαυτό σου;
 
Σήκω απ’ το κρεβάτι σου επιτέλους! Ούτε λεχώνα να ήσουν. Ζεις με τα λεφτά που σου στέλνουν οι καημένοι οι γονείς σου για να ακολουθήσεις το όνειρό σου, που εσύ ο ίδιος το μετέτρεψες σε εφιάλτη. Βγες απ’ τον εφιάλτη. Ζήσε! Ζήσε! Δες ποιος ηθοποιός σου αρέσει, ποιος σκηνοθέτης. Πήγαινε βρες τον στο θέατρο. Μίλα του, πες του πως θέλεις να περάσεις οντισιόν ή κάλεσε τον  να ‘ρθει να σε δει σε περίπτωση που παίζεις κάπου. Δεν πειράζει αν δε γίνει με την πρώτη. Η ευκαιρία θα σου δοθεί είναι σίγουρο, απλά να είσαι έτοιμος να την αδράξεις.
 
Μόνο με τη δουλειά, έρχεται δουλειά! Έχεις την υγεία σου, έχεις την οικογένεια σου, έχεις τους φίλους σου. Τι άλλο θέλεις; Όρμα στην σκηνή της ζωής και παίξε, κλάψε, πόνεσε, πέτυχε, απέτυχε, πέσε, σήκω, γέλασε, δάκρυσε. ΖΗΣΕ! ΖΗΣΕ!
 
Σήκω απ’ το κρεβάτι σου επιτέλους! Μπλα μπλα μπλα μπλα σε βαρέθηκα! Νιαουρίζεις και παραπονιέσαι συνέχεια! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ! Δεν πειράζει αν αποτύχεις. Δεν πειράζει αν όλα τα μηδενικά πέσουν πάνω σου να σε φάνε. Η επιτυχία θα ‘ρθει! Είναι σίγουρο ότι θα ‘ρθει αν προσπαθείς και δεν το βάζεις κάτω. Τώρα πόσο θα κρατήσει, πολλές φορές δεν είναι στο δικό σου χέρι. Στο δικό σου χέρι όμως είναι να την κάνεις να ξαναρθεί και να ξαναρθεί και να ξαναρθεί!
 
Ο κόσμος είναι γεμάτος από  αρνητικούς ανθρώπους! Μη γίνεις ένας απ’ αυτούς! Θα προσπαθήσουν να σε δηλητηριάσουν, να σε κακολογήσουν ή να μειώσουν όποια συνεργασία και να κάνεις. Δεν είσαι εσύ το πρόβλημα. Δε φταις εσύ για τη δικιά τους αποτυχία. Ξέφυγε! Αναγνώρισε τους και ξέφυγε! Αν μείνεις μαζί τους, θα βουλιάξεις μαζί τους. Όσοι είναι στα σκατά προσπαθούν να τραβήξουν κι άλλους για να μη νιώθουν μόνοι.
 
Ξέρω ότι θα κλείσουν πολλές πόρτες στα μούτρα σου. Δεν πειράζει, θ’ ανοίξουν άλλες που θα οδηγούν σίγουρα σε καλύτερα μέρη. Δες το σαν μια ευκαιρία. Αν βλέπεις το κακό στα πράγματα, μόνο κακά πράγματα μπορούν να σου συμβούν.
 
Μη μισείς τους άλλους. Ξέχνα την εκδίκηση στο χώρο της δουλειάς αλλά και γενικά στη ζωή σου. Η εκδίκηση και το μίσος το μόνο που θα κάνουν είναι να σε σαπίσουν μέσα σου. Ιδίως το μίσος είναι σα να έχεις καταπιεί εσύ το δηλητήριο και περιμένεις να πεθάνει ο άλλος.
 
Μην ξεχνάς υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι σαν και σένα. Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, που βοηθάνε τους άλλους ανθρώπους, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην αξιοκρατία. Ξεκίνα και είναι σίγουρο ότι θα τους βρεις.
 
Σταμάτα να κλαψουρίζεις και σήκω απ’ το κρεβάτι σου επιτέλους!
 
Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να μου στείλει μέηλ που βρίσκεται στο βιογραφικό μου πιο κάτω ή να αφήσει κάποιο σχόλιο επώνυμα όμως για να μπορώ να απαντήσω. Δυστυχώς τα ανώνυμα σχόλια όπως καταλαβαίνετε, είτε καλά είναι είτε κακά, είναι σαν να μην υπάρχουν.
==================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 ==================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης [σελίδα ανακοινώσεων] ΕΔΩ
Facebook page ΕΔΩ
==================================================================================
Kάντε like στη σελίδα του Kulturosupa.gr στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter για να βλέπετε πρώτοι όλη την ροή πληροφοριών και να μαθαίνετε όλους τους νέους διαγωνισμούς προσκλήσεων.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή