Τα απωθημένα και το θέατρο. Από τον Ιάκωβο Μυλωνά.

198 Views
Τα απωθημένα και το θέατρο. Από τον Ιάκωβο Μυλωνά. Τα απωθημένα και το θέατρο. Από τον Ιάκωβο Μυλωνά.

 Τα απωθημένα και το θέατρο. Από τον Ιάκωβο Μυλωνά.

Το χειρότερο πράγμα στο θέατρο αλλά και στη ζωή είναι να μεγαλώσεις και να ‘χεις απωθημένα. Απωθημένα που δεν έγινες η φίρμα που έπρεπε να γίνεις. Απωθημένα που δεν έβγαλες τα λεφτά που έπρεπε να βγάλεις. Απωθημένα που δεν είχες το σύντροφο που ήθελες. Απωθημένα που δε σε έπαιζε η παρέα που ήθελες.
 
Απωθημένα γιατί σε εμπόδισαν τα οικονομικά συμφέροντα, τα κυκλώματα, οι κλίκες, οι αδελφές, οι στρέητ, οι χοντροί, οι αδύνατοι, όλοι τέλος πάντων.
 
Απωθημένα. Όλα έγιναν για να αποτύχεις εσύ ή να μη ζήσεις τη ζωή που σου άξιζε να ζήσεις. Είναι όπως όταν είσαι σ’ ένα μποτιλιάρισμα και νομίζεις ότι έγινε για να αργήσεις εσύ.
 
Και δε φτάνουν όλα τα εμπόδια που σου έβαλαν οι άλλοι, ματώνεις και με τις σκέψεις σου. Με τις δικές σου σκέψεις. Αν… έλεγα τότε κάτι άλλο απ’ αυτό που είπα, αν… διάλεγα εκείνη την επιλογή αντί για αυτή που διάλεξα τελικά.
 
Η ζωή αυτή που ζω δεν είναι η ζωή μου. Μου κλέψανε τη ζωή. Κάποιος άλλος ζει αυτό που έπρεπε να ζω εγώ. Κάποιος άλλος χαίρεται τα πράγματα που άνηκαν σε μένα. Μήπως τότε έπρεπε να πω ναι αντί για όχι;
 
Το χειρότερο είναι αυτό το αν που σου ξεσκίζει τη ζωή. Αν… είχα πάρει εκείνο τον δρόμο τότε, τώρα δε θα ζούσα αυτά τα σκατά που ζω. Γιατί το έκανα; Γιατί άφησα τη ζωή μου να πάει κατά διαόλου όταν οι επιλογές που έκανα ήταν όλες ηθικές. Σχήμα οξύμωρο.
 
Η ταινία παίζει συνέχεια στο μυαλό σου σε κείνο το σημείο που έγινε το λάθος. Σε κείνο το σημείο που άλλο έπρεπε να πεις κι άλλο είπες. Σε κείνο το σημείο που οι πράξεις σου ματαίωσαν τη συνέχεια της ζωής που σου άξιζε.
 
Και τώρα τι ζωή ζεις; Τι σκατά ζωή ζεις; Φταίνε. Όλοι φταίνε. Όλοι εκτός από σένα. Και πρέπει να πληρώσουν γι αυτό. Όλοι πρέπει να πληρώσουν γι αυτό. Με κάθε τρόπο. Με κάθε ευκαιρία. Θα τους δείξεις εσύ. Θα περάσουν τα ίδια και χειρότερα. Δεν πρόκειται να χαριστείς σε κανέναν. Θα τους κάνεις τη ζωή μαρτύριο. Θα πονέσουν όπως πόνεσες κι εσύ. Δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσεις κανέναν. Κι όχι μόνο αυτό αλλά και όποιος βρεθεί  στο δρόμο σου θα τον εξαφανίσεις. Θα είσαι σκληρός, θα είσαι αμείλικτος, θα είσαι αδυσώπητος.
 
Φίλε έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει οπωσδήποτε να σε δει ψυχίατρος. Αν δεν αναγνωρίσεις ότι έχεις πρόβλημα, αν δεν αναγνωρίσεις ότι είσαι άρρωστος, τότε θα σαπίσεις μέσα σου. Για κακιά αρρώστια σε κόβω.
 
 Όλο αυτό το ανικανοποίητο θα σε φάει. Θα μαραζώσεις μέσα σου. Η κατάθλιψη θα φεύγει και θα ‘ρχεται σαν πονοκέφαλος. Πρέπει να μιλήσεις με κάποιον και γρήγορα. Όσο αφήνεις τον χρόνο να περνάει είσαι απειλή και για τον εαυτό σου και για τους γύρω σου. Δε θα σε θέλει κανένας κι αν έχεις κάποιου είδους εξουσία θα είναι και ο μόνος λόγος που θα σου κάνουνε παρέα.
 
Πρέπει να καταλάβεις ότι τα πράγματα έγιναν έτσι για κάποιο λόγο. Πρώτα απ’ όλα είσαι ζωντανός. Αν είχες πάρει τότε κάποιον άλλο δρόμο τώρα δεν ξέρουμε αν ζούσες. Πρέπει να δεις τα θετικά του θέματος.
Όπως και να ‘ναι δε σου φταίει κανένας και ειδικά τα νέα παιδιά. Μη γίνεσαι λοιπόν κακός μαζί τους. Κάθε φορά που η ζωή σου φέρνει κάποιον δίπλα σου να τον βοηθήσεις κι εσύ έχεις τη δύναμη και τη θέληση να το κάνεις, είναι σα να σου δίνει ακόμα μια ευκαιρία να ξεφύγεις απ’ το βόθρο που είσαι.
 
Βοήθησε όπως μπορείς, νοιάσου για τους άλλους, η ζωή είναι πάρα πολύ μικρή για να την περάσεις μέσα στην πίκρα και στην κακία. Άνοιξε δρόμους για τους νέους. Σκέψου αλτρουιστικά, σκέψου χαρούμενα, σκέψου δημιουργικά. Κάνε τα απωθημένα σου δημιουργία. Βγάλε κάτι καλό απ’ όλο αυτό.
 
Το καλύτερο φάρμακο για όλα είναι να δημιουργείς και ο πόνος που έχεις περάσει ή που συνεχίζει να σε ταλαιπωρεί μέσω των απωθημένων είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να τον κάνεις καλλιτεχνικό δημιούργημα.
 
Όπως είπε και κάποιος αν έχεις ερωτική απογοήτευση ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να γράψεις ένα τραγούδι.
 
Μην αφήσεις τη ζωή σου να πάει χαμένη σκεφτόμενος το παρελθόν. Οι αναμνήσεις μπορούν να σου κάνουν πολύ μεγάλο κακό αν τις αφήσεις. Η ζωή σου έδωσε λεμόνια οπότε κάνε μια ωραία λεμονάδα. Το βλέμμα σου, η σκέψη σου πρέπει να είναι στο παρόν και στο μέλλον. Ότι έγινε,  έγινε. Η ταινία δεν αλλάζει. Μπορεί όμως να αλλάξει η καινούρια ταινία που θα γράψεις για τον εαυτό σου.
 
Μπορείς, θα τα καταφέρεις. Να είσαι καλός με τους άλλους, να δίνεις αγάπη. Θα δεις, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα στην επιστρέψουν διπλή και τριπλή και τότε θα ξέρεις γιατί δεν έγινε κάτι στο παρελθόν. Δεν έγινε… για να είσαι ευτυχισμένος στο μέλλον.
 
 Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να μου στείλει μέηλ που βρίσκεται στο βιογραφικό μου πιο κάτω ή να αφήσει κάποιο σχόλιο επώνυμα όμως για να μπορώ να απαντήσω. Δυστυχώς τα ανώνυμα σχόλια όπως καταλαβαίνετε, είτε καλά είναι είτε κακά, είναι σαν να μην υπάρχουν.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή