Στο Σαλονικιώτικο θεατρόκοσμο της Νταίζης Λεμπέση, μυρίζει αλλιώτικος αέρας…

4407 Views
Στο Σαλονικιώτικο θεατρόκοσμο της Νταίζης Λεμπέση, μυρίζει αλλιώτικος αέρας… Στο Σαλονικιώτικο θεατρόκοσμο της Νταίζης Λεμπέση, μυρίζει αλλιώτικος αέρας…

 

 

 .
«Ομμάτα Δακρωμένα», «Σκηνές από ένα γάμο», «Νούρα ένα πένθιμο μπλουζ» και κόσμε ξέρεις ότι έχω γεννηθεί στην Καλαμαριά;;;
 .
Γράφει η Νταίζη Λεμπέση.

.

Κόσμε το ξέρεις ότι έχω γεννηθεί στην Καλαμαριά στο νοσοκομείο Παναγία, στις 20 Νοεμβρίου, χρόοονια πριν. Οι γονείς μου ήταν Θεσσαλονίκη σε περιοδεία με την Καρέζη, έπιασαν οι πόνοι την μαμά μου και έτσι γεννήθηκα  πλάι στην θάλασσα.
 
Καταλαβαίνεις την χαρά μου να βρίσκομαι για αρκετές μέρες εδώ, στο Ράδιο Σίτυ, με το «Ομμάτα Δακρωμένα» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.
 
.
Επειδή είμαι μέλος της παράστασης, έχω τις δημόσιες σχέσεις, δεν θα μιλήσω καθόλου για αυτήν την δουλειά γιατί δεν το βρίσκω σωστό. Θα πω όμως ότι εγώ είμαι σε αυτήν την δουλειά γιατί είμαι θαυμάστρια του Δήμου Αβδελιώδη. 
 
.
Και τι να πω τώρα... μου είπε «στο υποσχέθηκα και ήρθα στην πρεμιέρα σου...» από την Αθήνα... ήρθε Θεσσαλονίκη... για να είναι μαζι μας... κοντά μας...
.
Άννα πόσο σε ευχαριστούμε όλοι... πόσο σε ευχαριστώ...
...άνευ φίλτρου....αυλαία και πάμε...
,
Ευχαριστούμεεεεεεεε κόσμεεεεε 😁🤗
.
,
.

Υπάρχει και το τρία στα τρία για τον Αντώνη…

/

Η υπόσχεση είναι υπόσχεση και έτσι πήγα και είδα στο θέατρο Σοφούλη το «Σκηνές από ένα γάμο» του Μπέργκμαν σε διασκευή και σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου, με τους Αντώνη Λουδάρο και Παυλίνα Χαρέλα.
 
Υπάρχει το δύο στα δύο... υπάρχει και το τρία στα τρία για τον Αντώνη, που εδώ έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά τόσο στην σκηνοθεσία όσο και στην μετάφραση παύλα διασκευή του έργου.
 
Υποκριτικά δε κεντάει και κεντάει σε ρόλο όχι κωμικό. Η έκπληξη για εμένα είναι η Παυλίνα γιατί τον Αντώνη τον γνωρίζω ουουου άσε να μην πω από πότε. Πρώτη φορά την είδα να παίζει. Και είναι πολύ καλή.
.
.
Και είναι και το σκηνικό της Μαρίας Φιλίππου τόσο λειτουργικό, τόσο έξυπνα φτιαγμένο για να γίνουν όλα όπως πρέπει. Το ίδιο το έργο τόσο επίκαιρο, βασισμένο στις έρμες τις ανθρώπινες σχέσεις. Η μουσική του Γιώργου Τζιαφέττα εξαιρετική.
Το ίδιο το  θέατρο πολύ ζεστό, γεμάτο από εισιτήρια και όχι προσκλήσεις.
.
Έχει στις πόρτες του τον Χάρι Πότερ και την Ερμιόνη (εδώ ως η Πεντάμορφη και το τέρας)... καταλαβαίνεις κόσμε χαρά εγώ.... γέλαγα μόνη μου στον Χάρι που δεν χρειάστηκε να βγάλει το ραβδί του και να κάνει μαγικά γιατί η παράσταση είναι μαγική από μόνη της.
.
Μπράβο παιδιά !!!
.
 
Εχει αποδείξει χρόοονια τώρα το πόσο ταλαντούχο πλάσμα είναι...
.
Παράτησα τις δουλειές   και πήγα να δω στο Αριστοτέλειο το «Νούρα ένα πένθιμο μπλουζ» της Βάσιας Αργέντη, σε σκηνοθεσία της ίδιας.
 
.
Με την Μαριάννα ΜΟΥ Τουμασάτου και την πολύ καλή Ανδριάνα Μπάμπαλη. Όχι κόσμε δεν είναι εύκολο έργο, πραγματεύεται δύσκολες καταστάσεις. Επίκαιρες αλλά δύσκολες. Γιατί η Βάσια δεν καταπιάνεται με όσα πουλάνε. Έχει πέσει με τα μούτρα στα δύσκολα από επιλογή και όχι από ανάγκη. Και έχει μαζί της την Μαριάννα. Ξέρεις κόσμε άμα είσαι καλός ηθοποιός μπορείς να παίξεις τα πάντα. Και η Μαριάννα έχει αποδείξει χρόοονια τώρα το πόσο ταλαντούχο πλάσμα είναι.
.
Ρεσιτάλ ερμηνείας από το κορίτσι μου που δεν σταματά να χτυπιέται εκεί επάνω στο σανίδι μέχρι και την υπόκλιση του τέλους. Στο τέλος πια ανασαίνει και παίρνουμε οι «από κάτω τον ήλιο που έχει φυλάξει στη χούφτα της», μας τον μοιράζει απλόχερα γιατί καταλαβαίνει από τα πρόσωπα μας το πόσο καλή ηθοποιός είναι.
 
Καλοτάξιδο να είναι παιδιά. 
 
Με την ιδιότητα του συντάκτη... τρομάρα μου…
.
17 Νοεμβρίου πήγα να συναρτήσω τους νέους συντάκτες της Κουλτουρόσουπας στο πατάρι ενός  πολύ ζεστού καφέ μπαρ  στα Λαδάδικα, που το λένε Σάρωθρον. Πρώτη φορά εγώ εκεί με την ιδιότητα του συντάκτη τρομάρα μου…
 
Έβλεπα πόσο αγαπούν τα παιδιά το θέατρο, πόσο θέλουν να βλέπουν παραστάσεις, πόσο τους ενδιαφέρουν τα βιβλία και η μουσική.
 ΚΟΥΛΤ
ΟΥΡΟΣΟΥΠΑ
Εννοείται έριξα στο τραπέζι τα σκονάκια μου γιατί η Κάτια Δανδουλάκη θα έρθει με το Orient express της στην πόλη και θα τα σαρώσει όλα. Και η Ελένη Ράντου θα έρθει με την Τζάσμιν της. Δύο θεατρίνες θα τιμήσουν την Θεσσαλονίκη, με παραστάσεις αξιώσεων, υψηλής αισθητικής και υπέροχων ερμηνειών. Κόσμε μην τις χάσεις, εσύ θα χάσεις, δεύτερος χρόνος επιτυχίας και για τις δύο παραστάσεις.
 
Με τον βροχερό καιρό έφυγα τρεχάλα να προλάβω τους δρόμους ανοιχτούς,  που μας τρέλαναν ότι θα γίνουν φασαρίες. Τίποτα δεν έγινε, τρομοκρατούν απλά τον κόσμο. Εκατοντάδες τηλέφωνα στο ταμείο του θεάτρου, αν θα γίνει η παράσταση, αν θα καθυστερήσει, κλπ. Φεύγοντας από το δρομάκι του καφέ, χάζεψα ένα μαγαζάκι παιχνιδιών που ήταν τόσο όμορφα στολισμένο χριστουγεννιάτικα... πω πω πότε φτάσαμε στις γιορτές;
 
Πόσο πολύ δουλεύω;
 
Με αυτές τις σκέψεις έφτασα στο θέατρο, είδα παράσταση και έφυγα για Αθήνα.
 
Ραντεβού σε λίγες μέρες Θεσσαλονίκη με ακόμα περισσότερες παραστάσεις. Μέχρι τότε να αγαπάτε το θέατρο... περνάει δύσκολα, όπως και όλα τα άλλα.
 
Γεια σου Θεσσαλονίκη μου.

.
Για το ΘΕΑΤΡΟ, για το ΘΕΑΤΡΟ, για το ΘΕΑΤΡΟ 
#ΟθεατρόκοσμοςτηςΝταίζης #Κουλτουρόσουπα 

.
Δείτε αυτά:
/
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 15/5/2019 έως 14/05/2020 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 10α -επετειακά- Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020.
Πληροφορίες για τα ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ  ΕΔΩ
.
& αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
       

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νταίζη Λεμπέση
Νταίζη Λεμπέση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
με 0 Σχόλια 555 Views

Η Σωφέρ Θεάτρου συναντά και συνομιλεί με  τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, θεατρικό συγγραφέα, παραγωγό ταινιών μικρού μήκους, δάσκαλος θεάτρου και συν-ιδρυτής του Θεάτρου Μαίωτρον,  Σταύρο Παρχαρίδη....

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή