58 ηχηρές Θεατρικές ευχές Καλλιτεχνών και Παραγόντων του Θεάτρου για το 2021

19783 Views
58 ηχηρές Θεατρικές ευχές Καλλιτεχνών και Παραγόντων του Θεάτρου για το  2021 58 ηχηρές Θεατρικές ευχές Καλλιτεχνών και Παραγόντων του Θεάτρου για το 2021

 

.

Από τον Θεατρόκοσμο της Νταίζης Λεμπέση για την Κουλτουρόσουπα.

.

Το Θέατρο είναι εδώ, θα είναι πάντα  εδώ,  ό,τι και να γίνει. Οι άνθρωποι του, η θεατρική οικογένεια, λαβωμένη αλλά παρούσα, χωρίς να παρατάει τα όπλα  είναι εδώ, ενωτική, μια γροθιά, μπροστά στα δύσκολα.  Γιατί το Θέατρο αυτό  κάνει, αυτή είναι η μαγεία του, ΕΝΩΝΕΙ τους ανθρώπους.
 

Υστερόγραφο: "Ήταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες. Ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια  της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός  και η εποχή του Σκότους ,ήταν η άνοιξη της ελπίδας κι ήταν ο χειμώνας  της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετο του ". ( Κ. Ντίκενς - Ιστορία δύο πόλεων).

 .
58 ηχηρές Θεατρικές ευχές Καλλιτεχνών και Παραγόντων του Θεάτρου για το  2021
 
.
Δημήτρης Λιγνάδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιός, σκηνοθέτης.
.
.
Νταίζη μου, γλυκό μας κοριτσάκι, σε άλλη περίπτωση, σε άλλους καιρούς, θα ευχόμουν πολλά.
Στις μέρες μας θα ευχηθώ αυτό:
"Πίστις, Ελπίς, Αγάπη. Τα τρία ταύτα. Μείζων δε τούτων, η Αγάπη."
(Απόστολος Παύλος)
 .
.
Νίκος ΚολοβόςΚαλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, Ηθοποιός.
.
.
Φίλοι μας φέτος δεν είμαστε εμείς και τα συνηθισμένα Χριστούγεννα, λείπουν πολλοί και είναι δυσβάσταχτο. Αγαπημένοι μας απόντες, τα Καλά Χριστούγεννα τα περσινά, σήμερα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Πέρυσι τα είπαμε μαζί χαρούμενοι και ανυποψίαστοι.
Μας λείπετε πολύ και είστε πολλοί, τρομακτικά πολλοί για να εφησυχάσουμε
Όλη η χριστουγεννιάτικη παρέα μας πενθεί.
Κάποιοι από μας άθελά μας σας μετέδωσαν το αδιανόητα βλαβερό φορτίο, που δεν αντέξατε… Κι έτσι δεν θα πούμε μία ευχή για μας. Θα αναγνωρίσουμε ένα μεγάλο λάθος από όλους μας προς Εσάς που φύγατε, με ενα βαθύτατο, ασήκωτο, ειλικρινές, ιστορικά αναπόδραστο για όλους μας ...... Συγνώμη
 .
.
Μαριάννα Κάλμπαρη, Καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, ηθοποιός, σκηνοθέτης.
 .
.
«Κάνε τον πόνο σου άρπα.
Και γίνε σαν αηδόνι,
και γίνε σα λουλούδι.
Πικροί όταν έλθουν χρόνοι,
κάνε τον πόνο σου άρπα
και πετονε τραγούδι.»
 
Αυτοί οι στίχοι του Καρυωτάκη είναι πιστεύω η καλύτερη ευχή και η καλύτερη συμβουλή για μια δύσκολη χρονιά που φεύγει και μια επίσης δύσκολη-ας το παραδεχτούμε- χρονιά που έρχεται. Γιατί η πανδημία φαίνεται ότι θα τελειώσει μέσα στην επόμενη χρονιά, αλλά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες δυσκολίες. Μπορεί όμως και νέες ευκαιρίες…!
Ας κοιτάξουμε το μέλλον χωρίς άλλο φόβο. Με προφυλάξεις αλλά και με ψυχραιμία. Και ναι, με αισιοδοξία.
 
Το σημαντικότερο είναι να είμαστε καλά. Να έχουμε υγεία και το λιγότερο δυνατό πόνο. Και όσο πόνο έχουμε,ας τον κάνουμε άρπα, ας τον κάνουμε τραγούδι. Να μη σταματήσουμε να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε. Και αν φτωχύναμε και αν θα φτωχύνουμε ακόμη περισσότερο, μην αφήσουμε να φτωχύνει η ψυχή μας, ούτε η τέχνη μας.
.
Θα έρθουν καλύτερες μέρες. Μέσα από την τέχνη μας, μέσα από το θέατρο, μπορεί να τις φέρουμε πιο γρήγορα. Και να τις κάνουμε ακόμα καλύτερες. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!
 .
.
Λευτέρης Γιοβανίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ηθοποιός, σκηνοθέτης.
.
.
Ένας ακόμα χρόνος φτάνει στο τέλος του. Όσο και να περνάμε τα χρόνια, πάντα η αρχή μιας νέας χρονιάς μας γεννάει ελπίδες.  Μας βάζει στη διαδικασία να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, να βάλουμε στόχους, να ερωτευτούμε, να θυμηθούμε ξανά τι πραγματικά μας κάνει ευτυχισμένους.  Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά αυτό μόνο ελπίδα μπορεί να μας φέρει. Γιατί  αν ανατρέξουμε στην παγκόσμια ιστορία κάθε δύσκολη περίοδος φέρνει πάντα μια περίοδο ευημερίας. Και είναι στο χέρι μας πια να το καταφέρουμε αυτό να συμβεί. Ως κοινωνία, ως πλανήτης, έχουμε ανάγκη να κάνουμε  επανεκκίνηση στον τρόπο που ζούμε. Σαν μια σχέση που μέσα από μια κρίση καταφέρνει να ξαναβρεί την αξία της.
Εύχομαι όλοι μας να θυμηθούμε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς πριν κοιμηθούμε, να αφήσουμε την μπαλκονόπορτα ανοιχτή για να καταφέρει ο Άι Βασίλης να μπει  με τα " δώρα "του και στο δικό  μας σπίτι.
Μην το ξεχάσετε, αφήστε την πόρτα ανοιχτή στο 2021...
 

Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, ηθοποιός σκηνοθέτης.
.
.
Εύχομαι την καινούρια χρονιά η τέχνη να επανέλθει πιο δυνατή και πιο δημιουργική για να παρηγορήσει τις τραυματισμένες μας ψυχές.
 
Εύχομαι από καρδιάς η καινούρια χρονιά να ανοίξει την πόρτα σε έναν καλύτερο και πιο συνειδητοποιημένο κόσμο. Καλή χρονιά.
 
Kώστας Τσιάνος, συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, χορογράφος, πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θεσσαλικού Θεάτρου, πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, Αναπληρωτής Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου.
.
.
Μακάρι οι ευχές μας για 2021 να έπιαναν τόπο γιατί οι περσινές  δεν μας βγήκαν σε καλό!
Μακάρι να απαλλαγούμε από αυτόν τον παγκόσμιο εφιάλτη.  Να συνέλθουν οι εξουσίες που αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου, γιατί οι απειλές της φύσης πληθαίνουν και αγριεύουν.
 
Και για το Θέατρο μας, που ούτε στην κατοχή δε σταμάτησε να λειτουργεί, να βρει και πάλι τους ρυθμούς του και να καλυτερέψουν οι συνθήκες γι' αυτούς  που είναι ικανοί να το υπηρετήσουν. 

 
Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός, σκηνοθέτης.


Όσο περίεργες κι αν είναι αυτές οι γιορτές  δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Όσο κι αν η συνθήκη της απομόνωσης μας κλείνει όλο και πιο πολύ στον εαυτό μας, δεν πρέπει να χάσουμε  με τίποτα την ανάγκη να είμαστε μαζί με τους άλλους. Αυτά τα δύο οφείλουμε να έχουμε  συνέχεια στο μυαλό μας.
 
Καλά Χριστούγεννα κι ας ελπίσουμε ο καινούργιος  χρόνος να μας βρει ξανά δυνατούς, υγιείς και μαζί. 
 
 
Άγγελος Αντωνόπουλος, ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός.
.
.
Ολόψυχα ευχές για υγεία, ευημερία και με τον καινούργιο χρόνο ευφορία και ανάταση ψυχής με γεμάτα τα θέατρα και τις καρδιές όλων μας.
 
Καλές γιορτές, χρόνια πολλά και με χαρά να έρθει το νέο έτος με φως και αρμονία και πολλές αληθινές και δημιουργικές θεατρικές παραστάσεις. 
 .
.
Κάτια Δανδουλάκηηθοποιός, παραγωγός.


Η χρονιά που πέρασε μας έκανε να νιώσουμε βαθιά τον πόνο, την απόγνωση, την απόλυτη μοναξιά μπροστά στον φόβο.
Ας ξαναγεννηθούμε λοιπόν μαζί με τον Χριστό, που μας έφερε το ΦΩΣ και την ΑΓΑΠΗ κι ας καταλάβουμε την δύναμη της Αγκαλιάς και της Χαράς.
Αν δώσουμε τα χέρια όλοι μαζί, τότε ΝΑΙ, οι ευχές μας θα γίνουν πραγματικότητα.
ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΜΑΣ!!! ΖΕΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ!!!

 
Γρηγόρης Βαλτινός, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός θέατρο Ιλίσια.
.
.
Άγιε μου Βασίλη φέρε μου πίσω τη ζωή μου σε παρακαλώ!!
Ξέρω ότι το δώρο που σου ζητάω είναι πολύ μεγάλο, αλλά χωρίς αυτό δεν τα θέλω όλα τα άλλα...
 .
.
Μιμή Ντενίση, ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός.


Εύχομαι το 2021 να φέρει την επανάσταση στις ζωές μας και όπως το 1821 μας έδωσε την ελευθερία, 200 χρόνια μετά η νέα χρόνια  να μας ελευθερώσει από τον φόβο που σταμάτησε την ζωή μας. Μέσα στην απομόνωση που ζήσαμε, φάνηκε και η σπουδαιότητα του θεάτρου.

Σίγουρα το 2021 θα είναι  χρόνια αναγέννησης για τους ανθρώπους και για το θέατρο αφού είναι η μόνη τέχνη που τους κλείνει στη μεγάλη της αγκαλιά και τους ενώνει. 

Στέλιος Μάινας, ηθοποιός.
.
.
Σ΄ αυτή τη τόσο σκοτεινή και δύστροπη και απειλητική μας πραγματικότητα, που ζούμε με το φόβο με την αγωνία και με το ονοματεπώνυμο μας κρυμμένο πίσω απ’ τη μάσκα, ας αισθανθούμε λίγο πιο κοντά, λίγο πιο ανθρώπινα, λίγο πιο όλοι μαζί και ας  σκεφτούμε πως μας περιμένουν καλύτερες μέρες, πιο φωτεινές και κυρίως πιο ανέμελες.

Ας σκεφτούμε τον μεγάλο μας Οδυσσέα Ελύτη, όταν απογοητευόμαστε: «Για μια χούφτα ευ ζούμε όλοι μας, κι ας όψεται η απροσεξία του χρόνου. Θα τιμωρηθεί».
Ας τιμωρήσουμε το ΄20, κι ας καλωσορίσουμε την ελπίδα του ‘21.
 
.
Μανούσος Μανουσάκης, σκηνοθέτης, συγγραφέας, παραγωγός.
 .
.
Εύχομαι για το 2021 ... Τι εύχεται κανείς μετά το 2020;;; Λοιπόν εύχομαι να βρούμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας, να γνωρίσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, να βάλουμε σκοπό μας να σεβόμαστε τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας, να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύτιμος είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας.
 
Να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και οι μικρές , καθημερινές μας πράξεις, μπορούν να κάνουν την διαφορά. Να το δοκιμάσουμε και σίγουρα θα δούμε πόσο καλυτερεύει και η δική μας ζωή αλλά και των άλλων. 
Σίγουρα έτσι το 2021 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά και όχι μόνο από το 2020.
 
 
Λεωνίδας Κακούρης, ηθοποιός.
.
.
Το 2020 ήταν μια χρονιά σημαδιακή.  Σα να μη τη ζήσαμε. Συντηρηθήκαμε απλώς.  Κλείσαμε τις καρδιές μας, το σπίτι μας, τα όνειρα μας. Μια χρονιά άνοστη σα νοσοκομειακό φαγητό. Χωρίς γεύση, χωρίς φαντασία. Γεμάτο αφύσικες "κανονικότητες", φόβο και μια διαπίστωση. Πολύτιμη. Πώς τα ομορφότερα πράγματα στη ζωή ήταν δίπλα μας. Τα είχαμε. 
 
Εύχομαι το 2021 να βγούμε μπροστά και να ξαναπάρουμε στα χέρια μας το τιμόνι. Να ανοίξουμε ξανά το σπίτι μας, τις καρδιές μας, την αγκαλιά μας.
Να λιώσει ο πάγος...
 
 
Διονύσης Παναγιωτάκης, Αθηναϊκά Θέατρα ( Θέατρα Αλίκη, Αποθήκη, Δημήτρης Χορν, Μικρό Χορν, Μικρό Παλλάς, Εμπορικόν, Λαμπέτη, Πειραιώς 131).
.
.
Περιμένοντας το 2021…
Σε λίγες μέρες έρχεται η νέα χρόνια.
Αφήνοντας πίσω στο 2020 μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
Θυμάμαι τον Μάρτιο την ημέρα που κλείναμε το Θέατρο μετά από εντολή της Κυβέρνησης λόγω της πανδημίας.
Όλοι οι άνθρωποι του θεάτρου, έχουμε μια οικειότητα και μια επαφή.
Εκείνη την ημέρα δεν ξέραμε τι θα προκύψει, δεν ξέραμε αν πρέπει να
αγκαλιαστούμε, να αποχαιρετίσουμε τους συναδέλφους, δεν ξέραμε τίποτα. Κάποιοι εκείνη την στιγμή κατάλαβαν ότι τα πράγματα θα γίνουν σοβαρά.
Ήταν λες και ξεκινάει ένα πόλεμος.
Τελικά ζήσαμε και ζούμε ένα μοντέρνο πόλεμο. Με απώλειες και πληγές.
Η πανδημία έδειξε ποσό απροετοίμαστοι είμασταν.
Ακόμα και η μεταξύ μας συνεννόηση άλλαξε.
Έχουμε γίνει πιο υπεύθυνοι για τον διπλανό μας, την δουλειά μας , τους εργαζόμενους, τους θεατές και τα παιδιά μας.
Κάθε κρίση αλλάζει τα πράγματα και τώρα όλο αυτό θα μας κάνει να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Εύχομαι το 2021 να μας βρει πιο έτοιμους και καλύτερους, να είναι μια χρόνια με δημιουργία και υγεία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
 
.
Πάνος Κατσαρίδης Διευθύνων Σύμβουλος Θεατρικές Σκηνές, θέατρα Παλλάς και Ήβη.


Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η νέα χρονιά να διώξει για πάντα τον εφιάλτη που ζήσαμε, να πετάξουμε τις μάσκες και να χαμογελάσουμε ξανά.
.
Όσο για το Θέατρο ανυπομονώ να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο και να ανοίξει ξανά η αυλαία. Κι όλοι εμείς να είμαστε εκεί να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε.
Χρόνια Πολλά με Αγάπη.
     
 
Άννα Φόνσου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, πρώην πρόεδρος ΣΕΗ και Πρόεδρος Σπίτι του Ηθοποιού.
.
.
Εύχομαι το 2021 να μας βρει όλους μαζί,  υγιείς και ευτυχισμένους.
Να εκτιμήσουμε την υγεία μας γιατί δεν την έχουμε εκτιμήσει όσο πρέπει. 
 
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, τα ασήμαντα μας έγιναν σημαντικά.  Μου επανήλθε η αίσθηση των απλών πραγμάτων που είχα ξεχάσει, μια βόλτα, μια αγκαλιά, μια ωραία παράσταση, οι ταξιθέτες, οι άνθρωποι του θεάτρου.
 
Χρόνια πολλά και εύχομαι το 2021 να μας φέρει πίσω όσα μας στέρησε και να είναι φωτεινό, θεατρικό  και δημιουργικό. 
 
.
Νινέττα Λεμπέση, παραγωγός.

 
Υγεία,  αγάπη, πίστη, γεμάτα θέατρα, χαρές, αγκαλιές,  φιλίες και σχέσεις ανθισμένες.
 
Καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος να έρθει γεμάτο "δώρα" και όμορφες σημαντικές στιγμές. 
 
 
Κατερίνα Μαραγκού,  ηθοποιός,  ιδιοκτήτρια θεάτρου  Άλμα.
 
 
Θα ήθελα να γυρνούσα τα ρολόγια όλου του κόσμου μπροστά ,να φύγει αυτός ο χρόνος σε ένα λεπτό. Σας εύχομαι υγεία, δύναμη, υπομονή και ευχή μου από καρδιάς το 2021να μας βρει όλους μαζί, να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω.
 
Καλές γιορτές με αγάπη και αισιοδοξία. 
 
Γιώργος Ισαάκ, παραγωγός People Entertainment Group .
 
 
Θέλω να ευχηθώ σε όλους να έχουμε υγεία, γιατί καταστάσεις σαν κι αυτές που ζούμε μας κάνουν να  εκτιμούμε τόσο  πολύ τα πράγματα που θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένα.
 
Σε επαγγελματικό επίπεδο ζήσαμε όλοι μια απο τις χειρότερες χρονιές στην παγκόσμια ιστορία του ζωντανού θεάματος. Ας ευχηθούμε το νέο έτος να μας βρει ξανά με γεμάτα θέατρα, παραγωγές που σέβονται το κοινό και παραστάσεις που γεμίζουν τις ψυχές μας. 
.
 
Κάρολος Παυλάκης, θεατρικός παραγωγός θέατρα Αθηνών, Βρετανία, Μουσούρη.
 
 
Καλά Χριστούγεννα, υγεία και αγάπη σε όλους.
 
Στα θέατρα καλές παραστάσεις και κουράγιο. Ο καινούργιος χρόνος να μας φέρει ό,τι μας στέρησε ο παλιός.
.
Παύλος Κουρτίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θεάτρου ΠΚ, ηθοποιός, χορογράφος.
 
 
«Το 2020 ήταν μία περίεργη χρονιά με σκαμπανεβάσματα άνευ προηγουμένου. Ελπίζω το 2021 που έρχεται να μας βρει με υγεία και με χαμόγελα όχι πια κρυμμένα πίσω από τις μάσκες. Να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η αγκαλιά, το φιλί, η επαφή έχουν τελικά μεγαλύτερη αξία απ’ όσο πιστεύαμε πριν… με χαρά να τα υποδεχτούμε ξανά στις ζωές μας.»
 
Όσο για το Θέατρο, ανυπομονώ να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο και να ανοίξει ξανά η αυλαία. Κι όλοι εμείς να είμαστε εκεί, να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε.
Χρόνια Πολλά με Αγάπη.
 
Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός.
 
 
Ευχές για Υγεία πάνω απ’ όλα και Ελπίδα ότι θα περάσει αυτή η πανδημία, ώστε να ξαναγεμίσουν τα θέατρα κόσμο, γιατί τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ζωντανό θέατρο!!
 
 
Άγγελος ΜπούραςΚαλλιτεχνικός Διευθυντής θεάτρου Άλμα,  ηθοποιός. 
.
.
"Εάν δεν υπάρχουν μέτοχοι στη χαρά, είναι φλόγα που σβήνει"... Και δυστυχώς τη χρονιά αυτή, απομονωμένοι καθώς είμασταν η φλόγα πήγε να σβήσει...
 
Εύχομαι να ξαναβρούμε το κουράγιο να ανακαλύψουμε τη χαρά στα πιο μικρά που ως τώρα θεωρούσαμε δεδομένα, να βρούμε το θάρρος να είμαστε ευτυχισμένοι, να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί, να αγκαλιάσουμε, να φιλήσουμε, να γελάσουμε με την καρδιά μας χωρίς μάσκες...
 
Ας είμαστε υγιείς, να προσέχουμε τον εαυτό μας και για τη μεγάλη οικογένεια του θεάτρου να χτυπήσει γρήγορα το τρίτο κουδούνι... Είμαστε στις κουίντες και περιμένουμε... Τέλος, εύχομαι να μη χαθούμε μέσα στην αναγκαστική απομόνωση μας... 
 
Καλά Χριστούγεννα και ένα νέο έτος γεμάτο με όλα όσα σας στέρησε το 2020...
 .
.
Νικορέστης Χανιωτάκης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός.
.
.
Από παιδί τα Χριστούγεννα ήταν η αγαπημένη μου γιορτή. Παρέες  συγγενών, φίλων, επιτραπέζια παιχνίδια, βόλτες  στην στολισμένη Αθήνα, λιχουδιές, κάλαντα, τα δώρα του Άγιου Βασίλη κάτω από το δέντρο, γεμάτα θέατρα,  κινηματογράφοι,  ευχές... Δυστυχώς τα φετινά Χριστούγεννα δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω, εκτός μόνον από ευχές. Και ποια ευχή επικρατεί; Τι είναι αυτό που ακούμε δεξιά - αριστερά, όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε; "Να πάει από εκεί που ήρθε το 2020 και να έρθει ένα καλύτερο 2021"!
 
Εγώ δεν θα ευχηθώ αυτό. Γιατί κάθε χρόνια έχει δυστυχώς πολύ δυσάρεστα γεγονότα (απώλειες, φυσικές καταστροφές κ.α.), έχει όμως και γεννήσεις, νέους έρωτες, συναντήσεις...
 
Ελπίζω μόνο η χρονιά που φεύγει να μας έκανε πιο σοφούς. Να μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι η υγεία και η αγάπη, είναι τα δύο πιο σπουδαία πράγματα στον κόσμο. Και ότι όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα, τρίτα και τεταρτοπέμπτα. Ότι ακόμα και για εμάς τους θεατρικούς η Τέχνη είναι το σημαντικότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή μας. Η ιστορία έχει δείξει ότι μέσα στο μαύρο σκοτάδι μπορεί να δημιουργηθεί η πιο φωτεινή δημιουργία.
 
Εύχομαι, λοιπόν, αυτά τα Χριστούγεννα να ενισχύσουν την αισιοδοξία και να τονώσουν την έμπνευση μας για νέες συμπράξεις. Στο χέρι μας είναι να ανοίξουν ξανά οι αγκαλιές, να σβήσουν οι οθόνες και να σπάσουν τα λουκέτα των "δεύτερων σπιτιών μας".
 
Θα ξαναβρεθούμε,  θα αγκαλιαστούμε, θα παίξουμε, θα τραγουδήσουμε, θα βλέπουμε τα χαμόγελα και τα δάκρυα των θεατών, θα αισθανθούμε ξανά ο ένας την ανάσα του άλλου.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία  υγεία, υγεία και μπόλικη αγάπη!
 
 
Κέλλυ Σταμουλάκη, συγγραφέας, σκηνοθέτης, στιχουργός, παραγωγός.
 
 
Σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών κι ως ανταμοιβή για την επιμονή και την υπομονή μας για ένα καλύτερο αύριο, ας μας ανταμείψει το 2021 κι ας μας φέρει πίσω το χαμόγελο μας, τις αγκαλιές και τις δουλειές μας.
 
 
Στέλιος Τζολόπουλος φωτιστής, προϊστάμενος τμήματος σκηνών και εργαστηρίων - Υπεύθυνος υλοποίησης καλλιτεχνικού προγραμματισμού στο ΚΘΒΕ.
 
 
Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να μας βρουν όλους  υγιείς και επίσης φεύγοντας να μην ξεχάσουν να  πάρουν μαζί τους αυτή την μαύρη συννεφιά.
Χρόνια πολλά.
 

Βάσια Παναγοπούλου, ηθοποιός, μεταφράστρια, σκηνοθέτης, παραγωγός θέατρο Χυτήριο
 

Με τη σκέψη και την θετική μας ενέργεια για μια καινούργια χρονιά με υγεία και ψυχές ανοιχτές,  εύχομαι τα θέατρα να αγκαλιάσουν και πάλι το κοινό από κοντά. 
Η δική μας η σχέση είναι αναντικατάστατη και είναι  μόνο μία: από κοντά. 
Χρόνια πολλά. 
 .
.
Νίκος Δαφνής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θεάτρου Κάτω από την Γέφυρα, ηθοποιός σκηνοθέτης.
 
 
Αργά ή γρήγορα ο εφιάλτης θα τελειώσει και η ανθρωπότητα θα ξαναβρεί την κανονικότητα της.
 
Εύχομαι να μην ξεχάσουμε ότι οι μικρές στιγμές που στερηθήκαμε, τελικά δεν ήταν τόσο μικρές όσο νομίζαμε όταν ελεύθερα τις ζούσαμε. Εύχομαι να ξαναβρούν την πραγματική τους αξία, ένα ξημέρωμα, ένα σούρουπο, μια βόλτα στον ήλιο, μια καλή παρέα, ένα γλέντι, ένα ταβερνάκι, μια συναυλία, μια παράσταση...
Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε κάτι ανάλογο για να το.... εμπεδώσουμε.
 .
.
Τάσος Ιορδανίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θεάτρου Άλφα, ηθοποιός σκηνοθέτης.
 
 
Εύχομαι σε όλον τον κόσμο υγεία και στο σώμα και στην ψυχή. Έχουμε όλοι ανάγκη πνευματικής ηρεμίας, σε αυτή την "περίεργη" ιστορικά περίοδο. 
 
Ας ξημερώσει σύντομα η μέρα, όπου οι άνθρωποι θα αισθανθούμε το συναίσθημα της αγάπης από και για το συνάνθρωπο ολοκληρωτικά. 
 
Θανάσης Κατσίκας, παραγωγός, Διευθυντής Θεάτρου Αμαλία.
.
Εκ μέρους των ανθρώπων του θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ θα ήθελα να κάνω, εθιμοτυπικά, μια ευχή για το 2021 που ετοιμάζεται να εισβάλει στη ζωή μας. Φοβάμαι  όμως ότι μάλλον θα χρειαστούν πολύ περισσότερες ευχές για να ξορκίσουν τα κληροδοτήματα που το προικίζει, το 2021, ο χρόνος που μας αφήνει σε λίγες ημέρες.

Πολλές ευχές λοιπόν για υγεία πάνω και πέρα απ όλα, συναίσθηση, συναίνεση, αλληλεγγύη και καθαρό μυαλό για τις όποιες ρεαλιστικές αποφάσεις θα πρέπει να πάρουμε σχετικά με το μέλλον μας στο θεατρικό χώρο, στις καινούργιες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Ένα χώρο στον οποίο η επόμενη ημέρα θα είναι σίγουρα διαφορετική. Γιατί πολλά από τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα θα έχουν αλλάξει!
Και όπως λέει και ο Lichtenberg, «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν.»
 
 
Σπύρος Μπιμπίλας, ηθοποιός, Πρόεδρος ΣΕΗ, επίτιμος Πρόεδρος ΤΑΣΕΗ.
 

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα και όσα ταυτόχρονα ζούμε να αποτελέσουν το έναυσμα  για να ξανατοποθετήσουμε μεγάλες αξίες εκεί  που οφείλαμε από καιρό να έχουμε τοποθετήσει.
 
Αγάπη, αλληλεγγύη,  αλληλοσεβασμός, για να μην υπάρξει πια ρατσισμός,  φασισμός, προσφυγιά, ομοφοβία,  θρησκοληψία, διαμάχη πολιτισμών και θρησκοληψιών.
 
Ο κορωνοϊός χτύπησε όλη τη γη το ίδιο και μας έδειξε πως είμαστε αδέρφια όπως λέει και ο Χριστός. Ώρα να ξαναβάλουμε τάξη στην γη και να ευχηθούμε να ζήσουμε με ομόνοια για το καλό όλων.
 
Και για το ταλαιπωρημένο και βάναυσα πληττόμενο επάγγελμα μας, να ξαναβρεί γρήγορα την αίγλη του, να μπορέσουμε μέσα από ανοιχτά πλέον  θέατρα να εμψυχώσουν και να δώσουμε χαρά στον κόσμο και έτσι να επιβιώσουμε και εμείς με αξιοπρέπεια. 
Χρόνια πολλά. 
.
.
Αρχιμανδρίτης Δημήτρης
, παραγωγός θέατρο Ακάδημος.
 
 
Χρόνια Πολλά .... με υγεία και υγεία! 
Τα θέατρα θα ανοίξουν και θα γεμίσουν πάλι!...
Οι δυσκολίες που περνάμε θα αποτελέσουν χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον!
...συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, ...και μέσα στην πανδημία και μετά από αυτή!!!
 .
.
Γιάννης Ζαφειρίου, παραγωγός, ιδιοκτήτης θεάτρου Κολοσσαίον.
 

 
Τα Χριστούγεννα αυτά εύχομαι όλοι να αναλογιστούμε πόσο πολύ χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, πόσο πολύ χρειαζόμαστε την αγκαλιά, την τρυφερότητα, την ανθρωπιά, το να ζήσουμε εν ειρήνη και να ριζώσει βαθιά μέσα μας η αλληλεγγύη, να βγούμε από τον μικρόκοσμο μας, να δώσουμε το χέρι μας ο ένας στον άλλο, για να δούμε να μεγαλώνει ένας καλύτερος κόσμος
 
 
Γιάννης Αιβάζης, ηθοποιός, σκηνοθέτης.
.
.
Εύχομαι καλή χρόνια, με υγεία σε όλον το κόσμο και εύχομαι να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί εκεί  που πραγματικά αγαπάμε, στα θέατρα μας!!
.
Καλή χρόνια σε όλους !!!
 
 
Άννα Ανδριανούηθοποιός. 
.
.
Εύχομαι τα Χριστούγεννα αυτά, μιας και μας ήρθαν εν μέσω κορωνοϊού να γίνουν μια ευκαιρία να τα ζήσουμε πιο εσωτερικά και πνευματικά, κάνοντας δώρο στον εαυτό μας γαλήνη, αρμονία και αυτοβελτίωση και χαρίζοντας στους άλλους αγάπη, κατανόηση, συμπαράσταση και συγγνώμη..
 
Και να μοιραστούμε όσα έχουμε με εκείνους που έχουν ανάγκη και δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί όσο εμείς. Και φυσικά να μην ξεχνάμε τα αδέσποτα πλάσματα που βρίσκονται στο απόλυτο έλεος μας, εκεί έξω στους δρόμους, πεινώντας και παγώνοντας.
 
Αν καταφέρουμε να κάνουμε όλα αυτά είναι βέβαιο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα πιο όμορφα κι ευτυχισμένα της ζωής μας. Γιατί ευτυχία είναι να δίνεις... Όταν δίνεις γεμίζεις, κι όταν αγαπάς τους άλλους, αγαπάς και τον εαυτό σου αληθινά. 
 .
.
Δημήτρης Καρατζιάς, Καλλιτεχνικός Διευθυντής πολυχώρου Vault, σκηνοθέτης, ηθοποιός.
 .
.
Χριστούγεννα σε καραντίνα. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα λέγαμε κάποιους μήνες πριν. Και τώρα τι  να ευχηθείς για αυτά τα Χριστούγεννα του 2020; Η πιο τετριμμένη ευχή ακούγεται η καλύτερη, η πιο ουσιαστική, η πιο αναγκαία.
 
Υγεία πάνω απ' όλα και γρήγορα να επιστρέψουμε στις ζωές μας.
.
.
Γιώργος Χατζηανδρέου, παραγωγός, ιδιοκτήτης θεάτρου Ράδιο Σίτυ.
 .
.
Εύχομαι η νέα χρονιά να μας βρει όλους πάνω από όλα υγιείς. Εύχομαι να είναι μια χρονιά που θα φέρει σε όλους ανάταση ψυχής, νέα ξεκινήματα και ευημερία.
Ειδικά  στην πόλη μου την Θεσσαλονίκη, στην οικογένεια μου, στους φίλους μου, στους συνεργάτες μου, θέλω να ευχηθώ γρήγορη ανάκαμψη από τα προβλήματά που μας ταλανίζουν και να τους θυμίσω ότι όλοι μαζί  θα είμαστε εδώ το 2021 και  θα ξαναχτίσουμε τις ζωές και τα όνειρα μας.
 
Το θέατρο Ράδιο Σίτυ εύχεται σε όλους όσους απαρτίζουν το χώρο της Τέχνης στην Ελλάδα, μια χρονιά με φως και δημιουργία. 
 
 
Σάκης Γισγάκης, παραγωγός, ιδιοκτήτης Θεάτρου Αριστοτέλειον.
.
.
Εύχομαι υγεία πάνω από όλα και αγάπη. Σε όλο τον κόσμο, να έχουμε υπομονή  και όλα θα πάρουν το δρόμο τους με την ευλογία του Θεού  και με αγάπη.
 
Ευχές σε όλους τους ανθρώπους της Τέχνης και του Θεάτρου, για ευημερία, υγεία και γρήγορα να περάσει όλο αυτό  για να υποδεχτούμε τον κόσμο στα θέατρα.
 .
.
Παύλος Παλάκας, Διευθυντής θέατρο Αυλαία, παραγωγός.
.
.
Ας ευχηθούμε για τη νέα χρονιά που ξημερώνει, να πέσουν οι μάσκες, όλος ο κόσμος να γίνει μια αγκαλιά και να ανταμώσουμε ξανά στις αίθουσες και τα φουαγιέ των θεάτρων.
 
Καλές γιορτές. 
 
 
Εβελίνα Παπούλιαηθοποιός.
.
.
Εύχομαι καλές γιορτές με ψυχική ηρεμία,
υγεία, δημιουργικότητα,
αγάπη και επανεκκίνηση στα όνειρα και τους στόχους μας!
 .
.
Φωτεινή Μπαξεβάνη, ηθοποιός, μουσικός, σκηνοθέτις.
 
 
Μάθαμε σε όλη μας τη ζωή μία απλή αλλαγή στο ημερολόγιο να σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Μέσα σε μία μέρα, μία φορά το χρόνο δίνουμε ευχές γεμάτες νέες υποσχέσεις, βάζουμε νέους στόχους 365 ημερών μέχρι να έρθει η επόμενη πρωτοχρονιά…
 
Θα μου πείτε είναι κακό αυτό; Όχι θα πω, αλλά μετά από όλα αυτά που περάσαμε και περνάμε μου μοιάζει λίγο, τεμπέλικο και αναβλητικό.
 
Γι΄ αυτό φέτος θα ευχηθώ το 2021 κάθε μέρα που περνάει να τη ζήσουμε σαν πρωτοχρονιά με την ίδια εγκάρδια έγνοια.
Ναι, το πιο σημαντικό δώρο είναι η ίδια η ζωή.
 
 
Μαίρη Βιδάλη, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, θέατρο Διάχρονο.
 

 
Του χρόνου τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε όλοι στα θέατρα μας.
 
Χρόνια Πολλά!!
 .
.
Παυλίνα Χαρέλα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεάτρου Σοφούλη, ηθοποιός, σκηνοθέτις.
 

Εύχομαι όλα τα θέατρα να μπορέσουν να βγουν από όλο αυτό το σκοτάδι που έπεσαν εδώ και δέκα μήνες. Να γίνει η τωρινή  σιωπή το εφαλτήριο για τα πιο υπέροχα τραγούδια.
Το σημερινό μαύρο να γίνει το πιο εκτυφλωτικό.
 .
.
Βάσω Γουλιελμάκη, ηθοποιός.
.
.
Τα Χριστούγεννα να μας βρουν όλους υγιείς, γεμάτους από αγάπη, όνειρα και ελπίδα. Να δώσουμε αγκαλιές, φιλιά, χαρά  στους αγαπημένους μας και σε όσους μας έχουν ανάγκη.
 
Και να γιορτάσουμε όλοι μαζί στα ανοιχτά θέατρα. 
 
.
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, ηθοποιός.
 
 
Eύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να είναι και τα τελευταία που οι άνθρωποι τα περνάμε τόσο  απομονωμένοι, με απώλειες και φόβο για την υγεία μας. Εύχομαι του χρόνου τα Χριστούγεννα να έχουμε επανέλθει σε μια κανονική ανθρώπινη κατάσταση,  να μαζευόμαστε, να αγκαλιαζόμαστε, να γελάμε, να διασκεδάζουμε και φυσικά να πηγαίνουμε το θέατρο.
 
Και για εμάς τους ανθρώπους του θεάτρου εύχομαι αυτά να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που βρισκόμαστε με επιβεβλημένη απόφαση  μακριά από το "σπίτι" μας το θέατρο.
 
Μέχρι να ξεμπερδέψουμε  μ’ όλο αυτό, εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με προσοχή και ασφάλεια, γιατί η επόμενη χρονιά μας περιμένει όλους ακμαίους!!
 
 
Μαριάννα Τουμασάτου, ηθοποιός.
 
 
Καλά Χριστούγεννα με υγεία, θάρρος, αγάπη, ενσυναίσθηση, δικαιοσύνη, ελευθερία.
 
Μακάρι όλο αυτό να το αφήσουμε πίσω μας.
 
 
Αντώνης Λουδάρος, ηθοποιός, σκηνοθέτης.
 
 
Χρόνια πολλά σε όλους τον κόσμο. Υγεία και αγάπη στις καρδιές μας. Κουράγιο σε όλους. 
 
Ας ελπίσουμε ότι ο πολιτισμός της χώρας μας γρήγορα θα ανοίξει ξανά τα φτερά της δημιουργίας. Όλοι οι άνθρωποι του θεάτρου ενωμένοι σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και μια καλύτερη χρονιά.
 .
.
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ηθοποιός, σκηνοθέτης. 
 
 
Εύχομαι σε όλους υγεία και κουράγιο για την δύσκολη περίοδο που περνάμε.
Μεγάλη προσοχή, σας παρακαλώ, για εσάς και για όλους γύρω. Ελπίζω ότι με την προσωπική μας φροντίδα και με το εμβόλιο, γρήγορα θα ξαναβρεθούμε στο θέατρο.
Με όλη μου την αγάπη. 
 
 
Γιώργος Βάλαρης, συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός.
 
 
Αυτά τα Χριστούγεννα θα μας μείνουν σίγουρα αξέχαστα και θα γράψουν ιστορία. Εύχομαι υγεία ψυχική και σωματική και δύναμη μαζί με ελπίδα ώστε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή και ίσως επιστημονικής φαντασίας κατάσταση που έχουμε οδηγηθεί ως ανθρώπινα όντα σε αυτόν τον πλανήτη που κατοικούμε. Πότε κάνεις μας. Ούτε συγγραφικά αλλά ούτε και σκηνοθετικά δεν φανταζόταν πως θα χάναμε την ελευθερία μας, την υγεία μας (στο Χόλυγουντ το έκαναν βέβαια) και θα είμασταν κάτω από την απειλή ενός αόρατου εχθρού - ών και θα βιώναμε έναν τέτοιο αόρατο πόλεμο ανήμποροι και βαλλόμενοι.
 
Το μόνο που μας μένει είναι να ευχόμαστε και αυτή η μπόρα να περάσει σύντομα, να κρατάμε την ψυχραιμία μας, να αγαπάμε, να συμπορευόμαστε με τους συνανθρώπους μας και εμείς οι καλλιτέχνες να εμψυχώνουμε μέσα από την θεραπευτική τέχνη που μας ταξιδεύει, μας κάνει να ονειρευόμαστε να δραπετεύουμε από την σκληρή πραγματικότητα.
Χρόνια πολλά με Αγάπη.
 .
.
Πέγκυ Τρικαλιώτη, ηθοποιός.

 
Εύχομαι ολόψυχα αυτές οι γιορτές να είναι οι τελευταίες που μας βρίσκουν μακριά τον έναν από τον άλλον. Θέλω ο καινούργιος χρόνος να μας βρει ενωμένους και συνειδητοποιημένους. Να έχουμε μάθει από τα λάθη μας και να είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε έναν καινούργιο κόσμο, γιατί η ανθρωπότητα μετά  από αυτήν την περιπέτεια πρέπει να αλλάξει για να διασωθεί.
 
Μαζί  λοιπόν αγκαλιά ας δημιουργήσουμε αυτή τη φορά. Αρκετά καταστρέψαμε.
Όσο για το θέατρο, εύχομαι πολύ γρήγορα να αρχίσει ξανά  να απελευθερώνει και να απελευθερώνεται.
 
 
Ηρώ Μουκίουηθοποιός, πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας.
 
 
Εύχομαι να φτάσει γρήγορα το εμβόλιο και να μην χάσουμε κανέναν άλλο άνθρωπο. Να ανοίξουν όλες οι δουλειές. Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι ως προς τον συνάνθρωπο, τα ζώα, το περιβάλλον. 
 
Καλά Χριστούγεννα,  Καλή  Πρωτοχρονιά. 
 .
.
Τάνια Τρύπη, ηθοποιός.
 
 
Εύχομαι υγεία, ευτυχία, αγάπη σε όλους τους διποδοτετράποδους συγκατοίκους και γρήγορα να επιστρέψουμε στο θέατρο που λατρεύουμε.
 
Καλή δύναμη συνάδελφοι.
 
 
Αργύρης Αγγέλου, ηθοποιός
 
 
Εύχομαι το 2021 να φέρει υγεία,  ξανά  το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων,
ζεστασιά στην ψυχή τους και να είναι μια χρονιά γεμάτη από πολύ θέατρο και πολλές αναμνήσεις. 
 
 
Θοδωρής Αντωνιάδης, ηθοποιός, σκηνοθέτης.
 
 
Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία, αγάπη, κουράγιο και αλληλεγγύη.
Το 2021 να γιατρέψει όσες περισσότερες πληγές μπορεί. Χαμόγελο και ευχή για ένα "φωτεινό" ξημέρωμα. 
 
 
Παναγιώτης Καρμάτης, ηθοποιός.
.
.
Χρόνια πολλά, Καλή Πρωτοχρονιά και εύχομαι το 2021 να είναι το ξεκίνημα μιας δημιουργικής εποχής με υγεία, χαμόγελα και τα θέατρα ανοιχτά!
 .
.
Λευτέρης Δημηρόπουλος, ηθοποιός.
 .
.
Υγεία, τύχη και προοπτική. Για να κλάψουμε... να γελάσουμε... να παίξουμε θέατρο... να πέσουμε... να σηκωθούμε... να πονέσουμε... να αγαπήσουμε... να αγαπηθούμε... να αγκαλιάσουμε... να αγκαλιαστούμε... να πληρώσουμε... να πληγωθούμε.
ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ! Καλές Γιορτές. 
 
 
Γεράσιμος Σκαφίδας, ηθοποιός, παραγωγός.
.
.
Εύχομαι για αυτά  τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα  υγεία,  δημιουργία και ευτυχία. Μπορεί φέτος να μην μπορούμε να αγκαλιαστούμε, να μη μπορούμε να  δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα , να μη μπορούμε να ταξιδέψουμε , να μην μπορούμε να πάμε  θέατρο, όμως οφείλουμε να κρατήσουμε την ελπίδα και την πίστη μας ζωντανή.
 
Όλα θα περάσουν.  Υπομονή και επιμονή.
 
Μετά  το σκοτάδι θα έρθει απέραντο φως και όλα θα γίνουν πιο λαμπερά, πιο όμορφα  και πιο ξένοιαστα. Να συνεχίσουμε να χαμογελάμε, να τρέφουμε το μυαλό μας και να φροντίζουμε την ψυχή μας.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
.
Και από την Κουλτουρόσουπα Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά.
.


 ..
Ακολουθήστε μας στα social media
 ..
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νταίζη Λεμπέση
Νταίζη Λεμπέση

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή