Ποια τσιράκια του Αναστασάκη κάνουν την βρώμικη δουλειά στον αγώνα των ηθοποιών του ΚΘΒΕ;

7925 Views
Ποια τσιράκια του Αναστασάκη κάνουν την βρώμικη δουλειά στον αγώνα των ηθοποιών του ΚΘΒΕ; Ποια τσιράκια του Αναστασάκη κάνουν την βρώμικη δουλειά στον αγώνα των ηθοποιών του ΚΘΒΕ;

 
.
Νέα αναστάτωση στην πολύπαθη συλλογική σύμβαση εργασίας και στον αγώνα που κάνουν ΣΕΗ και ΚΘΒΕ, ενώ στο κλίμα τρομοκρατίας έρχεται για πρώτη φορά στην επιφάνεια και μια ομάδα «μπράβων», ή αλλιώς ευνοούμενων της Διοίκησης εκφοβίζοντας απροκάλυπτα τους συναδέλφους τους.  Με νέα σκληρή επιστολή από το ΣΕΗ μαρτυρούν όλο το χρονικό της τελευταίας συνέλευσης όπου Υπουργείο Πολιτισμού και  Διοίκηση αμφισβητεί την αντιπροσωπευτικότητα τους για ευνόητους λόγους.... Σε απάντηση όλων αυτών η διοίκηση του ΚΘΒΕ μιλά για κατήφορο, πως εξυπηρετούν μόνο συνδικαλιστικές σκοπιμότητες, καταλήγοντας πως κάνουν το  άσπρο μαύρο…
.
Αναλυτικά αναφέρουν (ΣΕΗ):

Τέτοια “πρόοδο” θέλουν και στο ΚΘΒΕ;;;
Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τη Δευτέρα 18/03, προχώρησε, ως όφειλε, σε Γενική Συνέλευση του κλάδου με θέμα την ΣΣΕ στο ΚΘΒΕ. Η συνέλευση έλαβε χώρα στην καρδιά των εξελίξεων, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία των συναδέλφων που τους αφορά άμεσα, να σηματοδοτηθεί μια απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας και στα τελευταία γεγονότα που εκτυλίσσονται με ένταση στο Κρατικό και ασφαλώς να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η προσπάθεια από πλευρά μας ώστε τα κέντρα των αποφάσεων των εργαζομένων να μεταφέρονται στους χώρους δουλειάς, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση του Εθνικού.
 
Απ’ ότι φαίνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για “πρόοδο” έτσι όπως εκφράστηκε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, την ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων, σε πολλά εργατικά κέντρα, στην ΠΟΘΑ, με όργια νοθείας, την παρουσία εργοδοτών, μπράβων, ακόμα και των ματ, είναι ένα σκηνικό σαπίλας που προσπαθεί να πατήσει και μέσα στο Κρατικό. Με μια, μικρή ευτυχώς, ομάδα πρόθυμη να παίξει το ρόλο του διεκπεραιωτή στη βρώμικη δουλειά που ανέλαβε η διοίκηση εκ μέρους της κυβέρνησης. Η διοίκηση του Κρατικού που κατ’ εντολή της κυβέρνησης έστησε ένα πανηγύρι για την κατάργηση της Συλλογικής μας σύμβασης, χρησιμοποιώντας όλα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, την συκοφαντία, τον φόβο.
 
Τι ακριβώς συνέβη:
.
Έτσι, μέχρι την πραγματοποίηση της συνέλευσης και ενώ είχε εξασφαλιστεί η προσέλευση των ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου, αρκετών συναδέλφων από το ελεύθερο θέατρο της πόλης και έναν ικανοποιητικό αριθμό συναδέλφων που ταξίδεψαν από την Αθήνα για να παραβρεθούν και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες αποφάσεις, εμφανίστηκε μια ομάδα συναδέλφων από το Κρατικό, γνωστοί σε εμάς αλλά και στους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα λίγα άτομα με την απαραίτητη βέβαια, απ’ ότι φάνηκε, καθοδήγηση! Αφού καταμέτρησαν ανοιχτά τις παρουσίες των παρόντων, άρχισαν να προτρέπουν τους υπόλοιπους να μην εγγραφούν στο βιβλίο παρόντων της συνέλευσης, εκφοβίζοντας τους στην ουσία, συνεχίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το κλίμα εκφοβισμού που έχει στηθεί από την πλευρά της διοίκησης. Κατέληξαν ανοιχτά, σε μία συντονισμένη ενέργεια άμεσης υπονόμευσης της απαρτίας για να μην μπορέσει να παρθεί καμία απόφαση συνεχίζοντας την προειδοποίηση της Υπουργού πολιτισμού ότι θα υπάρξουν και χειρότερα και ολοκληρώνοντας την γραμμή της κυβέρνησης που προσπαθεί να επιβάλλει να μην παίρνονται αποφάσεις από τις μαζικές διαδικασίες των σωματείων. Και την ίδια στιγμή που διαφωνούσαν με την πραγματοποίησή της και δεν είχαν γραφτεί στην απαρτία, οι γνωστοί “δημοκρατικοί” συνάδελφοι, έπιασαν στασίδι μέσα στη συνέλευση. Η πρακτική αυτή είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς ενεργειών αυτής της ομάδας, που από τις προηγούμενες συνελεύσεις διάβαζαν τοποθέτηση γραμμένη απ' ευθείας από στελέχη της διοίκησης του Κρατικού, στοχοποιούσαν νέους συναδέλφους για τις αγωνιστικές τους διαθέσεις, έστελναν επιστολές που καλούσαν τους ηθοποιούς στο Κρατικό θέατρο να είναι αυτονομημένοι, επιχειρησιακοί, μακριά από το ΣΕΗ και από τον κλάδο, λέγοντας πως δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα του Σωματείου μας, μια θέση που είχε έρθει από την διοίκηση του Κρατικού, από την κυβέρνηση και από την πλειοψηφία των μεγάλων εργοδοτών στο ελεύθερο θέατρο. Και όλα αυτά τώρα που τελειώνει η μετενέργεια και ανοίγει ταυτόχρονα και το μέτωπο με το Εθνικό Θέατρο.
 
Είναι φανερό πως η κυβέρνηση κρατάει ενιαία στάση σε όλα τα επίπεδα του κινήματος προκειμένου να βάλει χέρι σε όποια προσπάθεια γίνεται για να σηκωθεί το ανάστημα των εργαζόμενων στην πολιτική που μας θέλει υποταγμένους, έρμαια και παθητικούς θεατές της μοίρας που μας φτιάχνουν. Το σκηνικό έχει πάρει έκταση μάστιγας. Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν ποιόν πραγματικά φοβούνται. Τους εργαζόμενους που προσπαθούν να νικήσουν το φόβο και να μην υποταχθούν. Το συνεπές ταξικό κίνημα που στέκεται απέναντι στις πολιτικές που μας καταδικάζουν και σε όσους τις εφαρμόζουν.
 
Η ενότητά μας με βάση το δίκιο μας είναι που τους τρομάζει. Να πάρουν απάντηση.
 
Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ΚΘΒΕ.
 
Καλούμε τους συναδέλφους που φοβήθηκαν να ξεπεράσουν το φόβο τους. Ο αγώνας για τη Σύμβαση που είχαμε θα συνεχιστεί. Προχωράμε άμεσα σε νέα γενική συνέλευση όπου θα εξεταστούν παράλληλα τα θέματα του Κρατικού και του Εθνικού Θεάτρου καθώς λήγει η σύμβαση και εκεί.
 
Για το ΣΕΗ
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Αντωνιάδης  
Η Γεν. Γραμματέας
Ήρα Ρόκου
 
Και η απάντηση από τη Διοίκηση και Διεύθυνση του ΚΘΒΕ
Το ΚΘΒΕ περίμενε και εξακολουθεί να περιμένει υπομονετικά εδώ και δύο μήνες να υπογράψει τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους ηθοποιούς, αποδεχόμενο τη διατύπωση την οποία είχε προτείνει το ίδιο το ΣΕΗ και είχε εγκρίνει η Γενική Συνέλευση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ. Η χθεσινή Ανακοίνωση του ΣΕΗ προσβάλλει βάναυσα την αλήθεια, την κοινή λογική αλλά και τα ίδια τα μέλη του. Λυπούμαστε πάρα πολύ που, αντί για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η διοίκηση του ΣΕΗ επιλέγει να ψεύδεται ασύστολα και να συκοφαντεί συστηματικά το ΚΘΒΕ, κάνοντας το άσπρο μαύρο, εξυπηρετώντας μόνον συνδικαλιστικές σκοπιμότητες. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον θλιβερό τους κατήφορο. Συνεχίζουμε δημιουργικά και αφήνουμε τους γραφειοκράτες εργατοπατέρες στην κρίση του καλλιτεχνικού κόσμου, του θεατρικού κοινού και των δημοκρατικών πολιτών. Όση λάσπη κι αν ρίξουν στο μάρμαρο, λευκό θα παραμένει.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μάγεψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την κιθάρα και το λαούτο του  στο Θέατρο Δάσους.
Μάγεψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την κιθάρα και το λαούτο του στο Θέατρο Δάσους.
με 0 Σχόλια 783 Views
Με το ταλέντο, το έξυπνο χιούμορ, τις όμορφες μελωδίες και τον ποιητικό του στίχο διασκέδασε, προβλημάτισε, ενημέρωσε, ψυχαγώγησε και παρέσυρε το κοινό σε μια δίνη συναισθημάτων. Πήγε, είδε, άκουσε και σχολιάζει η Ειρήνη Σοφιανίδου για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή