ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ 3 ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

312 Views
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ 3 ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ 3 ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

Η εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Σερσέ λα φαμ -Οι γυναίκες στα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη», παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία-χορογραφία Σοφίας Σπυράτου, έως την Κυριακή 29/3/15.

Η πολυδιαβασμένη και αξεπέραστη πολιτική αλληγορία του Τζωρτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων», παρουσιάζεται από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στη Μονή Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία του Νίκου Αρμάου, έως την Παρασκευή 27/3/15.

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της κλασικής ιστορίας του Ιουλίου Βερν “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, παρουσιάζεται από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Μύρκου, στο Βασιλικό Θέατρο, έως την Κυριακή 29/3/15.


«ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ» του Πασχάλη Στρατή
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ - ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ
Διάρκεια Παραστάσεων: έως 29/3/2015


Η παράσταση “Σερσέ λα φαμ”, με οδηγό τα σπουδαία τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη για τη γυναίκα, ξεναγεί τους θεατές στο σύμπαν του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη. Το έργο αναπτύσσεται γύρω από έναν κεντρικό δραματικό σκελετό με χαρακτήρες και περιστατικά –φανταστικά μα και βασισμένα στα Λόγια (γραπτά και συνεντεύξεις) του ίδιου του Τσιτσάνη– αλλά και σε γεγονότα και πρόσωπα της βιογραφίας του, χωρίς να παγιδεύεται στον νατουραλισμό∙ αντίθετα, χρησιμοποιεί το υλικό για να δομήσει μια ονειρική πλοκή με μυστήριο, ρεαλισμό και παράδοξες ανατροπές.
Το «Σερσέ λα φαμ», για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αποκαλύπτει στο ευρύ κοινό την ιστορία της σύνθεσης ενός θρυλικού τραγουδιού, της «Αρχόντισσσας», όπως μας την παρέδωσε ως μαρτυρία ο ίδιος ο μεγάλος συνθέτης.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη, Κυριακή: 19.15
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 20.00

Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ
«Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», του Τζωρτζ Όργουελ
Σκηνοθεσία: Νίκος Αρμάος
Νεανική Σκηνή -ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ
Διάρκεια παραστάσεως: έως 27/3/2015


Η πολυδιαβασμένη και αξεπέραστη πολιτική αλληγορία του Τζωρτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων», θα παρουσιαστεί από το τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στη Μονή Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία του Νίκου Αρμάου.

Η μεταφορά στη σκηνή του διάσημου μυθιστορήματος του οραματιστή Τζωρτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων», αποτελεί για όλους μας μικρούς και μεγάλους θεατές μιαν ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό κείμενο που δεν στοχεύει μόνον στην ψυχαγωγία αλλά με τα μηνύματά του που αποδεικνύονται διαχρονικά, σχεδόν προφητικά μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τη σκοτεινή εποχή που ζούμε. Γιατί το ευφυές αυτό παραμύθι που επηρέασε ουσιαστικά τη σκέψη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Παραστάσεις:
Τρίτη - Παρασκευή:  10.30 (για σχολεία)

Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ
«Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ», του Ιουλίου Βερν -Β΄ΜΕΡΟΣ
Σύλληψη ιδέας-Θεατρική διασκευή: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Μύρκου
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Διάρκεια παραστάσεων:  18/2/15 έως 29/03/15


Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της κλασικής ιστορίας του Ιουλίου Βερν “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, ένα λαμπερό υπερθέαμα, παρουσιάζεται από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο.

O εκκεντρικός και μυστηριώδης Άγγλος Φιλέας Φογκ έχει υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Γι’ αυτήν του την πεποίθηση βάζει ένα στοίχημα τιμής. Το ταξίδι του στον κόσμο είναι γεμάτο περιπέτειες. Έχει, όμως, πάντα συντροφιά τον πιστό του υπηρέτη Πασπαρτού.

Πρόκειται για τη συνέχεια της θεατρικής διασκευής του πιο γνωστού και δημοφιλέστερου  έργου του Ιουλίου Βερν, από τον Στέλιο Χατζηαδαμίδη, που σκηνοθετεί η Τατιάνα  Μύρκου. Μια περιπέτεια ενάντια στο χρόνο μέσα από διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς με στόχο τη γνώση και την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, μια παράσταση γεμάτη από πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις που κρύβει το ταξίδι του Φιλέα Φογκ.

Παιδική Σκηνή  ΚΘΒΕ-Βασιλικό Θέατρο
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τρίτη - Παρασκευή:  10.30  (για σχολεία)
Κυριακή 11:00  (για το κοινό)
Για περισσότερες πληροφορίες; εδώ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
με 0 Σχόλια 414 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε το συμφωνικό έργο «Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη» Τρίτη 5 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επταπυργίου


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή