ΚΘΒΕ: Μετράνε μέρες και φυσικά δεν παραιτούνται! Στρατός συμβασιούχων και αυξήσεις σε εκλεκτούς. Ποιοι –ακούγονται- θα τους διαδεχτούν.

2544 Views
ΚΘΒΕ: Μετράνε μέρες και φυσικά δεν παραιτούνται! Στρατός συμβασιούχων και αυξήσεις σε εκλεκτούς. Ποιοι –ακούγονται- θα τους διαδεχτούν. ΚΘΒΕ: Μετράνε μέρες και φυσικά δεν παραιτούνται! Στρατός συμβασιούχων και αυξήσεις σε εκλεκτούς. Ποιοι –ακούγονται- θα τους διαδεχτούν.

  

Σε μια εκτενή αναφορά της πολύπαθης διοίκησης του ΚΘΒΕ, αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μωυσής στο The President, παραθέτοντας ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες για το ποια ονόματα ακούγονται πως θα διαδεχτούν –επιτέλους- της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκησης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
.
Μεταφέρουμε αυτούσιο το σχετικό δημοσίευσμα και τους ευχαριστούμε.

«Εμείς δεν παραιτούμαστε», είναι η καθημερινή επωδός των μελών της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκησης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος μετά τις εκλογές, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Αναστασάκη να δίνει τον τόνο… κραδαίνοντας με κάθε ευκαιρία το ΦΕΚ του διορισμού του στους διαδρόμους του θεάτρου. Και αυτά, ενώ ήδη ακούγονται ονόματα υποψηφίων διαδόχων τους.
.
Καμία έκπληξη βέβαια δεν προκαλεί μια τέτοια επιλογή από την πιο «τοξική» διοίκηση των τελευταίων δεκαετιών στο ΚΘΒΕ, η θητεία της οποίας συνοδεύεται εκρήξεις… κομματικού μένους κατά της προηγούμενης διοίκησης, καθώς και από καταγγελίες για περιστατικά bullying –ακόμα και χυδαία σεξιστικού- σε βάρος εργαζόμενων και καταστρατήγησης εργασιακών διατάξεων, που έχουν ήδη πάρει την οδό των αναφορών σε συνδικαλιστικούς συλλόγους και των προσφυγών στη Δικαιοσύνη.

Η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση, επικουρείται στο κυοφορούμενο «μπαϊράκι» της  από έναν μικρό στρατό «ημετέρων» συμβασιούχων που προσελήφθησαν τα τελευταία χρόνια στον θεατρικό οργανισμό, εκτινάσσοντας το σύνολο του προσωπικού από τα 200-220 άτομα (με τα οποία επαρκώς κάλυπτε τις ανάγκες της το ΚΘΒΕ η προηγούμενη διοίκηση), σε περισσότερα από 360 άτομα. Το γεγονός βέβαια, ότι μια χρηστή διοίκηση ελάχιστες από αυτές τις συμβάσεις θα ανανέωνε, έχει θορυβήσει τους «ημετέρους»  που ήδη ονειρεύονται διαδηλώσεις και καταλήψεις στο ΚΘΒΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ  έτοιμο να ευλογήσει τους «νέους αγώνες του λαού».

Σημαντικό κίνητρο για την ηθικά και πολιτικά αδόκιμη άρνηση της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκησης υπό τον κ. Άρη Στυλιανού να διευκολύνει τη νέα πολιτική ηγεσία, είναι –σύμφωνα με τις πληροφορίες του thePresident– ο φόβος για κρούσματα κακοδιαχείρισης που ενδέχεται να αποκαλυφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, είτε αυτά συνοδεύονται από «οσμή» σκανδάλου (π.χ. κάτι… περιπέτειες στο ταμείο για τις οποίες έγινε εσωτερικός έλεγχος από τους ελεγχόμενους), είτε είναι ενδεδυμένες μανδύα πλήρους νομιμότητας, όπως για παράδειγμα η αύξηση , εν μια νυκτί, των μικτών αποδοχών της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας κ. Μαρίας Τσιμά, από τα 1.800 ευρώ που είχε  οριστεί το 2016 με ΚΥΑ των Γ.Χουλιαράκη και Αρ.Μπαλτά, στο ύψος… των 2.300 ευρώ (αύξηση 500 ευρώ, ή 27,7%) με τροποποιητική ΚΥΑ των Γ.Χουλιαράκη και Λ.Κονιόρδου το 2018 (βλ. φωτογραφίες).
/
.
Και βέβαια, οι φορολογούμενοι δεν εκλήθησαν να «φορτωθούν» μόνο το  μηνιαίο 500άρικο αύξησης της κ. Τσιμά, το οποίο αποτελεί… «πταίσμα» ηθικά ελεγχόμενο σε σύγκριση με τις περικοπές που εφάρμοσε ο… τριτομνημονιούχος ΣΥΡΙΖΑ για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.

Το ζήτημα είναι στα εκατομμύρια που φορτώθηκαν οι φορολογούμενοι για να εμφανιστεί ως …διαχειριστική και οικονομική «διάνοια» η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ  διοίκηση του καλλιτεχνικού οργανισμού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε  τα εξής:

Κάτι παραπάνω από 12.000.000 ευρώ ήταν η τακτική επιχορήγηση του ΚΘΒΕ επί διοίκησης της αείμνηστης Μένης Λυσαρίδου και του Γιάννη Βούρου.

Και μόλις… 150 χιλιάδες ευρώ ή έκτακτη!

Η διοίκηση Στυλιανού-Αναστασάκη, αφού μετά την ανάληψη των καθηκόντων της εξαπέλυσε μύδρους κατά της προηγούμενης διοίκησης  και έκανε λόγο για χρέη 7.000.000 ευρώ.
.
.
Και τι έκανε; Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έλαβε τακτική επιχορήγηση άνω τω 20.000.000 ευρώ (υπερκαλύπτοντας χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια οικονομικής αναδιάρθρωσης τα χρέη), ζήτησε και φυσικά έλαβε και μια σειρά από… χορταστικές έκτατες επιχορηγήσεις συνολικού ύψους άνω των 7.000.000 ευρώ  (όταν σε καιρούς μνημονίων κάνεις αθρόες προσλήψεις και τεράστιες αυξήσεις σε κάποιους, όσο να΄ ναι τα χρειάζεσαι). Πλήρωνε εσύ φορολογούμενε πολίτη, αφού για τη διοίκηση του ΚΘΒΕ επί ΣΥΡΙΖΑ… είχαν καταργηθεί τα μνημόνια.
.
.
Ενδέχεται δε, σύμφωνα με πληροφορίες του thePresident να υπάρχουν κι άλλες έκτακτες επιχορηγήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, που …απλώς εμείς δεν εντοπίσαμε.
Η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανεχτεί το «μπαϊράκι» Αναστασάκη, αναζητώντας ήδη τη διάδοχη  διοίκηση, με βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει, να διατηρήσει τα προσχήματα έναντι της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια …στρατιά ΠΑΣΟΚων προσκείμενων κατά βάση στον Ευάγγελο Βενιζέλο  (και ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ  παλαιοπασόκων που το παίζουν «ανανήψαντες»), οι οποίοι πολιορκούν τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ υπουργούς, για να μοιραστούν τις θέσεις ευθύνης στη Θεσσαλονίκη.

Στα πιο σοβαρά ονόματα που έχει ακουστεί, πάντως, ότι σκέπτεται σοβαρά για το ΚΘΒΕ ή νέα Υπουργός Πολιτισμού, συμπεριλαμβάνονται  για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ο συνιδρυτής του «Θεάτρου της Άνοιξης» σκηνοθέτης Γιάννης Μαργαρίτης (έχει πολύ καλή σχέση και με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Βούρο) και η σκηνοθέτιδα Ελένη Γκασούκα (πρώην σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Θοδωρή Αθερίδη) που θεωρείται «εκλεκτή» του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Για την προεδρία του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε. σοβαρή υποψηφιότητα φέρονται να έχουν θέσει η καθηγήτρια του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Σταυρούλα Μαυρογένη και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Άννα Μυκωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thePresident πρόταση αξιοποίησης, είτε στο Εθνικό Θέατρο, είτε στο ΚΘΒΕ, έχει γίνει και στον γνωστό και δημοφιλή ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη που κατείχε και την τιμητική τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να επιφυλάσσεται και προς το παρόν να διατηρεί απλά συμβουλευτικό λόγο και ρόλο, όσον αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν καλλιτεχνικούς οργανισμούς.-
,
ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΟ:


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελένη Δημοπούλου μιλά εφ’ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα.
Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελένη Δημοπούλου μιλά εφ’ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα.
με 0 Σχόλια 449 Views
Η νεαρή ταλαντούχα ερμηνεύτρια (και Θεσσαλονικιά) Ελένη Δημοπούλου μιλά στην Κ για την απόφασή της να ασχοληθεί με τη μουσική, για ό,τι ονειρεύεται να κάνει στο χώρο, για την καθοριστική συνεργασία της με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή αλλά και για την επικαιρότητα. Συνέντευξη στην Μαρία Γρηγοριάδου για την Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή