ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

195 Views
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Άρης Στυλιανού, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιάννης Αναστασάκης, προχώρησαν σε δηλώσεις.
 
Δήλωση του Προέδρου του νέου Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε.
Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και για την κοινωνία. Επωμιζόμαστε αυτή την ευθύνη γνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει το ΚΘΒΕ, αυτός ο ιστορικός θεσμός της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, για την τέχνη του θεάτρου και για τον σύγχρονο πολιτισμό της πατρίδας μας.
 
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κρατικό Θέατρο είναι τεράστια, με κυρίαρχο το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας και των παλαιόθεν συσσωρευμένων χρεών. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, με τη μισθοδοσία του προσωπικού να καθυστερεί επί μήνες.
 
Το ΚΘΒΕ ταυτίζεται με τους ανθρώπους του, με το σύνολο των εργαζομένων, και υπάρχει για το κοινό του, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας. Επιτελεί ένα σύνθετο, αναντικατάστατο έργο, σε καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, έχοντας ταυτόχρονα έντονη κοινωνική δράση και προσφορά.
 
Αποτελεί χαρά και τιμή για μένα να ανήκω στη μεγάλη οικογένεια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Εκφράζοντας τη βούληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, δεσμεύομαι πως θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την εύρυθμη λειτουργία του Θεάτρου, σε αγαστή συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ασκώντας αμερόληπτη χρηστή διοίκηση και δείχνοντας απόλυτο σεβασμό για το δημόσιο χρήμα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να θωρακίσουμε το ΚΘΒΕ, να το ανασυγκροτήσουμε και να του εμφυσήσουμε μια νέα δημιουργική πνοή.
Άρης Στυλιανού
Πρόεδρος Δ.Σ ΚΘΒΕ
 
Δήλωση του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε.
Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη η καλλιτεχνική διεύθυνση του ΚΘΒΕ. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ άμεσα στα καθήκοντά μου, και να βρεθούν λύσεις, ώστε το θέατρο να συνεχίσει να παράγει καλλιτεχνικό έργο, παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ τον κ. Βούρο για την υποδοχή και την πρώτη ενημέρωση.
Γιάννης Αναστασάκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» με τον Γρηγόρη Βαλτινό επανέρχεται στο θέατρο Ιλίσια.
Το «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» με τον Γρηγόρη Βαλτινό επανέρχεται στο θέατρο Ιλίσια.
280 Views

Ο Γρηγόρης Βαλτινός επανέρχεται δυναμικά με τον ρόλο του Μόρι Σουόρτς, που του χάρισε το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου. Επί σκηνής συναντά για ακόμη μια φορά τον πολυτάλαντο Γιάννη Σαρακατσάνη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ευρηματικός σκηνοθέτης, Νικορέστης Χανιωτάκης.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή