Στο ΚΘΒΕ τα όργανα καλά κρατούν: Απολύσεις εργαζομένων και… αντικαταστάσεις καταγγέλλει το σωματείο τους

2892 Views
Στο ΚΘΒΕ τα όργανα καλά κρατούν: Απολύσεις εργαζομένων και… αντικαταστάσεις καταγγέλλει το σωματείο τους Στο ΚΘΒΕ τα όργανα καλά κρατούν: Απολύσεις εργαζομένων και… αντικαταστάσεις καταγγέλλει το σωματείο τους

 

.

«Απολύσεις» εργαζομένων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με θητεία 5-10 ετών και αντικατάστασή τους με νέους, επιλεγμένους από την παρούσα διοίκηση, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του θεατρικού οργανισμού στο Radio North 98, με αφορμή διακοπές συμβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΘΒΕ είναι μια από τις λίγες διορισμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ διοικήσεις φορέων που δεν έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του αρμόδιου υπουργού αλλά επέμεινε στην εξάντληση της θητείας της, ως τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΘΒΕ κ. Χρήστος Σάββας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιες απολύσεις στο ΚΘΒΕ, διότι για εμάς απολύσεις είναι, ό,τι κι αν λέει η διοίκηση περί μη ανανέωσης συμβάσεων. Όταν ένας εργαζόμενος υπηρετεί με ανανεώσεις συμβάσεων επί 5 και 10 χρόνια, καλύπτοντας αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κανονικά πρέπει να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου και όχι να διακοπεί. Οι δε πληροφορία μας ότι επίκειται η ανάθεση του έργου ορισμένων εκ των εργαζομένων αυτών σε… ιδιωτική εταιρεία – π.χ. για γραφιστικές εργασίες- εγκυμονεί τον κίνδυνο να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η δαπάνη για το ίδιο έργο. Και βέβαια δεν υπάρχει η παραμικρή λογική εξήγηση για τον λόγο της διακοπής των συμβάσεων.»

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ κ. Άρης Στυλιανού, έκανε λόγο για διακοπές συμβάσεων που συνοδεύονται από «αναφορές προϊσταμένων, από τις οποίες προκύπτει πως… κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους». Επιβεβαίωσε δε πως βρίσκεται εν εξελίξει διαδικασία προσλήψεων νέων συμβασιούχων, αλλά εξήγησε: «Πρόκειται για εποχικές προσλήψεις αναγκαίες για το έργο του ΚΘΒΕ που γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.» Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά κάθε πρόθεση προσλήψεων με κριτήρια φιλικότητας προς την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά του ΚΘΒΕ, υποστήριξε ότι πως «η αύξηση μισθών σε διοικητικά στελέχη ήταν υπουργική απόφαση», ενώ «η διαχείριση των επιχορηγήσεων ήταν απολύτως χρηστή και η έκτακτη επιχορήγηση, άνω των 7.000.000 ευρώ στη διάρκεια των προηγουμένων ετών, διοχετεύθηκε στην κάλυψη χρεών του παρελθόντος».

«Αν βρεθεί έστω και μια τέτοια αναφορά προϊσταμένου που επικαλείται για τις απολύσεις ο κ. Στυλιανού, εγώ θα παραιτηθώ», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Σάββας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων: «Εμείς έχουμε καλέσει εγγράφω τη διοίκηση να πάρει πίσω τις απολύσεις και περιμένουμε απάντηση. Αν δεν πάρουν πίσω τις απολύσεις, θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας στη Γενική Συνέλευση τηνΤετάρτη.»

Ο ίδιος κατήγγειλε πως η διοίκηση έχει ήδη καταστρατηγήσει τη δέσμευσή της ότι δεν θα συμπληρώνουν 24μηνο οι νέοι συμβασιούχοι, ώστε να μην κατοχυρώνουν δικαίωμα μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου: «Σε κάθε περίπτωση εμείς καλύπτουμε και αυτούς.-»
.
Συνέντευξη κ. Άρη Στυλιανού:
11111111 11111111

Συνέντευξη κ. Χρήστου Σάββα:

P

 ΠΗΓΗ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
So you think you can teach 49: Lady in black
So you think you can teach 49: Lady in black
με 0 Σχόλια 3868 Views

 Όταν στις 23 Μαρτίου ανακοινώθηκε η Μαύρη Ντίνα, πανικοβληθήκαμε. Στο messenger βάζαμε με τα κορίτσια μου στοίχημα, ποια θα αυτοκτονήσει πρώτη. Περνώντας όμως οι μέρες, το ματς ήρθε τούμπα, σαν τον τελικό τσου-λου του 2005. Γράφει ο Γιάννης Φασούλας

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή