Χριστουγεννιάτικες κινητοποιήσεις στο ΚΘΒΕ ξεκινούν οι ηθοποιοί.

309 Views
Χριστουγεννιάτικες κινητοποιήσεις στο ΚΘΒΕ ξεκινούν οι ηθοποιοί. Χριστουγεννιάτικες κινητοποιήσεις στο ΚΘΒΕ ξεκινούν οι ηθοποιοί.

Χριστουγεννιάτικες κινητοποιήσεις στο ΚΘΒΕ ξεκινούν οι ηθοποιοί.

Δελτίο τύπου ηθοποιών ΚΘΒΕ – Δεκέμβριος 2015

Φέτος είναι τα τρίτα Χριστούγεννα που θα περάσουμε απλήρωτοι. Οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, θλίβονται με την ανθρωπιστική κρίση στην οποία έχουν περιέλθει. Θλίβονται για την αναξιοπρέπεια που τους επιβάλλεται από την πολιτεία, για την αναλγησία της  κυβέρνησης, που έμοιαζε «πολιτισμένη» και δεν προϊδέαζε κανέναν για την πλήρη απαξίωση του πολιτισμού που θα έφερνε.

Φέτος η επιχορήγηση του κρατικού θεάτρου, αντί να αυξηθεί, μειώθηκε με νόμο. Το κράτος παρακράτησε ποσό ίσο με μισθοδοσία ενός μηνός για όλους τους εργαζόμενους, γνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο θέατρο είμαστε (για πολλοστή φορά), πάνω από 3 μήνες απλήρωτοι.

Η πολιτεία γνωρίζει ότι τα χρέη του θεάτρου δημιουργήθηκαν από ανάξιες διευθύνσεις που η ίδια τοποθέτησε, παρόλα αυτά δεν γίνεται καμία προσπάθεια ξεκαθαρίσματος. Το δεδομένο είναι η αδιαφορία για τον μεγαλύτερο πολιτιστικό οργανισμό της χώρας. Το δεδομένο είναι η απουσία οποιουδήποτε ορίζοντα, ακόμα κα για απολύτως δικαιολογημένα αιτήματα, όπως οφειλές του κράτους προς το ΚΘΒΕ, οι οποίες δεν πραγματοποιούνται. Αντιθέτως, παρακρατείται το 5% από την τακτική επιχορήγησή μας (!).

Νομίζουν ότι το θέατρο θα επιβιώσει; Όχι; Δεν τους νοιάζει; Γιατί κλείνουν τα μάτια; Γιατί δεν έρχεται ποτέ ο υπουργός πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη; Γιατί δεν αναφέρουν καν το όνομα του οργανισμού μας στις εκάστοτε συνεντεύξεις τους;

Ζητάμε:
-    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας που είναι 3 μήνες μισθοί και 16 μήνες εξαιρέσιμα
-    Ακύρωση παρακράτησης του 5% της τακτικής επιχορήγησης
-    Αποστολή έκτακτης επιχορήγησης, σχετικής με οφειλές του κράτους απέναντι στο ΚΘΒΕ (χρέος Όπερας, επιστροφή ΦΠΑ, χρωστούμενα από Δημήτρια παρελθόντων ετών)
-    Επίσκεψη υπουργού στο ΚΘΒΕ
-    Να σταματήσει η απαξίωση του πολιτισμού και η κατεδάφιση των εργασιακών, ιδιαίτερα από μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε ως «φιλολαϊκή».

Προχωρούμε σε άμεσες κινητοποιήσεις για τη γνωστοποίηση του προβλήματός του ΚΘΒΕ και ζητούμε τη συμπαράστασή σας.

Αύριο Τετάρτη 23/12/15  δεν θα πραγματοποιηθούν οι απογευματινές παραστάσεις.

Επίσης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 26/12 και 27/12 δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρωινές, απογευματινές και βραδινές παραστάσεις.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αγγελάκας κατά Σάσας: «Τηλεοπτικές καρακάξες – υπαλληλάκια εναντίον της ελεύθερης τέχνης»
Αγγελάκας κατά Σάσας: «Τηλεοπτικές καρακάξες – υπαλληλάκια εναντίον της ελεύθερης τέχνης»
με 0 Σχόλια 1359 Views

Με μια σκωπτική ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook σχολίασε ο Γιάννης Αγγελάκας την «εισβολή» της Σάσας Σταμάτη και της συνοδείας της στο σόου του Χριστόφορου Ζαραλίκου 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή