ΚΘΒΕ : εμείς την άνοιξη την έχουμε στο αίμα μας..

1730 Views
ΚΘΒΕ : εμείς την άνοιξη την έχουμε στο αίμα μας.. ΚΘΒΕ : εμείς την άνοιξη την έχουμε στο αίμα μας..

 

 

 
Εθελοντική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,σεσυνεργασία με τοΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»,  πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 03 Μαρτίου, στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΚΘΒΕ και τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων της Τέχνης και του Πολιτισμού.
 
Από νωρίς το πρωί σκηνοθέτες, ηθοποιοί, παραγωγοί, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, προσήλθαν αθρόα, μετά την πρόσκληση που τους απηύθυνε, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Κολοβός, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη στον πλησίον και το κοινωνικό πρόσωπο του Οργανισμού.
 
«Όταν παίρνεις, γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κολοβός, επισημαίνοντας πως «η αιμοδοσία, είναι κεφαλαιώδης αξία, κα ασύγκριτη πράξη αλτρουϊσμού, μια προσφορά αγάπης, ανώδυνη και συνάμα τόσο χρήσιμη.  Ειδικά τώρα, -σημείωσε-, το ύψιστο χρέος του ανθρώπου προς τον άνθρωπο αμβλύνει τις αποστάσεις, μας επιτρέπει να έρθουμε κοντά, να γίνουμε «ένα» έναντι των αυξημένων αναγκών των ημερών που διανύουμε. Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής, συμπεριφορά, βίωμα, και με ελεύθερη προσωπική επιλογή πιστοποιεί κορυφαία το φιλότιμο, τον σεβασμό και την συνείδησή μας».
 
.
Από πλευράς τους η Διευθύντρια του Τμήματος Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του  Ιπποκράτειου Νοσοκομείου,γιατρός 
Παναγιώτα Χαλκιά καιη Προϊσταμένη νοσηλεύτρια Μαργαρίτα Γκουντάρα, αφού ευχαρίστησαν τη Διοίκηση και το προσωπικό του ΚΘΒΕ δήλωσαν: «Όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί ο Covid – 19 επιχειρεί να αλλάξει τις ζωές όλων μας. Από τη στάση μας εξαρτάται αν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί υπό το πρίσμα του φόβου και της ανασφάλειας.  Είναι στο χέρι μας να επιδείξουμε αρωγή με την  υπεύθυνη στάση μας έναντι του κοινωνικού συνόλου.  Οι ελλείψεις σε αίμα είναι μεγάλες.  Ας είναι μεγάλη κι αδιάλειπτη  κι η προσφορά μας».
 
 
Παρούσες στην Αιμοδοσία από πλευράς του ΚΘΒΕ ήταν η Πρόεδρος Γιαννούλα Καρύμπαλη Τσίπτσιου, η Διοικητική & Οικονομική Διευθύντρια Κωνσταντία Παπαποστόλου, ενώ εκ μέρους του Γ.Ν.Θ «Ιπποκράτειο» η Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής Παναγιώτα Χαλκιά (γιατρός/αιματολόγος),η Αθηνά Παπαδοπούλου  (ιατρός/αιματολόγος)και οι νοσηλεύτριες Νίκη Τσαουσίδου και Νόνα Συνάδου.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή