Αδιάλλακτη η Διεύθυνση και το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο αγώνας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ συνεχίζεται (νέα ανακοίνωση.)

1351 Views
Αδιάλλακτη η Διεύθυνση και το Υπουργείο Πολιτισμού.  Ο αγώνας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ συνεχίζεται (νέα ανακοίνωση.) Αδιάλλακτη η Διεύθυνση και το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο αγώνας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ συνεχίζεται (νέα ανακοίνωση.)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΘΒΕ- 11 Ιανουαρίου 2019

Ο αγώνας μας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης συνεχίζεται, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανή αδιαλλαξία από την πλευρά της εργοδοσίας!
 
Μετά από συνάντηση της διοίκησης και διεύθυνσης κθβε με το προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και τη νομική σύμβουλο του ΣΕΗ, διασαφηνίστηκε ότι η διετής παράταση δεν έχει ισχύ νόμου όπως η συλλογική σύμβαση. Ακολούθησε συνέλευση ηθοποιών όπου αποφασίστηκε για άλλη μια φορά η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Παρά την απόφαση όμως και την αδυναμία επιχειρημάτων από μεριάς διοίκησης και διεύθυνσης, δεν θέλουν να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση που οι ίδιοι είχαν υπογράψει πριν 2 χρόνια! Ο λόγος της δίωξης για απιστία που επικαλούνται είναι προσχηματικός. Ο πραγματικός λόγος είναι η δικαστική διεκδίκηση των ηθοποιών για παράνομες περικοπές η οποία πρέπει να αναχαιτιστεί όπως φαίνεται, πάση θυσία, ακόμα και αλλάζοντας τη συλλογική σύμβαση…
 
Αυτή τη στιγμή είμαστε στον αέρα, χωρίς σύμβαση και μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η στάση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Ζορμπά, η οποία ΔΕΝ παίρνει θέση για το ότι έκλεισε ο μεγαλύτερος θεατρικός οργανισμός της χώρας, ΟΥΤΕ δέχεται το ΣΕΗ σε ραντεβού το οποίο έχει ζητηθεί από το σωματείο εδώ και 3 μήνες. Πιστεύουμε πλέον ότι η άτεγκτη νεοφιλελεύθερη στάση της διοίκησης-διεύθυνσης κθβε προκύπτει από την κάλυψη του υπουργείου.
 
Οι ηθοποιοί συνεχίζουν τον αγώνα τους για μια δίκαιη συλλογική σύμβαση. Τις επόμενες μέρες επίκεινται συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας σε τριμερή επιτροπή, το πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης, βουλευτές όλων των κομμάτων και εκπροσώπους όλων των σωματείων που στηρίζουν τον αγώνα μας.

Η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή ηθοποιών ΚΘΒΕ
,
ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΑ:
 
Για τον εμπαιγμό, τις κωλυσιεργίες και όλο το χρονικό αναφέρεται διεξοδικά (στο παρακάτω βίντεο) η πρόεδρος του ΑΕ ΚΘΒΕ, κα Νεφέλη Ανθοπούλου.
«Δεν είμαστε εμείς που κλείσαμε τα θέατρα..»
 
Γιώργος Τσαγκαράκης (ΣΕΗ): «Ο Αναστασάκης κάνει τον καλό στην Κυβέρνηση»...
 

 Φωτογραφικό υλικό


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του ηθοποιού Κωνσταντίνου Λεβαντή.
Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του ηθοποιού Κωνσταντίνου Λεβαντή.
με 0 Σχόλια 1799 Views
Μου είναι απίστευτο να το πιστέψω, αυτό που μόλις έμαθα για τον Κωνσταντίνο. Πως έτσι ξαφνικά, στα 42 του έφυγε από τη ζωή. Ενός ανθρώπου, ενός εξαιρετικού παιδιού, που γνώρισα προσωπικά και συνεργαστήκαμε στην Κουλτουρόσουπα καθώς αρθρογραφούσε με την επιτυχημένη στήλη του «Εγώ είμαι Γλάρος» τη σαιζόν 2017/18  Καλό ταξίδι Κωνσταντίνε!  Τόσο ξαφνικά και τόσο νωρίς...

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή