Συνεργασία του ΚΘΒΕ με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

743 Views
Συνεργασία του ΚΘΒΕ με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Συνεργασία του ΚΘΒΕ με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

 

 
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με μεγάλη χαρά, συνεργάζεται φέτος με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, υποστηρίζοντας την κεντρική εκδήλωση της 18ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 19.00.
 
Την παρουσίαση της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν δράσεις και στιγμιότυπα από την ψηφιακή 17η ΔΕΒΘ του 2020, καθώς και το πρόγραμμα της φετινής, με θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821,έχει αναλάβει ο αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ κ. Νίκος Νικολάου.
 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου με τίτλο «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού» για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων, συνοδευόμενο με οπτική απεικόνιση με κεντρικό ήρωα τον Νίκο Σκαλκώτα και εμπνευσμένο από την τρυφερή παιδική ηλικία του συνθέτη. Ρόλο αφηγητών θα αναλάβουν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Αναστασία-ΡαφαέλαΚονίδη και Γιάννης Γκρέζιος.
 
Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει ο Χάρης Ιλιάδης ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την Βασιλική Καρακώστα που θα παρουσιάσει γνωστά τραγούδια Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής για φωνή και κουαρτέτο εγχόρδων.

 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή