Θεσσαλονίκη, ταλαντούχοι ηθοποιοί και… αποστείλετε το βιογραφικό σας… Από τον Κρίτωνα Ζαχαριάδη.

4499 Views
 Θεσσαλονίκη,  ταλαντούχοι ηθοποιοί και… αποστείλετε το βιογραφικό σας… Από τον Κρίτωνα Ζαχαριάδη. Θεσσαλονίκη, ταλαντούχοι ηθοποιοί και… αποστείλετε το βιογραφικό σας… Από τον Κρίτωνα Ζαχαριάδη.

 

 

Πάει και αυτή η εβδομάδα…
 
Ούτε που νιώθεις τον χειμώνα και ούτε που προλαβαίνεις να αισθανθείς πλήξη… Πολιτιστικά δρώμενα ένα σωρό… κυρίως αυτοί που έζησαν στους ρυθμούς του διεθνούς φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και αυτοί που ενημερώθηκαν για το νέο μεγαλόπνοο εγχείρημα: Κινηματογραφικά στούντιο σε έκταση 83 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης με οκτώ κινηματογραφικά πλατό, και εκατοντάδες εργαζόμενους, αποκτά η Θεσσαλονίκη.
Το ανακοίνωσαν επίσημα, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων- ΕΚΟΜΕ και εκπρόσωποι των επενδυτών της Nu Boyana Studios -μέλος του ομίλου της Millennium Films).
 
.
Λες λοιπόν κάτι να αρχίζει να κινείται στη Βόρεια Ελλάδα;
 
Και είναι μια μεγάλη αλήθεια. Ειλικρινά υπάρχει ρε παιδιά ταλέντο και μάλιστα πολύ.. Προκαλώ και προσκαλώ, αν βρεθείτε κάποια στιγμή Θεσσαλονίκη να παρακολουθήσετε για παράδειγμα θέατρο για παιδιά. Αυτό που μόνο λίγοι σκηνοθέτες αντιλήφθηκαν, (πρωτεργάτες  στο είδος τους όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Ξένια Καλογεροπούλου και μετέπειτα ο Ηλίας Καρελάς και αργά συνειδητοποίησαν οι υπόλοιποι…) την αναγκαιότητα της άρτιας παράστασης για παιδιά… τη συναντάς πλέον σε όλες τις θεατρικές σκηνές με πραγματικά ταλαντούχους ηθοποιούς! Χωρίς εκπτώσεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με σκηνοθετικό εύρημα, με στοιχείο έκπληξης με τραγούδι, χορό, κοστούμια, σκηνικά  και με έναν πολυμελή θίασο.
 
Σε αυτές τις απαιτήσεις για να ανταποκριθείς χρειάζεσαι αδιαμφισβήτητα πολυτάλαντους ηθοποιούς, ηθοποιούς πολυεργαλία. Και μιας που ζω αυτή την περίοδο στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθώ τα εδώ καλλιτεχνικά δρώμενα, χαίρομαι ιδιαιτέρως για τους ηθοποιούς που συναντώ και γνωρίζω. Μπορεί σε λίγες παραστάσεις ως τώρα να βρήκα σκηνοθετικό ενδιαφέρον (είτε γιατί έπρεπε το έργο να σκηνοθετηθεί κοπιαρισμένο από το εξωτερικό, είτε γιατί έπρεπε να σκηνοθετηθεί σε θέατρο ενώ ταίριαζε περισσότερο για ξενάγηση στα περίπτερα της HELEXPO, είτε γιατί δεν ήξεραν πώς να εκμεταλλευτούν στο σκηνικό χώρο τους ιπτάμενους ήρωες, είτε γιατί επιλέγουν εμπορικό κείμενο χωρίς να έχει κάτι να πει ή γιατί δεν είχαν ιδέα οι σκηνοθέτες…) αλλά οι ηθοποιοί πραγματικά την ιδρώνουν με το τάλαντο τη φανέλα.
 
Και αναρωτιέμαι πόσοι από τους σκηνοθέτες παρακολουθούν τους νέοβαπτιζόμενους ηθοποιούς στα πρώτα υποκριτικά τους βήματα; Τόσα ταλαντούχα παιδιά ειλικρινά πως θα καταφέρουν να απορροφηθούν και που;
 
Κάποτε μονόδρομος ήταν η Αθήνα έπειτα και η Κύπρος λόγο Γεωργίου  και έπειτα για όσους είχαν χρήματα το εξωτερικό. Τώρα λες και αρχίζει σιγά σιγά και ξυπνάει η πολιτεία ξεκινώντας ένα νέο εγχείρημα. Άντε να δούμε αν αυτό που υποσχέθηκαν θα πραγματοποιηθεί…
 
.
Πάντως σαν μεγάλη είδηση και κρατήστε το,  η πρώτη  προγραμματισμένη ταινία που θα έχουμε στο νέο στούντιο της Θεσσαλονίκης Μάιο του2020 είναι: Ο  Μύθος του Σεβάχ του Θαλασσινού, συνεργασία της Millennium με την Eagle Films. Έπειτα  θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Για τη συγκεκριμένη επένδυση τα Nu Boyana studios συνεργάζονται με τον Ελληνο-Αμερικάνο επιχειρηματία Ιωάννη Καλαφάτη, ιδιοκτήτη των κινηματογραφικών στούντιο York films στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους επενδυτές, ο στόχος είναι να εξυπηρετούνται παραγωγές της εταιρείας Millenium Films, η οποία ανήκει στην οικογένεια Λέρνερ και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 400 κινηματογραφικές ταινίες, ενώ θα μπορούν να εξυπηρετούνται και παραγωγές από τις υπόλοιπες  εταιρείες παραγωγής στο Χόλυγουντ (όπως το Netflix, η Universal, η Paramount) που παρουσιάζουν αμέριστο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τις ανέσεις και τις παροχές της. Δεύτερη θα είναι το "Red Sonja", καθώς και η τηλεοπτική σειρά "Undisputed".
 
Με ευτυχεί το γεγονός των νέων ηθοποιών όπου θα μπορούν να έχουν ακόμα ένα λόγο να παραμείνουν για να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Με ευτυχεί των γεγονός όπου όλοι οι νέοι ηθοποιοί από όποια πόλη ή χώρα και αν κατάγονται θα μπορούν καλώς εχόντων των πραγμάτων, να στέλνουν βιογραφικά από το 2020 και προς τα βόρεια.
Πολύ άνετα θα μπορούσα να φανταστώ τα συγκεκριμένα ταλέντα των παραστάσεων για παιδιά που παρακολούθησα,  να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
 
Και γεμίζω ευτυχία φουσκώνοντας σαν παγώνι όπως όταν βλέπω  σπουδαστές μου να πρωταγωνιστούν Θεσσαλονίκη Αθήνα η Κύπρο, να παρατηρώ συναδέρφους πρώτης γραμμής  να συμμετέχουν με την ίδια διάθεση, σε πρωινές παραστάσεις οι οποίες είναι συνυφασμένες με τους μικρούς θεατρόφιλους επισκέπτες μας. Όποιοι και να είναι οι λόγοι, είναι σημαντικό γιατί δεν υποτιμάμε πλέον το θέατρο για παιδιά και εφήβους, γιατί ανοίγουμε δεδομένους δρόμους και για άλλους ηθοποιούς, γιατί στηρίζουμε και γνωρίζουμε με αυτόν τον τρόπο νέα ταλαντούχα παιδιά που κερδίζουν τα πρώτα τους ένσημα στο σανίδι, γιατί δηλώνουμε με την παρουσία μας την έμπρακτη στήριξη στους απόφοιτους σχολών υποκριτικής και δίνουμε  παράλληλα μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να αγαπήσουν από πιο μικρή ηλικία οι λιλιπούτιοι θεατές  τη μαγεία του θεάτρου. Νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, νέα στούντιο, νέος διευθυντής ΚΘΒΕ και μάλιστα με γνώσεις πείρα και ταλέντο, με κάνουν να ελπίζω να πιστεύω και να έχω περισσότερο πάθος για τη δουλειά μου.
 
Καλή εβδομάδα και από Μάιο περιμένω τα βιογραφικά και παιδιών της Αθήνας!

. 
---
--
-
«Η Ιδέα μου είναι;»
Κάθε Δευτέρα στις σελίδες της Θεατρομανίας της "Κ"
---
--
-

.
Δείτε & αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
       

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Κρίτωνας Ζαχαριάδης
Κρίτωνας Ζαχαριάδης
ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ..... Η στήλη του Κρίτωνα Ζαχαριάδη ορίζεται από επίκαιρα θέματα της καθημερινότητας τα οποία απασχολούν κυρίως τους νέους και βρίσκουν εφαρμογή το θέατρο, η τέχνη της υποκριτικής , η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, τα θεάματα.... Ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα συμμετέχοντας σαν ηθοποιός σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Εδώ και δέκα χρόνια σκηνοθετεί, γράφει, κάνει οργάνωση παραγωγής και δημόσιες σχέσεις σε σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Βραβεύσεις και διακρίσεις συνοδεύουν το βιογραφικό του. Έχει διοργανώσει το πανευρωπαικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους FILME , έγραψε θεατρικά βιβλία και αποτέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος στον τομέα των τεχνών στα δυο μεγαλύτερα ΙΕΚ. Email: mail kritwnaszachariadis@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ημέρες Θάλασσας 2021 στο Δήμο Θερμαϊκού!
Ημέρες Θάλασσας 2021 στο Δήμο Θερμαϊκού!
με 0 Σχόλια 380 Views

 Όπως γνωρίζετε, η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με στόχο να τονίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή