Ποιες παραστάσεις, σήμερα Κυριακή των Βαίων, ρίχνουν αυλαία.

628 Views
Ποιες παραστάσεις, σήμερα Κυριακή των Βαίων, ρίχνουν αυλαία. Ποιες παραστάσεις, σήμερα Κυριακή των Βαίων, ρίχνουν αυλαία.

 
 

Η Κυριακή των Βαίων ουσιαστικά θεωρείται το τέλος της χειμερινής θεατρικής  περιόδου. Σχεδόν το σύνολο των παραστάσεων ρίχνουν αυλαία και ετοιμάζονται για την επόμενη περίοδο. Εξαιρέσεις υπάρχουν όταν το Πάσχα έρχεται ημερολογιακά νωρίς και όταν παραστάσεις έχουν μεγάλη προσέλευση. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζουν και αμέσως μετά και όσο τους επιτρέπει τόσο ο καιρός όσο και ο κόσμος…
.
Η Κυριακή των Βαΐων μπορεί να θεωρηθεί και «ανάσταση» για κάποιους θιάσους που δεν τα πήγαιναν καλά εισπρακτικά και παραμείναν έως αυτή τη μέρα για την τιμή των όπλων.
 
Όλα αυτά ισχύουν στην Αθήνα και όχι βέβαια στην αλλόκοτη θεατρική Θεσσαλονίκη όπου δεν υπάρχουν θίασοι με μακρά παρουσία καθώς ζήτημα είναι να κρατήσουν μια παράσταση 2 συνεχόμενους μήνες. Ωστόσο όσες παρουσιάστηκαν λίγο πριν, ολοκληρώνουν και αυτές τον προγραμματισμό τους.
 
 
Έχουμε και λέμε…
.
-k-

ΆΝΕΤΟΝ
«FOLIE À DEUX» της Ζωρζίνας Τζουμάκα.
Η παράσταση ακροβατεί στα όρια του πραγματικού και φανταστικού χρόνου. Τα σώματα των ηθοποιών σμιλεύουν τον χώρο, δημιουργώντας εικόνες και διαδρομές, που ενοποιούν όλα τα στοιχεία αυτής της παράστασης σε ένα ποιητικό ψυχογράφημα. Από την ομάδα Gardenal Collective.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή: 19.00.
.
-k-
.
ΑΘΗΝΑΙΟΝ
«ΑΡΙΣΤΟΣ» του Θωμά Κοροβίνη.
Επανάληψη
Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του “Αρίστου”.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή: 6.15 μμ & 9.15 μμ
, /
.
-k-
.
ΑΡΑΤΟΣ 
«TO ΣΕΞ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΑ 40» του Βασίλη Τσικάρα.
Κωμωδία.
Λίγο πριν τα 41 γενέθλιά της, η Λόρα αποφασίζει να χωρίσει. Αιτία, η ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και ο άντρας της ο Τζακ, που πέρα από τη δουλειά δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Η αιφνίδια απόφασή της θα φέρει τα πάνω κάτω. Ο Τζακ θα αισθανθεί προδομένος και αδικημένος, οι γείτονες θα έρθουν σε δύσκολη θέση, ενώ η άνοια του πατέρα του Τζακ, που ζει μαζί τους, θα επιδεινωθεί. Ξαφνικά θα εισβάλει στη ζωή τους μια barwoman και τότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των αποκαλύψεων και των μεγάλων αποφάσεων.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή: 21.30
.
.
-k-
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» του Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου.
Κωμωδία
 
Τα έργα που έχουν ενδιαφέρον θεατρικό συνομιλούν με το χρόνο και όχι μόνο με τον καιρό τους. Η καρδιά της γραφής των Σακελλάριου- Γιαννακόπουλου χτυπά ακόμα δυνατά. Η μεγάλη κωμωδία δεν ασχολείται με τύπους και πρόσωπα αλλά με συμπεριφορές. Αυτές θα προσπαθήσουμε να ζωντανέψουμε στο προσεχές εγχείρημά μας. Βέβαια το γέλιο θα είναι παρόν για να πιστοποιεί και τις αδυναμίες μας και τα προτερήματά μας. Όλων! Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί την παράσταση κρατώντας τον ρόλο του Μαυρογιαλούρου. 
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Κυριακή: 19.30
.
-k-
.
ΕΝΩ
«ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ» του Γεώργιου Βιζυηνού.
Η ομάδα mālum discordiae παρουσιάζει - σε ένα ταίριασμα δημοτικής και καθαρεύουσας - το πρώτο διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού και μας μεταφέρει στο κατάστρωμα του θρυλικού Rio Grande, όπου ο ποιητής συναντά την νεαρή Μάσιγγα και τον πλούσιο, πολυάσχολο επιχειρηματία πατέρα της.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Κυριακή: 21.00 
.
-k-
..
Τ
«ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ» του Ιβάν Βιριπάγεφ.
Κωμωδία.
 
Γραμμένο το 2011, το έργο είναι μια πολυπρισματική φιλοσοφική κωμωδία για την αγάπη και το νόημα της ζωής. Τέσσερις αφηγητές μιλούν για την ιστορία δύο παντρεμένων ζευγαριών, μια ιστορία που ξεκινά τη στιγμή του ύστατου αποχαιρετισμού και είναι γεμάτη από καταιγιστικές εξομολογήσεις που ανατρέπουν τις βεβαιότητες στις οποίες στηρίχτηκαν οι ζωές τους. Υπάρχει η αληθινή αγάπη ή είναι όλα μια ψευδαίσθηση; 
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή: 20:00 
.
-k- του ύστατου αποχαιρετισμού και είναι γεμάτη από καταιγιστικές εξομολογήσεις που ανατρέπουν τ
ΣΟΦΟΥΛΗ
«ΓΙΝΑΜΕ... ΘΕΑΤΡΟ»
 
Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα και τα νεύρα των συντελεστών της παράστασης είναι σπασμένα. Τίποτα δεν είναι έτοιμο: τα σκηνικά δεν έχουν ολοκληρωθεί, τα κοστούμια δεν έχουν ραφτεί και οι ηθοποιοί δεν έχουν μάθει τα λόγια τους! Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η πρωτοεμφανιζόμενη και ιδιαίτερα ιδιόρρυθμη συγγραφέας καταφθάνει με τις «καλλιτεχνικές παρατηρήσεις και συστάσεις» της πάνω στο έργο. Από τη θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία στο Θέατρο.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή:  21.00
.
-k-
.
ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ 20β 
«ΑΒΕΛΑΡΔΟΣ ΚΑΙ ΕΛΟΙΖΑ» του Γιάννη Καλαβριανού.
 
Γεννήθηκαν πριν 900 περίπου χρόνια και ερωτεύτηκαν με όλη τους τη δύναμη. Ένας έρωτας που δοκιμάστηκε, κατακρίθηκε, περιθωριοποιήθηκε και στο τέλος λύγισε.  Αυτό που σίγουρα είχανε ήταν ο ένας τον άλλο και η αγάπη τους. Από την ομάδα «Stacati» στη Βαλαωρίτου.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 
Κυριακή: 21.00
.
-k-
ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΜΣ
«ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ» 
του Πάτρικ Μάρμπερ.
Κοινωνικό
Τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα μέσα σε ένα πλέγμα ερωτικών σχέσεων. Μια επιφανειακή εποχή, ένας κόσμος εικόνων και καταναλωτισμού. Οι σχέσεις εφήμερες, παροδικές, αναλώσιμες. Μια κοινωνία πολλαπλών επιλογών, όπου λείπει η βασική δυνατότητα για επιλογή μιας ζωής με νόημα, για επιλογή μιας σχέσης ουσιαστικής.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή: 21:15
.
.
Δείτε αυτά:
/
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 20/5/2017 έως 15/05/2019 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019 που θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στο θέατρο Κολοσσαίον.
 
Πληροφορίες για τα 9α ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ  ΕΔΩ
.

Actors Portfolio:
Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας με φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφών.
Επιπλέον αναλαμβάνουμε: Φωτογράφησης προβών, πρεμιέρας, φωτογραφίες δελτίων Τύπου, συνεντεύξεις, προώθηση φωτογραφιών κοινωνικών δικτύων κ.ά.
.
, 
       

 & αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή