Ο Γιώργος Κιμούλης και ο Άκης Δήμου συζητούν για τον Τσέχωφ στο Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης.

1085 Views
Ο Γιώργος Κιμούλης και ο Άκης Δήμου συζητούν για τον Τσέχωφ στο Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης. Ο Γιώργος Κιμούλης και ο Άκης Δήμου συζητούν για τον Τσέχωφ στο Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης.

 
Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 159 χρόνια από την γέννηση του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ (29 Ιανουαρίου 1860) ενός από τους μεγαλύτερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Οι ήρωες στα έργα του βασανίζονται από τους ανεκπλήρωτους πόθους και συμβιβασμούς, ανίκανοι να αλλάξουν τις ζωές τους. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς και τα έργα του ανεβαίνουν συνεχώς στις θεατρικές σκηνές.
 
Δύο από τους σημαντικότερους ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Άκης Δήμου συζητάνε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, στον χώρο τέχνης Μ92 στο πατάρι της Μητροπόλεως 92 του Βιβλιοπωλείου Κωνσταντινίδης, για την σχέση τους με τον Τσέχωφ και το πόσο τους επηρέασε, αλλά και  την συμβολή του μεγάλου δραματουργού στο σύγχρονο θέατρο.  
                                                                            
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
,
Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες.
Γιώργος Κιμούλης εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με την θεατρική ομάδα «Ελεύθερο Θέατρο». Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το « Σύγχρονο θέατρο Αθήνας». Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή.Έχει ανεβάσει τέσσερα έργα του Τσέχωφ: Γλάρος, Πλατόνωφ, Ιβάνωφ και Θείος Βάνιας που παίζεται αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη σε δική του μετάφραση.
.
**Ο Άκης Δήμου πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο το 1995 με τον μονόλογο «…και Ιουλιέττα». Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν ανέβει, σε κρατικές και ιδιωτικές σκηνές, 24 έργα του. Το πιο πρόσφατο το Μαζί σου για το τίποτα είναι ένα «υστερόγραφο σε ένα από τα πιο τρυφερά διηγήματα του Τσέχωφ», την Ανιούτα. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.
.

«Ένα απόγευμα με τον κύριο Τσέχωφ»

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης στην Μητροπόλεως 92.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Το Εθνικό Θέατρο με την «Ορέστεια» στο Θέατρο Δάσους. Αγαμέμνων 26 & Χοηφόροι–Ευμενίδες 27/8.
Το Εθνικό Θέατρο με την «Ορέστεια» στο Θέατρο Δάσους. Αγαμέμνων 26 & Χοηφόροι–Ευμενίδες 27/8.
με 0 Σχόλια 807 Views

 Τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Αυγούστου το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στο Θέατρο Δάσους την μοναδική σωζόμενη τριλογία του Αισχύλου Ορέστεια.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή