Kif Express: Ανάστα η Νατάσα!

2857 Views
Kif Express: Ανάστα η Νατάσα! Kif Express: Ανάστα η Νατάσα!

 


 

.
ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: 1 στήλη.
(4η χρονιά παρουσίας στην «Κ»)
.
.
-Τίτλος: «Kif Express» (2η σεζόν)
Είδος: Πολιτιστικού περιεχομένου.
Κατηγορία: Ολες
Συχνότητα: Κάθε 5, 15 και 25 του μηνός.
.

Όσο περνά ο καιρός και γυρίζονται και στην Ελλάδα βιογραφικές ταινίες, τόσο πιστεύω πως κάποιος καλός παραγωγός και σκηνοθέτης μπορούν να αναλάβουν το γύρισμα μιας ταινίας βασισμένης στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Νατάσας Γερασιμίδου «Ανάστα» (Εκδόσεις Κάκτος 1994).
 
 
 
Και για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το εγχείρημα δίκαιο θα ήταν να συνυπολογιστούν οι απόψεις και οι οπτικές γωνίες της κόρης της Christina Jackson, του γιου της Lawson Jackson και της αδελφής της Ελένης Γερασιμίδου. Όπως και οι πιο σημαντικές συνεντεύξεις που έδωσε η πολυτάλαντη Νατάσα που είχα την τύχη να τη γνωρίσω προσωπικά. 
 
Η Νατάσα Γερασιμίδου ήταν ένα αστείρευτο και γνήσιο ταλέντο με υπέροχη φωνή και εξαιρετική κίνηση, ανεξάρτητα από το εάν το ευρύ κοινό τη γνώρισε κυρίως μέσα από τις κωμωδίες στον κινηματογράφο και το βίντεο και τις επιθεωρήσεις στο θέατρο. 
 
 
 
Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1952 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης σε προσφυγική οικογένεια. Σε ηλικία 7 ετών μπήκε στη σχολή του Νίκου Μπαζάκα, όπου για 10 χρόνια σπούδασε κλασικό μπαλέτο.
 
Μεγάλη ήταν η αγάπη της για τη ζωγραφική και τη γλυπτική, και τα τελευταία χρόνια της ζωής της διατηρούσε γκαλερί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. 
 
Άφησε πίσω της ένα πολύ μεγάλο αρχείο από γραπτά, ποιήματα, ανέκδοτες ηχογραφήσεις και τον αγώνα της για τις εκτάσεις των Ποντίων στο Πανόραμα. 
 
Ανέπτυξε πολιτική δράση με την Αριστοτέλεια  έννοια και δε σταμάτησε να τρέφει την ψυχή και το μυαλό της. 
 
Βέβαια τίθεται εκτός όλων των άλλων ένα μέγα ζήτημα. Ποια θα μπορούσε να την υποδυθεί, όπως και χαρακτήρες που πέρασαν από τη ζωή της και είναι πραγματικά πρόσωπα. Σε αυτήν την περίπτωση το κάστιγκ από μηδενική βάση-φάση είναι η ενδεδειγμένη κίνηση. 
 
Καθώς δεν έχουν περάσει ούτε 20 χρόνια από το θάνατο της, ειδικά στην Ελλάδα ίσως και να είναι νωρίς. 
 
Ωστόσο η ζωή και η δράση της όπως την ξετυλίγει στο αυτοβιογραφικό της κείμενο έχει πολλές ανατροπές και εκπλήξεις σε σχέση με ότι αναγνωρίζει το ευρύ κοινό και αυτό έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πάντως υπάρχουν πάντα τρόποι να δουλέψει μια τέτοια ταινία με σεβασμό στο ίδιο το βιβλίο, τα όσα έχει πει η Νατάσα, αλλά και τα πρόσωπα της ζωής της. 
 
Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει η έκδοση, υπάρχει το αρχείο, υπάρχουν οι συνεντεύξεις, υπάρχει η οικογένεια και θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. 
 
Άλλωστε τόσο ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της, όσο και η δεκαετή της μάχη με τον καρκίνο, παρά την αρχική πρόβλεψη για ολιγόμηνη επιβίωση, μόνο να εμπνεύσει μπορεί. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Κυφωνίδης
Γιάννης Κυφωνίδης
Με λένε Ιωάννη (Γιάννη) Κυφωνίδη και αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος είναι πως θέλω να εκφράζομαι και πως ότι κάνω το κάνω με αγάπη και συναίσθηση. Σπούδασα αρχικά Κοινωνικές Επιστήμες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στη συνέχεια Live Art Theater, γιατί πάντα ήθελα να εκφραστώ μέσα από την υποκριτική και τη συγγραφή και ενίοτε τη σκηνοθεσία. Συνειδητά ή μη συνδεόμουν πάντοτε με τις τέχνες και την έκφραση μέσα από αυτές. Σε ηλικία, εάν θυμάμαι καλά, 7 ετών κέρδισα και ένα Β΄Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα το διάστημα, που κανείς δεν το περίμενε τότε, παρά μόνο η φαντασία μου η πλανεύτρα. Ακόμη και τη δημοσιογραφία στη ζωή μου την αντιμετώπισα ως ένα είδος παραστατικής τέχνης. Μέσα από τη στήλη αυτή, θα ήθελα και πάλι να εκφράζομαι χωρίς αναστολές, αλλά με ειλικρίνεια και αγάπη για ότι και όσα λέω. Πάντα με γνώμονα την ταπεινή υποκειμενική μου αίσθηση και χωρίς διάθεση ορισμών και αφορισμών, και πάνω από όλα με απόλυτο και ουσιαστικό σεβασμό στη διαφορετική γνώμη και θεώρηση. Το Kif Express του Γιάννη Κυφωνίδη στις σελίδες του Kulturosupa.gr. Κάθε 5, 15 και 25 του μηνός.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή