Χριστίνα Κανατάκη & Βανέσσα Μπαρρέ: Γοητεία εις διπλούν στην παρουσίαση των Θεατρικών Κουλτουροβραβείων!

908 Views
Χριστίνα Κανατάκη & Βανέσσα Μπαρρέ: Γοητεία εις διπλούν στην παρουσίαση των Θεατρικών Κουλτουροβραβείων! Χριστίνα Κανατάκη & Βανέσσα Μπαρρέ: Γοητεία εις διπλούν στην παρουσίαση των Θεατρικών Κουλτουροβραβείων!

Χριστίνα Κανατάκη & Βανέσσα Μπαρρέ:  Γοητεία… εις διπλούν στην παρουσίαση των Θεατρικών Κουλτουροβραβείων!

       Ή αλλιώς, η… γενναιοδωρία της «Κ» στα καλύτερά της! Καθώς για τη φετινή διοργάνωση «έσπασε» το κλασικό στερεότυπο μιας κεντρικής παρουσιάστριας ή ενός ζευγαριού και επέλεξε όχι μία, αλλά δύο εξίσου γοητευτικές και λαμπερές γυναικείες παρουσίες! Τολμηρή επιλογή και ασυνήθιστη, γι αυτό και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Πολύ σπάνια συναντάμε δύο άτομα του ίδιου φύλου, άνδρες ή γυναίκες, να μοιράζονται την παρουσίαση μιας βραδιάς, ωστόσο η «Κ» μας έχει συνηθίσει στα… απρόβλεπτα και μόνο  συμβατικότητα δεν μπορούμε να της αποδώσουμε. Στόχος της εν προκειμένω είναι να δέσει αρμονικά πάνω στη σκηνή δύο λαμπερές γυναίκες από διαφορετικούς χώρους και με ιδιαίτερο στίγμα η κάθε μια, ώστε συμπληρώνοντας η μία την άλλη να προκύψει ένας ιδανικός συνδυασμός!
 
       Μεταξύ τους και εντελώς συμπωματικά, υπάρχουν κοινά στοιχεία, όπως υπάρχουν βεβαίως και επιθυμητές διαφορές. Στα «κοινά» τους θα κατατάξουμε την εμφανή ομορφιά, το λυγερό παράστημα, την αγάπη για το θέατρο, το μορφωτικό υπόβαθρο σε επίπεδο σπουδών και φυσικά τη θετική διάθεση να στηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Στις «διαφορές» από την άλλη, όπου έγκειται όλη η «νοστιμιά» του εγχειρήματος, θα αναφέρουμε την ξεχωριστή γοητεία κάθε προσωπικότητας με το δικό της ταμπεραμέντο και βεβαίως τους διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους. Διότι η μία είναι καλλιτέχνιδα- ηθοποιός και η άλλη γνωστή τηλεπαρουσιάστρια. Και για να… το πάρει το ποτάμι, μιας και είναι εντελώς απίθανο να μαντέψετε την έκπληξη, πρόκειται για τη Βανέσσα Μπαρρέ και την Χριστίνα Κανατάκη! Ή τη Χριστίνα Κανατάκη και τη Βανέσσα Μπαρρέ, γιατί σε δύο ισότιμες συμμετοχές, η σειρά αναφοράς είναι τυχαία.
 
       Η ηθοποιός - μεταφράστρια - τραγουδίστρια Βανέσσα Μπαρρέ - με ελληνική και γαλλική υπηκοότητα-γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μας «αποκαλύφθηκε» εντελώς απρόσμενα στην παράσταση «Αφροδίτη με Γούνα», παρότι συμμετείχε επίσης και στην υπερπαραγωγή Alexander the Great Rock Opera, ωστόσο σε μια δουλειά πολυπληθούς συνόλου είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις. Όμως με έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό,  στο πλευρό του Στράτου Τζώρτζογλου, κυριολεκτικά έκλεψε τις εντυπώσεις με το πληθωρικό ταλέντο της, που δεν περιορίστηκε στην υποκριτική, αλλά επεκτάθηκε και στο τραγούδι, ενώ επιπλέον μετέφρασε η ίδια το έργο. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, σε όλα τούτα συνέβαλαν οι πολυεπίπεδες σπουδές της, ακαδημαϊκές και καλλιτεχνικές, καθώς πρόκειται αρχικά για απόφοιτο της Γαλλικής Φιλολογίας από το ΑΠΘ, με ταυτόχρονες σπουδές Ψυχολογίας – Συμβουλευτικής και Δημοσιογραφίας.
 
       Παράλληλα επένδυσε σε αξιόλογη καλλιτεχνική εκπαίδευση, φοιτώντας στη Δραματική Σχολή Ροντίδη και παρακολουθώντας μαθήματα Υποκριτικής Τεχνικής Michael Chechov, σε συνδυασμό με Περφόρμανς- Σωματικό θέατρο- Μέθοδος J. Grotowsky. Ενώ καλλιέργησε τη φωνή της δίπλα στη δασκάλα Τζούλι Μασσίνο και στη συνέχεια με την Εύη Σιαμαντά, φοιτώντας ταυτόχρονα και στο Αλεξάνδρειο Ωδείο. Χωρίς να παραλείψει την καλλιέργεια της κίνησης, μελετώντας κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό ή τζαζ, αποκτώντας όλα εκείνα τα εφόδια που χαρακτηρίζουν έναν ολοκληρωμένο καλλιτέχνη. Κατόπιν αυτών, έχει δουλέψει σε αρκετές παραστάσεις πέραν των δύο ανωτέρω, ενώ έχει επίσης πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις ως ερμηνεύτρια και μέλος μπάντας, σε Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη.
 
       Η έτερη «συνεργός» της βραδιάς Χριστίνα Κανατάκη, είναι ένα από τα πιο οικεία πρόσωπα στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, λόγω τηλεόρασης, Διότι επί 17 συνεχή χρόνια δεν έχει λείψει από τους δέκτες της πόλης, ως σταθερή αξία της δημοτικής τηλεόρασης, με μικρή ενδιάμεση στάση στο TV Μακεδονία. Παρουσιάζοντας ή συμμετέχοντας σε «όλων των ειδών» τις εκπομπές, όπως τονίζει η ίδια, από ενημερωτικές- δημοσιογραφικές μέχρι πολιτιστικές- ψυχαγωγικές ή ποικίλης ύλης, με ιδιαίτερη προτίμηση στα πολιτιστικά μαγκαζίνο που αναδεικνύουν σχετικά δρώμενα της πόλης. Με τη χαρακτηριστική της αμεσότητα, άνεση, θετική ενέργεια, χιούμορ και διαρκές χαμόγελο, απολαμβάνουμε ένα γλυκύτατο κορίτσι της «διπλανής πόρτας» να παρουσιάζει ό,τι ενδιαφέρον «παίζει» στη Θεσσαλονίκη στον καλλιτεχνικό τομέα και όχι μόνο, σε προσεγμένες εκπομπές με ουσία, σοβαρότητα και περιεχόμενο.
 
       Στις οποίες έχουν βρει φιλόξενο βήμα – με μια από τις πιο φιλόξενες και ζεστές οικοδέσποινες- σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες της πόλης, αλλά και όσοι την επισκέπτονται κατά καιρούς, προκειμένου να προβάλλουν τη δουλειά τους, με έμφαση στις θεατρικές παραστάσεις. Που σημαίνει ότι η Χριστίνα έχει συναντηθεί και συνομιλήσει στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις της με το… σύνολο θα λέγαμε του θεατρικού δυναμικού, καθότι δηλώνει επιπλέον φανατική θεατρόφιλη. Η αγάπη της μάλιστα για το θέατρο δεν περιορίστηκε στη… θέαση, αλλά την έσπρωξε για ένα χρόνο και στη Δραματική σχολή Ροντίδη, παρακολουθώντας σχετικά μαθήματα, αφού όμως ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, στο Παιδαγωγικό Τμήμα. Οπότε θα λέγαμε… ο κατάλληλος άνθρωπος στον κατάλληλο ρόλο!
 
       Κι όσο για το «ντουέτο», θεωρούμε ευτυχή συγκυρία τη συνεργασία και συνύπαρξή τους στη σκηνή του Αθήναιον, διότι όπως και να το κάνουμε… δύο λάμψεις είναι σαφώς προτιμότερες από μία, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές συνοδεύονται από ποιότητα, γνώση, αισθητική και πρόθεση για το καλύτερο δυνατό! Έχουμε δε βάσιμες υποψίες ότι η φετινή «διπλή γοητεία» θα μας εκπλήξει πολύ ευχάριστα και θα συζητηθεί! Μένει να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις δύο υπέροχες κυρίες και να τις ευχαριστήσουμε θερμά για την ανταπόκρισή τους! 
Φωτογραφίες Β.Μ. – Ευτυχία Πλαζουμίτη.
Ευχαριστούμε το Μπενσουσάν Χαν για τη παραχώρηση του χώρου.
============================================================================
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ημερ. δημ: 11/5/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ (ημερ. δημ: 6/6/2017) –Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής (ημερ. δημ: 8/6/2017)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ημερ.δημ: 10/6/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΝΑΤΑΚΗ & ΒΑΝΕΣΣΑ ΜΠΑΡΡΕ κεντρικές παρουσιάστριες (ημερ.δημ:11/6/2017) -Αναλυτικά διβάστε EΔΩ
-Το Επαθλο (ημερ. δημ: 12/6/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-Τη σπουδαία ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ τιμούν τα 7α ΘΚΘ (ημερ. δημ: 16/6/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-Τα Θ.Κ.Θ στηρίζουν το περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ». Πωλητές θα το διαθέτουν κατά τη διάρκειας της Απονομής, έναντι 3 ευρώ. (ημερ. δημ: 14/6/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-ΓEΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ & «ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ» συνοδεύουν μελωδικά τα 7α ΘΚΘ (ημερ. δημ: 15/6/2017) Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ
===========================================================================
-Facebook pages Θ.Κ.Θ.: ΕΔΩ -Facebook event: ΕΔΩ
===========================================================================
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
===========================================================================
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 7α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗΣ 2017, θα «προλογίσουν»  όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι:  ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ
==========================================================================


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Στασινοπούλου Π
Στασινοπούλου Π
Ο «εραστής» οποιασδήποτε τέχνης - εν προκειμένω της θεατρικής, θα κρατά πάντα μαζί της μια σχέση εξιδανικευμένη, ενίοτε παθιασμένη. Επενδύοντας κατά βάση σε συναίσθημα και ένστικτο δουλεμένα με γνώση και εμπειρία… Όταν ο ερασιτέχνης του θεάτρου με χρόνια ενασχόληση μαζί του, από τη θέση του «άρρωστα» θεατρόφιλου εκφέρει γνώμη, δεν χωρά ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ παρά μόνο η αγνή αγάπη του γι αυτό! Και κάποιες φορές, «όποιος αγαπάει παιδεύει»… πάντα με την καλή έννοια! Και απαντά και στο kal.stassinopoulou@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ποιος είπε στην Ελλάδα το 2020 δεν γυρίστηκαν ταινίες; Κάθε μια από τις 121 είναι μια Εξέγερση.
Ποιος είπε στην Ελλάδα το 2020 δεν γυρίστηκαν ταινίες; Κάθε μια από τις 121 είναι μια Εξέγερση.
με 0 Σχόλια 696 Views

 Ταινίες - πράξεις αγάπης, συλλογικής προσπάθειας, αλληλεγγύης και δημιουργικότητας. Ταινίες - πράξεις αντίστασης. Κάθε μια τους μια μικρή εξέγερση.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή