ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».

9057 Views
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα». ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».

 

 

 
  
 
Όμορφες πραγματικά συγκυρίες. Μετά το άνοιγμα των θεάτρων, οι δυο παραστάσεις που κυριάρχησαν στα 10α  Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020  έτυχε να παρουσιάζονται -εκ νέου- τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες στη Θεσσαλονίκη και τη δυνατότητα στα ΘΒΘ να αποδώσουν τα έπαθλα στους νικητές.
 .
.
Έτσι, μετά την απόδοση στους συντελεστές της παράστασης «Το Παλτό» την περασμένη Παρασκευή στο θέατρο Σοφούλη, σειρά την επόμενη μέρα είχε η «Ιστορία Χωρίς Όνομα» που τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο του θεσμού για το 2020, ως Καλύτερη Παράσταση της Χρονιάς. 
 
 
Σε ένα κατάμεστο Αριστοτέλειον οι θεατές απήλαυσαν, θα λέγαμε κυριολεκτικά ρούφηξαν την ιστορία του Ιωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα, έτσι όπως ευφάνταστα έγραψε ο Στέφανος Δάνδολος και θεατρικά διασκεύασαν η Ανθή Φουντά και ο Κώστας Γάκης και στο τέλος δυνατά και επίμονα καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς που ερμήνευσαν το οδοιπορικό ενός μεγάλου έρωτα ενώ παράλληλα εξελισσόταν το χάσμα δύο διαφορετικών εποχών και τόπων…
 
 
Μετά την υπόκλιση στη σκηνή ανέβηκε ο εμπνευσμένος σκηνοθέτης Κώστας Γάκης και τριπλά συγκινημένος αναφέρθηκε στους λόγους που ανέβηκε ειδικά γι’ αυτή τη βραδιά στη Θεσσαλονίκη, το «άνοιγμα» των χειμερινών θεάτρων, η δεύτερη πρεμιέρα στην πόλη που γέννησε την παράσταση και που τόσο πολύ αγαπήθηκε από το κοινό την περασμένη σεζόν και η απόδοση των τεσσάρων βραβείων που κέρδισε στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.
.
Και ήταν εδώ για να τα παραλάβει.
 
.
 
Μπορεί ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης να μην μπόρεσε να παραβρεθεί για να παραλάβει το Βραβείο Σκηνικών, το δεύτερο όμως, αυτό που αφορούσε στο Ερμηνευτικό Σύνολο και το οποίο ανήκει στον σκηνοθέτη καθώς αυτός στωικά «καθοδήγησε» το πως θα αποδοθούν οι ρόλοι, αφού τους ονομάτισε και ευχαρίστησε έναν – έναν, απλόχερα τους το χάρισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα το σπάσουμε για να πάρουν όλοι από ένα κομμάτι»…
 
.
 
Για την σύγχρονη προσέγγιση, την καλλιτεχνική αισθητική, την εξαιρετική ατμόσφαιρα και την ζωντανή ροή, το Βραβείο Σκηνοθεσίας δικαίως κατέκτησε ο Κώστας Γάκης που ευφάνταστα μεγαλούργησε στην «Ιστορία».
.
Κλείνοντας τη σεμνή τελετή, στη σκηνή ανέβηκε ο παραγωγός της «Ιστορίας Χωρίς Όνομα» κος Τάκης Γεώργας για να παραλάβει κάτω από έντονα χειροκροτήματα το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης της Χρονιάς 2020, ο οποίος ευχαρίστησε τα ΘΒΘ για την τιμή και φυσικά το κοινό που αγκάλιασε την παράσταση.
 
.
.
.

.
Με την παρουσία του  συνέβαλε στην απονομή ο κ Χρήστος Καραγιαννόπουλος, μέλος του Δ.Σ. Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες: Ειρήνη Μπαιρακτάρη (Actors Portfolio) (περισσότερες φωτογραφίες εδώ)
.
 
Τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση και ακόμη μεγαλύτερη χαρά που κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες αποδίδουν όπως οφείλουν τα έπαθλα στους νικητές και με την ευχή, η Τελετή Απονομής που η πανδημία στέρησε την πραγματοποίηση της τον περασμένο Ιούνιο, να διοργανωθεί πανηγυρικά το 2021.
 
Ως τότε, με όποιες προφυλάξεις απαιτούνται, απολαμβάνουμε θέατρο. Γιατί το θέατρο, το έχουμε στην ψυχή μας.
 
Οι αποδόσεις των επάθλων στους νικητές θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο