Ημερολόγια καραντίνας: Ο Στέλιος Καλαθάς εξομολογείται πως αντιμετωπίζει το Μένουμε_σπίτι

7061 Views
Ημερολόγια καραντίνας: Ο Στέλιος Καλαθάς εξομολογείται πως αντιμετωπίζει το Μένουμε_σπίτι Ημερολόγια καραντίνας: Ο Στέλιος Καλαθάς εξομολογείται πως αντιμετωπίζει το Μένουμε_σπίτι

 

.

 

 
 
Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου προσκαλούνται και καλούνται να εξομολογηθούν στην Κουλτουρόσουπα πως αντιμετωπίζουν το #Μένουμε_σπίτι δίνοντας το δικό τους οδηγό επιβίωσης στην εποχή ενός αόρατου εχθρού...
 
#Ημερολόγια_καραντίνας 3
 
-Στέλιος Καλαθάς, ηθοποιός - σκηνοθέτης«Μένω δημιουργικά στο σπίτι!».
 
Από την πρώτη μέρα αυτού του τραγικού γεγονότος, προσπάθησα να προφυλαχτώ, όσο μπορούσα καλύτερα. Ήταν το Σοκ μεγάλο, γιατί είκοσι μέρες πριν, είχα επιστρέψει από ένα υπέροχο ταξίδι ενημέρωσης, από την Λατινική Αμερική και η εναλλαγή των συναισθημάτων και των δεδομένων ήταν πολύ απότομα. Με τις ομάδες της Συναισθηματικής διαλεκτικής (μέθοδος υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης που έχω  δημιουργήσει) είχαμε ξεκινήσει τις πρόβες για τις νέες μας θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού. Όλα βρισκόντουσαν σε ένα δρόμο και η ιστορία μας αιφνιδίασε. Βασικό χαρακτηριστικό των ατόμων με αισιοδοξία  και συναισθηματική ανθεκτικότητα, είναι η ικανότητα της προσαρμογής.
 
Έτσι λοιπόν, αυτό ήταν και το πρώτο πράγμα που έκανα, προσπάθησα να βάλω την καθημερινότητα μου, σε νέα δεδομένα, που θα έπρεπε να τα κάνω όσο λιγότερο θλιβερά μπορούσα.
 
Γενικά είμαι άνθρωπος που ψάχνει να βρει πάντα τα θετικά μηνύματα, πίσω από αρνητικές καταστάσεις. Προσάρμοσα λοιπόν τις πρόβες  και τις συναντήσεις με τις ομάδες μου, μέσα από την δυνατότητα του σκάιπ. Γνωρίζω φυσικά ότι τίποτα δεν συγκρίνετε με την ανθρώπινη επαφή μέσα από  ζωντανή παρουσία. Αλλά όσο αρνητικός κι αν ήμουν στην αρχή, σιγά -σιγά η καινούργια εμπειρία, με έκανε να  ακολουθήσω την επιθυμία μου, έτσι ώστε να μην κοπή η σύνδεση  από τα άτομα που αγαπώ και συνεργάζομαι. Ένας νέος στόχος γεννήθηκε, έπρεπε να βρω κείμενα, ρόλους, ατάκες, ασκήσεις που να έχουν μηνύματα αισιοδοξίας και δύναμης .
 .
.
Θεωρώ πολύ σημαντικό αυτές τις δύσκολες ώρες να διαδίδουμε αισιόδοξα και εμπνευστικά μηνύματα, που να θεραπεύουν τον πανικό.  Έτσι λοιπόν, σιγά -σιγά δημιουργήθηκε ένα «δίκτυο υποστήριξης», που μας επιτρέπει συνειδητά η ακόμα και υποσυνείδητα να αποκτήσουμε μια θετική νοοτροπία και  η δύναμη της τέχνης, μπορεί να μας οδηγήσει  εύκολα σ αυτήν.
 
Με το σύνθημα ‘’Κοιτάω μπροστά και βρίσκω λύσεις» πορεύτηκα και πορεύομαι μέχρι τώρα  στη ζωή μου. Ας δούμε αυτή την μεγάλη απειλή ως μια νέα πρόκληση και ας προστατευτούμε όλοι, όπως με ωριμότητα πρέπει να κάνουμε. Όχι μόνο για το δικό μας καλό, άλλα και για το καλό των συνανθρώπων μας. Αυτή η πανδημία μας δίνει χρόνο να  αξιολογήσουμε όχι μόνο το νόημα και την αξία της ζωής, αλλά και την δύναμη της ευθύνης και κυρίως της αλληλεγγύης. Τέλος μας δίνει πολύ χρόνο για να συνομιλήσουμε με τον εαυτό μας (επιτέλους), και να κάνουμε μια ωφέλιμη ενδοσκόπηση και αυτοαποδοχή!
 
Σ αυτό το σημείο να τονίσω, ότι είναι σημαντικό να βοηθάμε, όσο μπορούμε, αυτές τις μέρες, τα άτομα που η απαισιοδοξία τα βαραίνει και τα οδηγεί στα επικίνδυνα μονοπάτια της κατάθλιψης. Είναι οι μέρες δύσκολες και θα πρέπει να σκεφτούμε και την μετά-κορωνοϊό εποχή, που πρέπει να μας βρει σωματικά αλλά και ψυχικά υγιείς.
 
Μένουμε σπίτι και βρίσκουμε δημιουργικές ασχολίες, βλέπουμε πολύ λίγο ειδήσεις, δεν κυνηγάμε τα θλιβερά νέα, γιατί αυτό είναι πολύ τοξικό, και προσπαθούμε να στρέψουμε το μυαλό μας, σε σκέψεις που μας δίνουν δύναμη και μας θυμίζουν ότι… και αυτό θα περάσει !
 
Στέλιος Καλαθάς, ηθοποιός - σκηνοθέτης 

 
Με νέες εξομολογήσεις τα #Ημερολόγια καραντίνας θα συνεχίζονται όσο θα #Μένουμε_σπίτι…
.
 
Με νέες εξομολογήσεις τα #Ημερολόγια καραντίνας θα συνεχίζονται όσο θα #Μένουμε_σπίτι…

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή