Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

850 Views
Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Το ΚΘΒΕ, την Τέταρτη 18 Μαΐου, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022.

.

Η Διεθνώς αυτή καθιερωμένη Ημέρα Μουσείων επικεντρώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που αφορούν στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων» στο πλαίσιο της ανάδειξης του ρόλου των μουσείων και στην συμβολή τους στη διάδοση του Πολιτισμού αλλά και τη διατήρησή του μέσα στο χρόνο.


Με αυτήν την αφορμή το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στον εορτασμό εστιάζοντας στην συμβολή των μουσείων σε ζητήματα Καινοτομίας – νέων τεχνολογιών – προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης και προσκαλεί μία ομάδα μαθητών διαπολιτισμικού σχολείου σε μία εκπαιδευτική δράση που θα πραγματοποιηθεί εντός του χώρου της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

Επίσης, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει στο κανάλι του Μουσείου στο YouTube την ψηφιακή εγκατάσταση που δημιουργήθηκε για να προβάλλει την περιοδική έκθεση «Φιλελληνισμοί, 1780-1860» μέσω της οποίας αναδεικνύονται οι πτυχές του φιλελληνικού κινήματος και το περιεχόμενο των βιβλίων των Λόρδου Βύρωνα, Φρανσουά-Ρενέ ντε Σατωμπριάν και Φρανσουά Πουκεβίλ.


Δείτε το βίντεο


Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης, οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Βασίλης Σπυρόπουλος και Χρυσή Μπαχτσεβάνη, διαβάζουν αποσπάσματα του έργου των μεγάλων φιλελλήνων διανοητών και παράλληλα με το Λόγο των ποιητών προβάλλονται εικονοποιημένα χαρακτικά των εκδόσεων που ζωντανεύουν μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ μουσικά κομμάτια ερμηνεύονται από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Την Τετάρτη 18 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η είσοδος σε όλα τα Μουσεία και τον Λευκό Πύργο είναι ελεύθερη.

 
20220516_hmeramoyseiwn2022

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή