Συνέντευξη Τύπου – «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2019»

1470 Views
Συνέντευξη Τύπου – «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2019» Συνέντευξη Τύπου – «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2019»

Το πρόγραμμα των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου 2019 παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου και τα μέλη της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου θα διαρκέσουν από τις 30 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου.


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, αναφέρθηκε στον καθιερωμένο θερινό θεσμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας παράλληλα έναν σύντομο απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, σε σχέση με την πολιτιστική πολιτική: «Οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, στο πλαίσιο μιας καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, είναι τόσο χαλαρωτικές όσο και ποιοτικές. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό προκειμένου να δούμε την συνολική πορεία της διοίκησης, κάναμε πολύ περισσότερα από αυτά που θέλαμε. Βρήκαμε πολλούς συνεργάτες -κάτι που μας κράτησε δυνατούς μέσα στην οικονομική κρίση- ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύσσουμε όσες περισσότερες συμπράξεις μπορούσαμε. Έτσι, στο κομμάτι της εξωστρέφειας και της προβολής των καλλιτεχνών σε νέες αγορές του εξωτερικού, δυσκολευτήκαμε πολύ, γιατί πιο εύκολα έχεις τη δυνατότητα να υποστηρίξεις έξω έναν μεμονωμένο καλλιτέχνη και δυσκολότερα μια ομάδα και κυρίως θεατρική, με τις δεσμεύσεις μιας παραγωγής μέσα στον περιορισμένο οικονομικό μας προϋπολογισμό».

Η Έλλη Χρυσίδου ευχαρίστησε την Επιτροπή Θεάτρου, τους υπαλλήλους και συνεργάτες της Διεύθυνσης Πολιτισμού, τους καλλιτέχνες, καθώς και τους εθελοντές: «Ένας κύκλος ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου και ένας άλλος ανοίγει. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική υποστήριξης και προβολής των καλλιτεχνών στην πόλη. Κατά πόσο τα καταφέραμε και υπήρξαμε συνεπείς σε ό,τι υποσχεθήκαμε, θα το κρίνει ο κόσμος. Βλέποντας τη δημιουργική κινητικότητα που υπάρχει στην πόλη, θεωρώ ότι αυτό που αλλάξαμε, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους καλλιτέχνες, που βλέπουμε τις ομάδες και τις προβάλλουμε. Θεωρώ και πιστεύω ότι η επόμενη διοίκηση θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση της υποστήριξης των καλλιτεχνών, και όχι μόνο στην οικονομική επιχορήγησή τους. Οι καλλιτέχνες θέλουν ανοιχτές πόρτες για να μπορέσουν να ακουστούν και να συνευρεθούν μεταξύ τους».

H Πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης και θεατρολόγος, Γιάννα Τσόκου, επιχείρησε επίσης έναν απολογισμό της Επιτροπής, με βάση τις επιδιώξεις της παρούσας διοίκησης: «Αυτό που θέλαμε ήταν η εξωστρέφεια η συνάντηση των ανθρώπων του θεάτρου, να δημιουργηθούν συνέργιες, να μάθουμε τα προβλήματα των καλλιτεχνικών ομάδων, να μάθουμε τι ήταν αυτό που ζητούσανε και αυτό το καταφέραμε κάνοντας ανοιχτές συναντήσεις και συζητήσεις μαζί τους. Εκτιμούμε το ερασιτεχνικό θέατρο, ο χώρος του όμως δεν  είναι σε αυτήν την διοργάνωση. Όσον αφορά τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, η επιδίωξή μας από την αρχή ήταν η ανανέωση του θεσμού, με φρέσκιες προτάσεις που θα ενδιέφεραν την πόλη, σε σχέση με τον εξωτερικό χώρο, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα ανοιχτό θέατρο».

Στην Επιτροπή Θεάτρου συμμετέχουν επίσης οι θεατρολόγοι, Αμαλία Κοντογιάννη, Νικηφόρος Παπανδρέου, Έλση Σακελλαρίδου, η σκηνογράφος Μαρία Καραδελόγλου και ο σκηνοθέτης-ηθοποιός, Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου 2019  εδώ

Φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου:

.
,
Δείτε & αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2019: πρόγραμμα εκδηλώσεων, κλικ εδώ.
-Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Πρόγραμμα εκδηλώσεων, κλικ εδώ.
-Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2019 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες, κλικ εδώ.
ι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, κλικ εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 02 - 08/07/2020
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 02 - 08/07/2020
με 0 Σχόλια 1048 Views
Η  έναρξη του Ελληνίς 2 είναι η καλή είδηση ενώ η …κακή, Μέγαρο και Φεστιβάλ Κιν/φου σκανδαλωδώς αδιαφορούν για το Σινεμά με Θέα. Από τις 3 νέες ταινίες προσθέστε και δυο υπέροχες παλιατζούρες. Δείτε τι θα δείτε τώρα που έπιασαν για τα καλά οι ζέστες στις θερινές αίθουσες από Πέμπτη 2 έως Τετάρτη 8 Ιουλίου  2020.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή