ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

544 Views
ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

To καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 33ης διοργάνωσης των «Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου» από το Δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» θα διαρκέσουν από την 1η Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου 2015. Στη φετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος 9 σχήματα με συνολικά 15 παραστάσεις, με έργα σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.
 
Στη συνεχιζόμενη προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, κάνοντας λόγο για ένα πρόγραμμα αξιόλογο, που σχεδιάστηκε με γνώμονα το σεβασμό για το θεατή. «Πρωταρχική μας σκέψη είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες και η σταδιακή τους αναβάθμιση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις αντιξοότητες της εποχής και παράλληλα τις προκλήσεις» τόνισε η Αντιδήμαρχος και συνέχισε: «Τα προβλήματα είναι πολλά, τόσο στο οικονομικό σκέλος, όσο και στην υποδομή του Θεάτρου Κήπου, το οποίο ωστόσο έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, με στόχο τη βελτίωση χρόνιων δυσλειτουργιών. Παρ’ όλα αυτά ο συγκεκριμένος θεσμός έχει διαχρονικά αποδείξει ότι έχει και λόγο ύπαρξης και προοπτικές αναβάθμισης, καθώς στηρίζεται στους ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό και μία από τις πιο σημαντικές εκφάνσεις του, το θέατρο».
 
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιάννα Τσόκου, αναφέρθηκε στους δύο άξονες τους φετινού ρεπερτορίου, το κλασικό θέατρο αλλά και σε εκείνο που βάζει σε πρώτο πλάνο τη σχέση του ανθρώπου με την ιστορία. «Στους δύσκολους καιρούς, ο πολιτισμός μας δίνει χέρι βοηθείας, ώστε να σκεφθούμε υπεύθυνα, να προχωρήσουμε και να χαρούμε. Η συνεργασία της επιτροπής με το Δήμο είναι πολύ καλή και στηρίζεται στην κοινή προσπάθεια αναβάθμισης του θεάτρου της πόλης, που είναι ζωντανό και που ζητά χώρο για να εκφραστεί, αλλά και σε αξιόλογες παραγωγές από όλη την Ελλάδα» τόνισε η ίδια.
 
Ο θεατρολόγος και μέλος της επιτροπής, Νικηφόρος Παπανδρέου, από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η νέα γενιά των σκηνοθετών έχει μια σημαντική παρουσία στο φετινό πρόγραμμα.
 
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο εκπρόσωποι των θεατρικών σχημάτων που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση.
 
Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 2173 Views

H Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή