Το «Φάντασμα της Όπερας» όπως το είδα στο Her Majesty’s Theatre του Λονδίνου.

7786 Views
Το «Φάντασμα της Όπερας» όπως το είδα στο Her Majesty’s Theatre του Λονδίνου. Το «Φάντασμα της Όπερας» όπως το είδα στο Her Majesty’s Theatre του Λονδίνου.

 

…με λίγα λόγια και με την ευχή οι παραστάσεις της Θεσσαλονίκης να είναι αντάξιες της λονδρέζικης παράστασης.


 Γράφει η Νάντια Νικολού.

.
 
Ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών, το «Φάντασμα της Όπερας», καλωσορίζεται στην Ελλάδα και στη πόλη της Θεσσαλονίκης για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής. Για τους περισσότερους θεωρείται το καλύτερο έργο του Andrew Lloyd Webber, δημιουργό των επίσης δημοφιλέστατων μιούζικαλ “Cats”,”Jesus Christ Superstar”, ”Evita”.
 
Tα νούμερα που αποτυπώνουν την επιτυχία του έργου είναι ασύλληπτα καθώς τη παράσταση έχουν παρακολουθήσει 140.000.000 θεατές παγκοσμίως , έχουν ανεβεί 12.000 παραστάσεις στο θέατρο Her Majesty’s Theatre στο Λονδίνο και το μιούζικαλ έχει ταξιδέψει σε 167 πόλεις.
 .
.
Οι εισπράξεις της παράστασης συνολικάέχουν φτάσει τα 5,6 δις δολάρια καθώς και στο Broadwayέχουν εκτοξευθεί στα 846 εκατομμύρια δολάρια.
 
Η ταινία του 1925, από τον Λον Τσάνεϊ και το μιούζικαλ (1986) σε μουσική Andrew Lloyd Webber και στίχους Charles Hart και Richard Stilgoe είναι βασισμένα στο γαλλικό μυθιστόρημα του Gaston Leroux , Le Fantοme de  l’Opera.
.
.
H ιστορία περιπλέκεται γύρω από τον έρωτα ενός παραμορφωμένου μουσικού που ζει στα έγκατα της Όπερας και στο αντικείμενο του πόθου του, τη σοπράνο Κριστίν.
 
Το Φάντασμα της Όπερας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1986 στοWest End του Λονδίνου. Η παράσταση συνεχίζει να ανεβαίνει σε ένα από τα πιο όμορφα θέατρα του Λονδίνου, το Her Majesty’s Theatre.
 .
.
Η ατμόσφαιρα του έργου σε κατακλύζει καθώς μπαίνεις σε αυτό το αριστοκρατικό θέατρο με αρκετό ενδιαφέρον ως προς τον καλλιτεχνικό διάκοσμο του. Ο μεγάλος πολυέλαιος αιχμαλωτίζει ευθύς τη ματιά σου και αδημονείς για τη πιο έντονη σκηνή του έργου, αν έχεις έρθει διαβασμένος και ξέρεις τι επρόκειτο να δεις. Η μουσική της παράστασης είναι ζωντανή και η ορχήστρα  παίρνει τη θέση της. Η αρχή της εμβληματικής και φημισμένης μουσικής του έργου ξεκινά και η εμπειρία για ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που έχουν παρουσιαστεί μόλις αρχίζει!
 .
.
Ένας πολυπληθής θίασος με άριστα καταρτισμένους συντελεστές παρελαύνει κατά τη διάρκεια του έργου ανάμεσα σε σκηνικά τόσο εντυπωσιακά που υπάρχουν στιγμές που αυτό που βλέπεις νομίζεις ότι είναι μονταρισμένο και όχι κάτι που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή πάνω σε μια σκηνή θεάτρου. Οι εναλλαγές των σκηνικών αόρατες με τεχνικά μέσα σχεδόν ασύλληπτα. Από τη σκηνή της όπερας με ένα κλείσιμο των ματιών βρίσκεσαι στις υγρές καταπακτές της Όπερας του Παρισιού. .
.
Οι φωνές των πρωταγωνιστών σε μαγεύουν και ξεχνάς διόλου το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό που πρέπει να πληρώσεις στα θέατρα του Λονδίνου. Ο συγχρονισμός όλων πάνω στη σκηνή φαντάζει σχεδόν αδύνατος και όμως όλα παρουσιάζονται με μια απίστευτη ευκολία κατανοώντας για τι βαθμό επαγγελματικότητας μιλάμε.
 .
.
Το Φάντασμα της Όπερας δεν αποτελεί απλά μια παράσταση αλλά μια εμπειρία ζωής προσφέροντας ένα μαγικό θέαμα.Όσοι αγαπάτε την ιστορία του Φαντάσματος της Όπερας θα την αγαπήσετε ακόμα περισσότερο μέσα από τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που καλλιεργεί η παράσταση σε ένα μοναδικό θεατρικό ανέβασμα.
 
«The Phantom of the Opera is there inside your mind….».
.
Πληροφορίες για τις παραστάσεις στο Μέγαρο εδώ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νάντια Νικολού
Νάντια Νικολού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Παρέμβασης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Παρέμβασης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
με 0 Σχόλια 387 Views

 Με αφορμή το παραιτηθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κάνει τις παρακάτω επισημάνσεις

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή