Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης ξανά!

1826 Views
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης ξανά! Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης ξανά!

 


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ψηφίστηκε εκ νέου μέλος, από την ολομέλεια της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, την Κυριακή 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Yugoslav Drama Theatre του Βελιγραδίου.

Στη Γενική Συνέλευση απήυθυνε χαιρετισμό ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Αστέριος Πελτέκης, παρουσιάζοντας τα σχέδια για τον Καλλιτεχνικό Προγραμματισμό της επόμενης διετίας, ενώ η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων κ. Αμαλία Κοντογιάννη εξέθεσε τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας με τα θέατρα μέλη της Ένωσης.

Ο κ. Πελτέκης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των θεάτρων μελών για την θετική τους ψήφο, δήλωσε την ουσιαστική επιθυμία του για άνοιγμα του ΚΘΒΕ στην Ευρώπη αλλά και τον κόσμο, μέσω συνεργασιών, ανταλλαγών και από κοινού σχεδιασμό δραστηριοτήτων με τα θέατρα μέλη της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, το έργο της οποίας γνωρίζει πολύ καλά ήδη από τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός, αφού συμμετείχε σε workshop της ΕΘΕ με επικεφαλής τον Peter Brook, επί της προεδρίας του Giorgio Strehler, ιδρυτή της Ένωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΕ δέχθηκε την πρόσκληση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή να ταξιδέψουν τα μέλη του στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητηθούν νέα σχέδια συνεργασίας με την ενεργό συμμετοχή του ΚΘΒΕ. Ήδη έχει συμφωνηθεί η συνεργασία του ΚΘΒΕ στο μεγάλο πρόγραμμα "Catastrophe" που υλοποιεί η Ένωση και η συμμετοχή σε Διεθνές Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2023 στην Πορτογαλία.
 

20220621_ZoomEnwshTheatrwn

Στην κυρίως εικόνα: αριστερά: Nuno Cardoso, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Θεάτρων Ευρώπης, δεξιά: Gabor Tompa, Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Θεάτρων Ευρώπης
Στα παράθυρα, από αριστερά προς τα δεξιά: Αμαλία Κοντογιάννη - ΚΘΒΕ, Annalisa Rossini -  Piccolo Teatro του Μιλάνο, Carme Portaceli - Εθνικό Θέατρο Καταλονίας,Silvia Cabasino - Teatro di Roma, Αστέριος Πελτέκης- Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αρχείο Θεατρικών παραστάσεων Θεσσαλονίκης: Οι πρεμιέρες του καλοκαιριού 2022 (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος)
Αρχείο Θεατρικών παραστάσεων Θεσσαλονίκης: Οι πρεμιέρες του καλοκαιριού 2022 (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος)
με 0 Σχόλια 1508 Views
Η πιο χρήσιμη θεατρική ατζέντα για κάθε θεατρόφιλο: τι είδε, τι έχασε αλλά και να ξαναθυμηθεί με όλες τις θεατρικές πρεμιέρες που δόθηκαν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2022 στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή