Ο κορωνοϊός βάζει «λουκέτο» στο Broadway τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο

1385 Views
Ο κορωνοϊός βάζει «λουκέτο» στο Broadway τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο Ο κορωνοϊός βάζει «λουκέτο» στο Broadway τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο

 

Τα 41 διάσημα θέατρα της Νέας Υόρκης θα διατηρήσουν κατεβασμένη αυλαία μέχρι και τον Μάιο – Δεν αποκλείεται νέα παράταση στην ημερομηνία ανοίγματος μέχρι το επόμενο φθινόπωρο.

Κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 30 Μαΐου 2021 θα παραμείνει το Broadway ανακοίνωσε η ένωση Broadway League, που εκπροσωπεί παραγωγούς και ιδιοκτήτες θεάτρων, ακυρώνοντας όλες τις αγορές εισιτηρίων μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση σημαίνει ότι και τα 41 θέατρα του Broadway θα μείνουν κλειστά για 441 ημέρες αφότου έβαλαν λουκέτο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Νέας Υόρκης να επιβραδύνουν τον ρυθμό των μολύνσεων.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Broadway League εξέφρασε και πάλι αμφιβολία για το εάν πράγματι μετά τον Μάιο θα μπορέσουν να ανοίξουν τα θέατρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι έχουν δίκιο όσοι κάνουν σχέδια και προγραμματίζουν παραστάσεις για το καλοκαίρι. «Ελπίζω να έχουν δίκιο. Αλλά νομίζω ότι οι θεατές στοιχηματίζουν ότι το άνοιγμα θα γίνει το φθινόπωρο του επόμενου χρόνου», ανέφερε.

Με βάση τις ανακοινώσεις, οι παραγωγή προγραμματίζουν μάλλον μία σταδιακή επανέναρξη των θεαμάτων«Οι ημερομηνίες για κάθε επιστροφή και για κάθε νέα παραγωγή θα ανακοινωθούν καθώς κάθε παραγωγή προσδιορίζει το πρόγραμμά της».

Η ανακοίνωση σημαίνει αναβολή για την αναβίωση του «The Music Man» με τον 
Χιου Τζάκμαν, που προγραμματιζόταν για την επόμενη εβδομάδα, μετά επαναπρογραμματίστηκε για τις 20 Μαΐου και τώρα πρέπει να προσδιορίσει νέα ημέρα ανοίγματος. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και μια σειρά διάσημων παραγωγών, που πίστευαν ότι την άνοιξη θα μπορούσαν να επανέλθουν.

Πάντως, το λουκέτο στα θέατρα και η αδυναμία προγραμματισμού οδηγεί σε μεγάλες απώλειες χρημάτων, όχι μόνο για τους παραγωγούς και τους καλλιτέχνες, αλλά και για όσους δουλεύουν στα παρασκήνια, τα εστιατόρια της Times Square αλλά και την πόλη της 
Νέας Υόρκης.

Το 2019, η βιομηχανία του θεάτρου στις ΗΠΑ υποδέχθηκε 14,6 εκατομμύρια θεατές και είχε κέρδη 1,8 δισεκατομμύρια από τα εισιτήρια. Αυτόν τον χρόνο, το ποσό θα υποχωρήσει κατά πολύ καθώς λόγω της πανδημίας, τα θέατρα άνοιξαν μόνο για 10 εβδομάδες.

Αν και η τηλεόραση και ο κινηματογράφος έχουν επιστρέψει, το θέατρο δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανοίξει ρολά.

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και με τη Μητροπολιτική Όπερα, που ανακοίνωσε ότι θα μείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ανάλογες αποφάσεις παίρνουν οι παραγωγοί σε σειρά θεαμάτων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή