Μπλαβίσαμε!!! στην παράσταση «Blue Devils of Tennessee»… Williams. Eίδαμε και σχολιάζουμε.

609 Views
Μπλαβίσαμε!!! στην παράσταση «Blue Devils of Tennessee»… Williams. Eίδαμε και σχολιάζουμε. Μπλαβίσαμε!!! στην παράσταση «Blue Devils of Tennessee»… Williams. Eίδαμε και σχολιάζουμε.

Μπλαβίσαμε!!! στην παράσταση «Blue Devils of Tennessee»… Williams. Eίδαμε και σχολιάζουμε.

Η Kulturosupa βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Blue Devils of Tennessee» στο θέατρο Φούρνος. Μια προσπάθεια δραματουργίας της ζωής του κορυφαίου αμερικανού συγγραφέα Τεννεσί Ουίλιαμς με τη σκηνοθετική και συγγραφική επιμέλεια του Μάρκου Σαρρή. Στο πρωταγωνιστικό και μοναχικό ρόλο του συγγραφέως, ο Μπάμπης Γαλιατσάτος.
«Η ζωή δεν είναι στα γεγονότα ή έστω δεν είναι μόνο στα γεγονότα. Η ζωή είναι πλασμένη από αυτά που συμβαίνουν από λεπτό σε λεπτό στα νεύρα, στο ρυθμό της καρδιάς και στην αντίληψη καθενός από εμάς.»Τennessee Williams
Κατά το δελτίο τύπου… και παρακολουθώντας την παράσταση τα δικά μας νεύρα και οι παλμοί της καρδιάς μας κινήθηκαν με αυξομειώσεις αξιοσημείωτες και λόγω του προσωπικού μας πόθου προς το Τεννεσί.
Η δραματουργική επεξεργασία του Μπάμπη Σαρρή μοναχά ως στοιχειώδης μπορεί να χαρακτηριστεί. Η προσπάθεια του να συνθέσει τη ζωή του μεγάλου δραματουργού και να συνδέσει τους θεατρικούς ρόλους που ο ίδιος δημιούργησε με τους προσωπικούς εν ζωή δαίμονες του, ήταν ιμπρεσσιονιστικά βαρετή.

Σύνθεση και σύνδεση εγκυκλοπαιδική.

Η σκηνοθετική επιμέλεια… σκηνοθεσία… της σκηνοθεσίας… ω σκηνοθεσία  με κορυφαία την νοσοκομειακή… αποτύπωση του έντονου ερωτισμού του Τεννεσί.
.
Ο Μπάμπης Γαλιατσάτος κινήθηκε στην έρημο και έπρεπε να ενσαρκώσει και έναν μύθο! Αδεξιότητα στην κίνηση , αδεξιότητα στην άρθρωση, χωρίς πάθος η ερμηνεία. Η πλατφόρμα του αυτοσαρκασμού και της τυραννίας του συγγραφέως ,ξένο αντικείμενο/υποκείμενο του ηθοποιού. Μονάχα ο ιδρώτας της προσπάθειας και η όση τόλμη του απέμεινε.
Ωστόσο καλά τα σκηνικά, άριστος ο φωτισμός και καλή η μουσική επιμέλεια.

Πραγματικά δεν έχουμε έμπνευση να σχολιάσουμε τίποτα άλλο!

Το φαινόμενο του Tennesse Williams απασχόλησε από τα γεννοφάσκια του σχεδόν τον κόσμο. Εκτός από τους θεατρικούς παράγοντες της χώρας του και της υφηλίου ,ακόμα και κορυφαίοι ψυχαναλυτές έχουν σκύψει στα γραπτά/θεατρικά του για να αποδώσουν τη σύνδεση αυτών με το προσωπικό κολασμένο, ενοχικό ,εμπνευσμένο και αμφιθυμικό κόσμο του.
Οι εγκεφαλικοί και προσωπικοί του δαίμονες εκτονώθηκαν απαράμιλλα στο χαρτί του και δραματοποιούνται ενδελεχώς(και με τα γνωστά κινηματογραφικά αριστουργήματα) καταφέρνοντας πάντα να φωτίζουν, ως άλλες τραγωδίες, το κοινό θεατρόφιλο αίσθημα.
Ο θεός συγχωρέσει τον και ο θεός συγχωρέσει μας !

Βαθμολογία
3 στα 10

Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενα – Σύνθεση Κειμένων: Μαρκος Σαρρής
Σκηνοθεσία: Μάρκος Σαρρής
Πρωταγωνιστεί: Μπάμπης Γαλιατσάτος
Φωνή Ρόουζ: Γεωργία Μητροπούλου
Σκηνικά – Κουστούμια: Κατερίνα Ζερβουδάκη
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρω, 5 ευρώ για ανέργους


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή