«Ασκητική» του ΚΘΒΕ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, δωρεάν.

167 Views
«Ασκητική» του ΚΘΒΕ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, δωρεάν. «Ασκητική» του ΚΘΒΕ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, δωρεάν.

  «Ασκητική» του ΚΘΒΕ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, δωρεάν.

 Πέντε παραστάσεις στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών με παρακολούθηση για το κοινό, εκπαιδευτικούς και μαθητές
 
Ένα ακόμη άλμα στο θέατρο και τον πολιτισμό επιχειρεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προσφέροντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν μια μοναδική θεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ.
 
Αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας τη στενή συνεργασία του δήμου με την Κρατική Σκηνή στην πόλη μας, που επιβεβαιώνεται μέσα από τη συμμετοχή του στη θεατρική γιορτή των ΔΗΠΕΘΕ, «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ», αλλά και την υλοποίηση για δεύτερη χρονιά του πρωτοπόρου προγράμματος για την ανάπτυξη της θεατρικής αγωγής στα σχολεία με τη δωρεάν παρακολούθηση παραστάσεων από τους 11.000 και πλέον μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το κόστος να καλύπτεται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο, μια νέα πρωτοβουλία φέρνει τους συνδημότες και συμπολίτες μας σε μια ακόμη επαφή με το θέατρο.
 
Πρόκειται για το έργο «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη, που αποτελεί παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε. στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον εορτασμό του «Έτους Νίκου Καζαντζάκη», όπως έχει χαρακτηρισθεί το 2017, και το οποίο θα ανεβεί στη δημοτική σκηνή των Συκεών για λίγες παραστάσεις.
 
Παραστάσεις-προσκλήσεις
Το έργο «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» παρουσιάσθηκε για λίγες παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, για να ακολουθήσουν άλλες παραστάσεις σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησής του. Ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Aνδρέα Κουτσουρέλη, και είναι μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.
 
Ήδη, με επιστολή του προς το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η διοίκηση του δήμου και το Γραφείο Παιδείας ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς-μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία αυτή, καλώντας τους να στηρίξουν και αυτή την προσπάθεια.
 
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (χωρητικότητας 310 θεατών) και θα είναι συνολικά πέντε, δυο πρωινές και τρεις βραδινές, για μαθητές και το ευρύ κοινό, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν. Συγκεκριμένα:
·22 Φεβρουαρίου 2017: 8 μ.μ. (για το ευρύ κοινό)
·23 Φεβρουαρίου 2017: 8 μ.μ. (για το ευρύ κοινό)
·24 Φεβρουαρίου 2017: 10 π.μ. (για μαθητές και το ευρύ κοινό)
·28 Φεβρουαρίου 2017: 8 μ.μ. (για το ευρύ κοινό)
·15 Μαρτίου 2017: 10 π.μ. (για μαθητές)
 
Λόγω του αναμενόμενου αυξημένου ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι για την παραλαβή προσκλήσεων θα πρέπει να επικοινωνήσουν:
 
·οι μεν εκπαιδευτικοί και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με το Αυτοτελές Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  (Ελ. Βενιζέλου 125 Νεάπολη, τηλ. 2313.329577, 2313.558559). από 8π.μ. έως τις 2μ.μ.
·οι δε δημότες και πολίτες με το Γραφείο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφάνειας (Ι.Μιχαήλ 1 & Στρ. Σαράφη, Συκιές, Τηλ.: 2313.2313125, -127), όπως και με το Γραφείο Παιδείας (Νεάπολη).

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΑσκητικήΚΘΒΕ

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Συνεχίζονται οι προβολές της παράστασης «Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Συνεχίζονται οι προβολές της παράστασης «Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
με 0 Σχόλια 682 Views

 Το «Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως», η παράσταση που βασίζεται στα ομώνυμα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε διδασκαλία ερμηνείας και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή