Ο θρυλικός artist Ulay, με την περφόρμανς Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

217 Views
Ο θρυλικός artist Ulay, με την περφόρμανς Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ο θρυλικός artist Ulay, με την περφόρμανς Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ο θρυλικός artist Ulay, με την περφόρμανς Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 

Ulay Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον
O Ulay, πρωτοπόρος της σωματικής τέχνης, της performance και της τέχνης της polaroid, γνωστός και για τη μακρόχρονη συνεργασία του με τη Μarina Abramovic, θα παρουσιάσει ο ίδιος το έργο του στα 49α Δημήτρια. Η σχέση της φωτογραφίας και της σωματικότητας, η δοκιμασία των φυσικών ορίων του σώματος, η χαρτογράφηση των ορίων της αγάπης και της συμβίωσης μέσω της ζωντανής αναπαράστασης θα είναι στο επίκεντρο του masterclass, το οποίο απευθύνεται σε καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη ζωντανή διάδραση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
 
O Ulay γεννήθηκε το 1943, είναι γερμανικής καταγωγής, έχει σαν έδρα του τη Λουμπλιάνα, ωστόσο με τη δουλειά του ταξιδεύει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για να συνεργαστεί με τοπικούς καλλιτέχνες, βρέθηκε σε πολλές χώρες την Ολλανδία, την κεντρική Αυστραλία, την Κίνα, την Γερμανία και φυσικά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Κεντρικός άξονας της εργασίας του είναι η σχέση με το σώμα, τον χώρο και την κοινωνία. Τα γνωστότερα έργα του είναι της περιόδου 1976 – 1989, διάστημα που δούλεψε μαζί με τη Μarina Abramovic, με την οποία το 1988 αποφάσισαν να τελειώσουν τη σχέση τους μ’ ένα πρωτότυπο τρόπο. Βάδισαν και οι δύο στο Σινικό Τοίχος 2500 χιλιόμετρα, ξεκινώντας ο καθένας από την αντίθετη κατεύθυνση, ο Ulay από την έρημο Γκόμπι και η Abramovic από την Κίτρινη Θάλασσα, κι όταν συναντήθηκαν στο μέσον, είπαν το τελικό «Αντίο».
 
Είσοδος ελεύθερη στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 Οκτωβρίου 2014 στο πλαίσιο των 49α ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή