Οι ευρωπαϊκές δράσεις του θεάτρου Αρατος που δεν ξέρει κανείς!

1042 Views
Οι ευρωπαϊκές δράσεις του θεάτρου Αρατος που δεν ξέρει κανείς! Οι ευρωπαϊκές δράσεις του θεάτρου Αρατος που δεν ξέρει κανείς!

 

 
Η θεατρική ομάδα Άρατος και το Θέατρο Άρατος συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «The Pitch. TheatreofIdeas». Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή συνεργασία που έχει ως στόχο τη δημιουργία προτάσεων για την προώθηση της επαγγελματικότητας. Το θέατρο μπορεί να συμβάλλει σε αυτό και να «ελευθερώσει» ιδέες μέσα από τους δικούς του κανόνες εκπαίδευσης και έκφρασης.
 
Αναλυτικά:
Το θέατρο ως χώρος στοχευμένης προ-ώθησης της επαγγελματικότητας (The Pitch) είναι μια στρατηγική εταιρική σχέση για την εκπαίδευση ενηλίκων, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, με τη διαμεσολάβηση και το συντονισμό του Κροατικού Οργανισμού για την κινητικότητα και των προγραμμάτων της Ε.Ε. (AMPEU-HR01).
 
Η εταιρική σχέση συντονίζεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Trešnjevka (Ζάγκρεμπ, Κροατία) στο οποίο συμμετέχουν έξι οργανώσεις εταίροι: Πανεπιστήμιο Akdeniz (Αττάλεια, Τουρκία), ARATOS (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα), O.C.E.A.N. (Αθήνα, Ελλάδα), Διεθνές Συμβούλιο Πολιτιστικών Κέντρων - I3C (Σόφια, Βουλγαρία), Prizma (Maribor, Σλοβενία) και Multikultura (Κρακοβία, Πολωνία)
 
Κατά τη διάρκεια των δύο ετών εφαρμογής (1 Νοεμβρίου 2018 - 31 Οκτωβρίου 2020), αυτοί οι επτά εταίροι θα μοιραστούν τις μεθόδους και τις γνώσεις τους σε συνεργασία με μέλη περιθωριοποιημένων ομάδων.
 
Ευρέως γνωστό με το ακρωνύμιό του «The Pitch»,το έργο αυτό συνιστά μια διεθνή συνεργασία στην άτυπη εκπαίδευση ενηλίκων (πλήρης τίτλος «Theatre Pitching for employment» δηλ. «Το θέατρο ως χώρος στοχευμένης προ-ώθησης της επαγγελματικότητας»).
 
Το ακρωνύμιο του έργου βασίζεται σε μια διάσημη μέθοδο παρουσίασης, που ονομάζεται «pitching» ή αλλιώς μια μέθοδο σύντομης παρουσίασης που χρησιμοποιείται συνήθως στις επιχειρήσεις και η οποία χρησιμεύει για μια γρήγορη παρουσίαση ενός ατόμου, ενός έργου ή ενός οργανισμού.
 
Η ίδια η μέθοδος περιορίζει το «Pitch» (σε ελεύθερη μετάφραση «ρίψη» ή προ-ώθηση μιας αυτοπαρουσίασης) μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα (3 λεπτά ή λιγότερο), το οποίο βοηθά τους «παρουσιαστές» ή «Pitchers» να μάθουν πώς να παρουσιάζουν τον εαυτό τους, το έργο ή την οργάνωσή τους με έναν εστιασμένο, ενδιαφέροντα και ενεργό τρόπο.
 
Τα Θεατρικά - ευρύτερα Καλλιτεχνικά, τα Υποκριτικά - Παραστατικά και τα Δραματουργικά - Κινησιολογικά προσόντα/δεξιότητες έχουν ζωτική σημασία.
 
Τα άτομα που δεν διαθέτουν τέτοιες δεξιότητες, παρουσιάζουν δυσκολίες στο να αυτό-παρουσιαστούν μπροστά σε δυνητικούς εργοδότες. Όταν μάλιστα προστεθούν αρνητικές προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ομάδες στην αγορά εργασίας, τότε δημιουργείται ένα φαινομενικά ανυπέρβλητο χάσμα, που τους αποθαρρύνει από τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας εν γένει.
 
Τα workshops ξεκίνησαν αρχές Μαρτίου στην Κρακοβία.
 
Το Μάϊο ακολουθεί η Αττάλεια, το Σεπτέμβριο το Μάριμπορ και το Δεκέμβριο είναι η σειρά του Άρατου να οργανώσει ένα Διεθνές workshop με θέμα το Θεατρικό Pitching.
 
Θα ακολουθήσουν η Αθήνα, η Σόφια και το Ζάγκρεπ.
 

.

Δείτε αυτά:

.

Actors Portfolio:
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας με φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφών.
Φωτογράφησης προβών, πρεμιέρας, φωτογραφίες δελτίων Τύπου, συνεντεύξεις, προώθηση κοινωνικών δικτύων κ.ά.
,

αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΑρατοςΆρατοςΘεατρικά νέα

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ  η απώλεια εσόδων στο Μουσείο του Λούβρου λόγω κορωνοϊού
Ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ η απώλεια εσόδων στο Μουσείο του Λούβρου λόγω κορωνοϊού
με 0 Σχόλια 425 Views

 Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες την Δευτέρα, αλλά με περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού και με τμήματά του κλειστά για το κοινό.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή