Ανανεώθηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΚΘΒΕ

644 Views
Ανανεώθηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΚΘΒΕ Ανανεώθηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΚΘΒΕ

 

 
 
Την ανανέωση του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ, Καθηγήτρια του ΑΠΘ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Νικολάου.
 
Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων ανανεώθηκε για ένα έτος και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, τη διάθεση εισιτηρίων στην ειδική τιμή των 5 ευρώ για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ που θα παρακολουθούντις παραστάσεις του ΚΘΒΕ,τη φιλοξενία ευέλικτων παραστάσεων ή αναλογίων του ΚΘΒΕ σε αίθουσες του ΑΠΘ, την εμψύχωση-σκηνοθεσία ομάδων του ΑΠΘ από συνεργάτες του ΚΘΒΕ, τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητριών/φοιτητών σε υπηρεσίες του ΚΘΒΕ και την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τη συνεργασία του ΚΘΒΕ με επιμέρους Τμήματα του ΑΠΘ για δράσεις κοινού ενδιαφέροντος.
 
Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε: «Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πιστεύουν ακράδαντα ότι, εκτός από την επιστημονική κατάρτιση και εκπαίδευση, οφείλουν να παρέχουν στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του ΑΠΘ, αλλά και στο σύνολο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα απαραίτητα εφόδια που θα τους φέρουν σε επαφή με το σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Για τον λόγο αυτό η υφιστάμενη συμφωνία περιλαμβάνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των παραστάσεων του ΚΘΒΕ από τα μέλη μας με εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο εισόδου, όπως και τη διεξαγωγή παραστάσεων σε χώρους του Αριστοτελείου.Το μεγαλύτεροΠανεπιστήμιο της χώρας και ο σημαντικότερος πολιτιστικός φορέαςτης Βόρειας Ελλάδαςσυνεχίζουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσα από μία στενή και ουσιαστική συνεργασία που αποφέρει πολλαπλά οφέλη και στις δύο πλευρές».
 
Η Καθηγήτρια του ΑΠΘ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, με τη νέα ιδιότητά της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ ΚΘΒΕ και ΑΠΘ.
 
 
Φωτογραφία 1 :Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ, Καθηγήτρια Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Εύα Κοταμανίδου:  Παραστάσεις και φωτογραφίες από τη συνεργασία με το ΚΘΒΕ
Εύα Κοταμανίδου: Παραστάσεις και φωτογραφίες από τη συνεργασία με το ΚΘΒΕ
με 0 Σχόλια 1229 Views

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια μιας σημαντικής μορφής του ελληνικού θέατρου, μιας σπουδαίας κυρίας, της Εύας Κοταμανίδου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή