Απάντηση στη διοίκηση του ΚΘΒΕ που απειλεί και την Κουλτουρόσουπα με μηνύσεις!

3666 Views
Απάντηση στη διοίκηση του ΚΘΒΕ που απειλεί και την Κουλτουρόσουπα με μηνύσεις! Απάντηση στη διοίκηση του ΚΘΒΕ που απειλεί και την Κουλτουρόσουπα με μηνύσεις!

 

Είμαστε απόλυτα συνεπείς με την εξαρχής στάση μας εναντίον της συγκεκριμένης Διοίκησης, που έχει κατηγορηθεί βαρύτατα εκ των έσω όσο καμία άλλη, χωρίς ουδέποτε να αναφέρουμε την στοχευμένη επίθεση στην Κουλτουρόσουπα με προσβολές, απαξιώσεις, διασυρμό- μέχρι σημείου προπηλακισμού.

Απάντηση της "Κ" στη διοίκηση του ΚΘΒΕ


Αναδημοσιεύσαμε αυτούσιο το άρθρο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Μωυσή από το The President.gr με τίτλο «ΚΘΒΕ: Μετράνε μέρες και φυσικά δεν παραιτούνται! Στρατός συμβασιούχων και αυξήσεις σε εκλεκτούς. Ποιο -ακούγονται- θα τους διαδεχθούν». Η συνέπεια  ήταν να δεχθούμε - το The President.gr κι όσοι το αναδημοσιεύσαμε με την άδεια του συντάκτη- επίθεση από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ με δελτίο τύπου που τιτλοφορείται «Απάντηση του ΚΘΒΕ σε συκοφαντικά δημοσιεύματα», όπου μεταξύ των χαρακτηρισμών «χυδαίο, ψευδές, συκοφαντικό» για το άρθρο και όχι μόνο, απειλούμαστε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
 
Επειδή στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «δημοσιεύματα τέτοιου τύπου είναι υποβολιμαία, οι συντάκτες τους εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και έχουν προφανή μικροκομματική στόχευση και ενδεχομένως ιδιοτελή σκοπιμότητα», οφείλουμε ως «Κ» να ξεκαθαρίσουμε τους λόγους που αναδημοσιεύσαμε το παρόν άρθρο, παρότι δεν είμαστε συντάκτες του:
.
-   Πιστεύουμε ότι «συνάδει» πλήρως με όλα όσα έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί και δει το φως της δημοσιότητας, με επίσημες επιστολές εργαζομένων του ΚΘΒΕ που έχουν κοινοποιηθεί στα Μέσα.
 
-   Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, αφενός δεν είναι «πρωτοφανή» καθώς έχουν ποικιλοτρόπως γνωστοποιηθεί στο παρελθόν χωρίς αντίδραση και αφετέρου ουδέποτε διαψεύστηκαν, ούτε καν από την παρούσα απάντηση του ΚΘΒΕ που στην ουσία επιβεβαιώνει τα στοιχεία, αλλά διαφωνεί με την αιτιολογία και το «πνεύμα» παρουσίασής τους.
 
-  Θεωρούμε ότι είμαστε απόλυτα συνεπείς με την εξαρχής στάση μας εναντίον της συγκεκριμένης Διοίκησης, που έχει κατηγορηθεί βαρύτατα εκ των έσω όσο καμία άλλη, και είναι λογικό όταν συναντούμε «ομοϊδεάτες» με σοβαρό ρεπορτάζ, να προβάλλουμε τις απόψεις τους εφόσον ταυτίζονται με τις δικές μας. Χωρίς ουδέποτε μέχρι στιγμής να αναφέρουμε την στοχευμένη επίθεση στην «Κ» τα τελευταία 4 χρόνια από πλευράς Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, με προσβολές, απαξιώσεις, διασυρμό- μέχρι σημείου προπηλακισμού, ακριβώς για να αποφύγουμε την «προσωποποίηση» ενός θέματος που αφορά σε λειτουργία των θεσμών με υπαρκτά στοιχεία.
 
Στο παρελθόν έχουμε υπάρξει οι ίδιοι συντάκτες παρόμοιων και σκληρότερων άρθρων με αφορμή την πρωτοφανή δυσλειτουργία της κρατικής σκηνής με την εν λόγω Διοίκηση, ενώ στη χρονίζουσα αντιπαλότητά της με τους εργαζόμενους για την υπογραφή της σύμβασης εργασίας, έχουμε ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ των εργαζομένων ηθοποιών, χωρίς… φόβο και με πάθος.
.
Αν αυτή η έντιμη για εμάς στάση, μεταφράζεται από τη Διοίκηση ως «διατεταγμένη υπηρεσία, μικροκομματική στόχευση, ιδιοτελής σκοπιμότητα» - μομφές βεβαίως και για όσους αναδημοσίευσαν το συγκεκριμένο άρθρο, οφείλει να αποδείξει τους βαρύτατους, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που όσον αφορά στην «Κ» συνιστούν χυδαιότητα και συκοφαντία, για τα οποία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρική Κουλτουροβραδιά προ κορωνοϊού: Συζητώντας για τη «Φωνή της Λουντμίλα» με Άρη Μπαφαλούκα & Μουκίου (ρεπορτάζ – βίντεο - φωτό)
Θεατρική Κουλτουροβραδιά προ κορωνοϊού: Συζητώντας για τη «Φωνή της Λουντμίλα» με Άρη Μπαφαλούκα & Μουκίου (ρεπορτάζ – βίντεο - φωτό)
με 0 Σχόλια 750 Views

Ήταν Δευτέρα 9 του Μάρτη όταν η Κουλτουρόσουπα είχε συνάντηση με την «Φωνή της Λουντμίλα». Μια παράσταση που ευτύχησε να παρουσιαστεί καθώς 3 μέρες μετά έκλεισαν τα θέατρα όλης της χώρας… Και αν σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, αναφερόμαστε σε αυτήν , είναι γιατί η ζωή (συγκρατημένα) συνεχίζεται και θα ήταν άδικο να παραβλέψουμε εντελώς από τις δημοσιεύσεις μας, μια εξαιρετική παράσταση. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή