Επιστολή Π.Ο.Θ.Α. για την επίλυση των προβλημάτων του Εποχικού Επιδόματος

576 Views
Επιστολή Π.Ο.Θ.Α. για την επίλυση των προβλημάτων του Εποχικού Επιδόματος Επιστολή Π.Ο.Θ.Α. για την επίλυση των προβλημάτων του Εποχικού Επιδόματος

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων  για την ένταξη των εργαζομένων στο εποχικό επίδομα του 2021. Παρά το ότι εγκαίρως σας ζητήσαμε συνάντηση για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, μια και το επίδομα εξαρτάται από τα ένσημα του 2020, που ο πολιτισμός ήταν υποχρεωτικά κλειστός λόγω πανδημίας, οι προϋποθέσεις είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές όλων των προηγούμενων  ετών.

Ήδη από τον Αύγουστο του 2020 σας είχαμε θέσει το ζήτημα με επιστολές και μέσω κινητοποιήσεων του κλάδου. Το πώς, δηλαδή είναι δυνατόν να αξιώνεται από έναν εργαζόμενο να συγκεντρώσει 50 ένσημα, τη στιγμή που ήμασταν σε καθεστώς απαγόρευσης εργασίας το μεγαλύτερο μέρος  του 2020 λόγω της πανδημίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού μέσω Μητρώου θα συνοδεύονται από ένσημα, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να μην είναι σε θέση να λάβουν το εποχικό επίδομα, σε έναν κλάδο που κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από την πανδημία

Απαιτούμε, έστω και τώρα, την λήψη μέτρων για τη διόρθωση της αδικίας ώστε οι προϋποθέσεις να ανταποκρίνονται στον αληθινό χρόνο εργασίας των καλλιτεχνών το 2020, είτε με δραστική μείωση των προαπαιτούμενων ενσήμων, είτε με ΑΜΕΣΗ καταγραφή στο σύστημα των ενσήμων που αντιστοιχούν στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού μέσω Μητρώου και την ταυτόχρονη προσμέτρηση τους από τους κατά τόπους ΟΑΕΔ. Αυτά τα ένσημα πρέπει να εμφανιστούν άμεσα στις ατομικές καρτέλες των εργαζομένων έτσι ώστε να καταθέσουν εμπρόθεσμα τα αιτήματα οι δικαιούχοι.

Επιπλέον οι συνάδελφοι που ετεροαπασχολούνται κινδυνεύουν να αποκλειστούν από το εποχικό βοήθημα λόγω διάταξης που αποκλείει όσους έχουν ένσημα από άλλη δραστηριότητα το προηγούμενο ημερολογιακό έτος. Είναι ένα ζήτημα που έχουμε θέσει πολλαπλώς και έχουμε εισπράξει την κατανόησή σας ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, που  τιμωρεί συναδέλφους που ωθούνται στην ετεροαπασχόληση για λόγους επιβίωσης, είναι ένα δίκαιο αίτημα, αλλά η κατανόηση δεν έχει συνοδευτεί από αντίστοιχες αποφάσεις ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα και πρέπει να γίνει άμεσα.
 
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)
ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 10 ΑΘΗΝΑ 10677 (6ος όροφος)
Τηλ : 210 5228770, 210 5235764
Fax:  2105228730
http:// www.potha.gr
Email:  potha@otenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το κανιβαλίζειν εστί φιλοσοφείν | Ρένα Καλπάκη | «Από την καλή κι από την ανάποδη».
Το κανιβαλίζειν εστί φιλοσοφείν | Ρένα Καλπάκη | «Από την καλή κι από την ανάποδη».
με 0 Σχόλια 2219 Views
«Ο άνθρωπος είναι έλλογο ον, προικισμένο με τον λόγο, που δεν είναι μόνο η #λογική μα και η δυνατότητα έκφρασης. #Τρώμε τις #σάρκες μας λοιπόν καθημερινά και όσο πιο πολύ «βιάζουν» τόσο πιο πολύ ικανοποιούνται..   Γράφει η Ρένα Καλπάκη για την Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή