Απονομή Βραβείου Ερμηνείας & 6 αυλαίες για την "Λουντμίλα" Ηρώ Μουκίου σ’ ένα γεμάτο θέατρο Αυλαία (pics+vids)

8717 Views
Απονομή Βραβείου Ερμηνείας & 6 αυλαίες για την Απονομή Βραβείου Ερμηνείας & 6 αυλαίες για την "Λουντμίλα" Ηρώ Μουκίου σ’ ένα γεμάτο θέατρο Αυλαία (pics+vids)

 

 (pics+vids)
 
 
Ήταν πραγματικά μια γεμάτη βραδιά η προχθεσινή (15/01/2022)  που τα είχε όλα θυμίζοντας παλιές καλές εποχές.  

Όπου μετά από δυο χρόνια δοκιμασίας «Η Φωνή της Λουντμίλα» επέστρεψε θριαμβευτικά στο θέατρο Αυλαία ξορκίζοντας όλες τις κακοδαιμονίες της πανδημίας που ταλανίζουν (και) τον θεατρικό χώρο.
 
Μια βραδιά που έσφυζε από πολύ κόσμο, χαμόγελα και μια προσμονή για μια παράσταση που λαχταρούσαν να δουν ή ξαναδούν. Δεν ήταν τυχαίο που υπήρξαν θεατές που έβλεπαν όχι δεύτερη αλλά για τέταρτη φορά παρακαλώ, καθώς η παράσταση είχε χαραχτεί βαθιά στην μνήμη τους και ακόμη πιο βαθιά τους συγκινούσε η ιστορία μιας βασανισμένης κοπέλας που είδε από τη μια στιγμή στην άλλη τα όνειρά της να γκρεμίζονται διαπαντός, άλλο τόσο βέβαια, και η σπαραχτική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας συμπλήρωσε μια φροντισμένη σε όλα τα επίπεδα παράσταση, που παραμένει ανατριχιαστικά επίκαιρη και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμα.
 


Αλλά και για την ίδια την Ηρώ Μουκίου αυτή τη φορά δεν ήταν το ίδιο. Αν και το πρωτοανέβασε πριν δέκα χρόνια, επαναλαμβάνοντας μετέπειτα επιλεκτικά σε διάφορες πόλεις, οι δυο πρόσφατες καραντίνες ήταν ικανές (και αφάνταστα ισχυρές) αλλάζοντας όλη την κοσμοθεωρία της για τη ζωή και να αντιληφθεί πλήρως το δράμα της ηρωίδας. Αυτής της σπουδαίας και γενναίας γυναίκας που δοκιμάζεται ως δακτυλοδεικτούμενη σ΄ ένα σκληρό πλαίσιο που οι «ισχυροί» αντιμετωπίζουν μια πυρηνική καταστροφή ως ένα απλό ατύχημα. Η μαχητικότητά της ήταν ίσως και το «κλειδί» που ενθουσίασε ακόμη περισσότερο την αγαπημένη ηθοποιό όταν ο Αρης Μπαφαλούκας την «είδε» προτείνοντάς την ως ιδανική πρωταγωνίστρια να ενσαρκώσει τον σκληρό αποκλεισμό που νιώθει, την δυστυχία που βιώνει και την αδιαφορία να αντιληφθούν τον πόνο της. Εστί, και η δική της ερμηνεία δεν είχε καμιά σχέση με αυτή που πρωτοείδε το κοινό της Θεσσαλονίκης όταν πριν δύο χρόνια, μετά το Δευτερότριτο που έπαιξε, τρεις μέρες μετά ο πλανήτης πάγωσε…
 

 Γεμάτο λοιπόν το θέατρο Αυλαία να προσμένει την «Φωνή της Λουντμίλας» και κατά τη διάρκεια να μην ακούγεται κιχ ενώ στο τέλος, είχαμε χρόνια είναι η αλήθεια να το ζήσουμε αυτό, να πέφτει το θέατρο από τα χειροκροτήματα επιβάλλοντας την πρωταγωνίστρια να υποκλιθεί 6 (και ολογράφως έξι…) φορές, με την ίδια στο τέλος να έχει βουρκώσει από τη μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή που είχε η παράσταση.
 

 
Και δεν τελειώσαμε ακόμη!
 


Εκπροσωπώντας τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης στην σκηνή ανέβηκε ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Κρίτωνας Ζαχαριάδης όπου βαθιά συγκινημένος προλόγισε την συνέχεια της βραδιάς, θυμίζοντας στο κοινό πως λόγω πανδημίας, η τότε Τελετή Απονομής των 10ων ΘΒΘ 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσα από το Βασιλικό θέατρο αλλά χωρίς θεατές και καλλιτέχνες και πως αρχές του περασμένου φθινοπώρου είχε τιμηθεί ο ίδιος με το κορυφαίο βραβείο ερμηνείας (για το «Παλτό»).
 

Όμως σήμερα, ήταν η ημέρα να αποδοθεί στην Ηρώ Μουκίου το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου που κέρδισε επάξια για την ερμηνεία της στην παράσταση. Γι’ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, προσκαλέστηκε η Πρόεδρος του ΚΘΒΕ κα Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου να απονέμει το έπαθλο.
 

 
Ξεκινώντας τον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε πως η αξία ενός έργου καταδεικνύεται και από τη διάθεση του θεατή να το ξαναδεί και πως και για την ίδια, ήταν η δεύτερη φορά που έβλεπε την συγκεκριμένη παράσταση. Βλέποντας το ξανά αισθάνθηκε μεγαλύτερη  συγκίνηση από την πρώτη φορά και μεγαλύτερο θαυμασμό για την υποκριτική τέχνη της ηθοποιού.
 

Αναφερόμενη στην Ηρώ Μουκίου τόνισε, «Επωμιζόμενη μόνη της το βάρος όλης της παράστασης κατάφερε και το περιβάλλον που εξελισσόταν το έργο να μας το μεταφέρει από άποψη χωροχρόνου αλλά και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις της ηρωίδας στις διάφορες φάσεις της ζωής της ξεκινώντας από την εποχή της ανεμελιάς και της αθωότητας, περνώντας στην φάση του αφόρητου πόνου και προχωρώντας στο στάδιο της ωρίμανσης μεταφέροντας μας εντέλει, και κάποια αισιόδοξα μηνύματα». Τέλος, συνεχάρη την Διεύθυνση των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης για την καθιέρωση αυτού του θεσμού.
 

 
Η Ηρώ Μουκίου ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τα τόσο συγκινητικά της λόγια, αφιερώνοντας το βραβείο στον σκηνοθέτης της 'Αρη Μπαφαλούκα που ζει στην Γαλλία και δεν μπορούσε να παρευρεθεί.
 

 
Στα πηγαδάκια αμέσως μετά, πλήθος κόσμου έδινε τα συγχαρητήρια στην σπουδαία πρωταγωνίστρια, ενώ στο φουαγιέ διακρίναμε πολλούς καλλιτέχνες και συντάκτες από τον πολιτιστικό χώρο τιμώντας με την παρουσία τους την εμβληματική πια, παράσταση.


Ηρώ Μουκίου, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου


Ηρώ Μουκίου, Γιάννης Τσιρόγλου, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου


Μεταξύ άλλων διακρίναμε τον Βασίλη Τσικάρα του θεάτρου Αρατος, τον ηθοποιό Σταύρο Δουκουζγιάννη, τον σκηνοθέτη Αντώνη Καραγιάννη, τους πολιτιστικούς συντάκτες Λάζαρο Γλούφτση, Θάλεια Τσαβάλου και Γιώργο Μπαστουνά, την ραδιοφωνική παραγωγό Δέσποινα Αυγερίδου κ.ά.
 

Ηρώ Μουκίου, Βασίλης Τσικάρας


Ηρώ Μουκίου, Γιώργος Μπαστουνάς


Ηρώ Μουκίου, Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Αντώνης Καραγιάννης


Ηρώ Μουκίου, Παύλος Παλάκας


 Ηρώ Μουκίου, Λάζαρος Γλούφτσης
.
  Ηρώ Μουκίου, Σταύρος Δουκουζγιάννης


Όπως αναφέραμε και στην αρχή ήταν μια όμορφη θεατρική βραδιά που τα είχε όλα, κυρίως αποδόθηκε το έπαθλο στην μεγάλη νικήτρια των 10ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης.
 

ΔΕΙΤΕ: Οι 6 αυλαίες, και η Απονομή βραβείου στην Ηρώ Μουκίου, δείτε το παρακάτω βίντεο

.
-Φωτογραφίες: Ειρήνη Μπαιρακτάρη (Actors Portfolio) (περισσότερες φωτογραφίες εδώ)
Λουλούδια: Στάγκος άνθη φυτά.

.
Δείτε & αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, κλικ εδώ.
.
.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
΄΄
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
       

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή