Ένα Θέατρο Ανοιχτό στην Πόλη.

114 Views
Ένα Θέατρο Ανοιχτό στην Πόλη. Ένα Θέατρο Ανοιχτό στην Πόλη.

Ένα Θέατρο Ανοιχτό στην Πόλη.

Η λογοτεχνία συνδυασμένη με τη θεατρική πράξη ήταν το όχημα με το οποίο ταξίδεψε στο παρελθόν της Θεσσαλονίκης το κοινό που γέμισε ασφυχτικά χτες (Τετάρτη 4/11/2015) την αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, παρακολουθώντας με προσήλωση την πρώτη παρουσίαση του αναλογίου «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ανασκαφή 1», από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν την πρεμιέρα του αναλογίου ήταν και συγγραφείς που συμμετείχαν με κείμενά τους στην «Ανασκαφή»: ο Δημήτρης Μίγγας, o Γιάννης Τζανής, ο Γιώργος Γκόζης, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία νεανικού κοινού, με πολλούς φοιτητές δημοσιογραφίας.

Οι ηθοποιοί Απόλλων Δρικούδης, Νίκος Κολοβός, Ρούλα Παντελίδου, Γιώργος Σφυρίδης ανέλαβαν την παρουσίαση των κειμένων (διανθισμένα με μουσική και τραγούδια) που επέλεξε η Μαρία Τσιμά από έργα των Γιώργου Θέμελη, Γιάννη Τζανή, Νίκου Καββαδία, Φρίξου Μακρή, Νίνας Κοκκαλίδου-Ναχμία, Γιώργου Βαφόπουλου, Δημήτρη Μίγγα, Ζωής Καρέλλη, Θόδωρου Γρηγοριάδη, Γιώργου Γκόζη, Αλβέρτου Ναρ, Κωστή Μοσκώφ, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Κώστα Ταχτσή, Χρόνη Μίσσιου, Γιώργου Σκαμπαρδώνη και Ράσελ Θόρντον. Ένα ταξίδι που φώτισε μνήμες από την παλιά αλλά και τη σύγχρονη ζωή της πόλης, ισορροπώντας ανάμεσα στο χιούμορ τη συγκίνηση και την τρυφερότητα.

Η Μαρία Τσιμά, ως αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του ΚΘΒΕ, τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη δράση, η οποία θα παρουσιαστεί σε όλους τους δήμους της πόλης, σε εναλλακτικούς χώρους, σε Μουσεία, σε Γυμνάσια και Λύκεια, σε φυλακές, κ.α, προωθείται η ιδέα ενός θεάτρου που είναι ανοιχτό στην πόλη. Εξάλλου όπως εξήγησε: «το αναλόγιο αυτό μεταφέρει τη φωνή των λογοτεχνών σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης ακριβώς για να φωτιστούν ιστορίες των ανθρώπων τους».


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή