Όλες οι παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία έως το τέλος της χρονιάς.

864 Views
Όλες οι παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία έως το τέλος της χρονιάς. Όλες οι παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία έως το τέλος της χρονιάς.

 

Συνοπτικός προγραμματισμός παραστάσεων στο θέατρο Αμαλία από σήμερα 18/11 έως και τις αρχές του νέου έτους, ζωή να΄χουμε...

 
«ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ» του Κάρλο Γκολντόνι.
Το θέατρο γιάφκα καταπιάνεται με το κλασικό έργο του Κ.Γκολντόνι.
Μια πανέξυπνη κωμωδία παρεξηγήσεων με ψευτοπαληκαράδες, καπάτσες υπηρέτριες, θρήσκους ερωτύλους, άπληστους αστούς και άσπονδους φίλους κι ανάμεσά τους δυο αδέρφια ίδια αλλά και τελείως διαφορετικά και στο τέλος ο ανήμερος έρωτας που βγάζει τις μάσκες και καταστρέφει όσους δεν αποδέχονται την αληθινή τους φύση.
 
Παραστάσεις: 18-20 & 29-30 Νοεμβρίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ. Φοιτητικό, μαθητικό, ΑΜΕΑ, ομαδικό(15 άτομα):8 ευρώ.

-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

 
«Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ» του Γιάννη Ρίτσου με την Κατερίνα Διδασκάλου.
 
Η πρωιμότερη από τις μακρές συνθέσεις της Τέταρτης Διάστασης, σημαδεύει με την ιδιότυπη μορφή και ατμόσφαιρά της το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όχι μόνο για το έργο του Γιάννη Ρίτσου (1909-1990), αλλά και για την ποίησή μας γενικότερα.
 
Στις 21 Νοεμβρίου η ερμηνεία θα αποδοθεί στα γαλλικά σε μετάφραση του Gérard Pierrat και στις 22 Νοεμβρίου θα αποδοθεί στα ελληνικά.
 
Παραστάσεις: Πέμπτη 21, ώρα 19.00 & 21.00 & Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ (φοιτητικό & ανέργων) 

 
«ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ» Σκηνοθεσία Μαριάννα Κάλμπαρη.
Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη το έργο-μύθος του Ζαν Ζενέ, 50 ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στο ελληνικό κοινό σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, σκηνοθεσία Δημήτρη Χατζημάρκου και με τις Ρένη Πιττακή, Μαρίνα Γεωργίου, Εκάλη Σώκου στους τρεις ρόλους.
Η υπόθεση με λίγα λόγια έχει ως εξής: Δύο υπηρέτριες καταστρώνουν την εξόντωση της λατρεμένης αλλά και απόλυτα μισητής τους Κυρίας. Τα αφελή σχέδια τους αποτυγχάνουν και στρέφονται εναντίον τους.
 
Παραστάσεις: Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Νοεμβρίου , Ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 15€ γενική είσοδος & 13€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)

-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

 

«ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ»

Ο δραστήριος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, καταπιάνεται με το έργο του μεγάλου μυθιστοριογράφου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και ανεβάζει μία παράσταση βασισμένη στα έργα Ο Μέγας Ιεροεξεταστής. ο Ντοστογιέφσκι εκφράζει τα αγωνιώδη ερωτήματα που τον τυραννούν: τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας, της βούλησης, της πίστης, της ύπαρξης του θείου, της ομορφιάς, της αγάπης.
 
Της ανθρώπινης διαφθοράς. Της πραγματικής δύναμης του ανθρώπου. Θεός-άνθρωπος ή άνθρωπος-θεός; Πρωταγωνιστεί η Λυδία Κονιόρδου.
 
Παραστάσεις: Δευτέρα 25 έως Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στις 21.00
Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος: 13€, Μειωμένο (Ανέργων, Φοιτητικό): 10€

-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

 
«ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ»
Οι Ανθρωποφύλακες, από το Θέατρο Τέχνης ΄΄Καρόλου Κουν΄.
 
Οι Ανθρωποφύλακες του Περικλή Κοροβέση αποτελούν βιβλίο ορόσημο, αφού είναι η πρώτη μαρτυρία που τυπώθηκε και κυκλοφόρησε διεθνώς κάνοντας γνωστή την πρακτική βασανισμών που ακολουθούσε το καθεστώς των συνταγματαρχών έναντι των αντιφρονούντων.
Μια οργανωμένη άνωθεν πρακτική που στόχευε στον πλήρη εξευτελισμό των συλληφθέντων, σωματικά και ψυχικά. Ακριβώς πενήντα χρόνια μετά από την πρώτη έκδοση του βιβλίου η παράσταση αναμοχλεύει τις σκληρές δοκιμασίες εξευτελισμού και βίας που υπέστη μέρος του λαού.
 
Παραστάσεις: Πέμπτη 5 έως Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, Ώρα 21.00
 
«ΓΚΡΙΝΙΑ ΜΟΥ» Ο Χρήστος και η Δέσποινα συζούν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Εκείνη είναι οικονομολόγος κι εκείνος... τεμπέλης!
 
Ή μήπως όχι; Εκείνη τον πιέζει να βρει δουλειά για να βοηθήσει οικονομικά στο σπίτι κι εκείνος βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για να μην το κάνει. Όσο για γάμο; Ούτε λόγος!Η καθημερινότητά τους θα ανατραπεί όταν εμφανιστεί ο ξάδερφος του Χρήστου, ο Περικλής, που ζούσε χρόνια στο εξωτερικό. Οι δυο άντρες θα στήσουν ένα παιχνίδι εις βάρος της Δέσποινας που θα προκαλέσει γέλιο και απρόοπτα. Ο Χρήστος πιστεύει πως έχει μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια και γνωρίζει την έκβαση του παιχνιδιού. Όμως, κάπου χάνεται ο έλεγχος... κάποια στιγμή κάτι του ξεφεύγει. Και τότε αποκαλύπτονται όλα, μαζί και η πραγματική ταυτότητά του. Πώς θα αντιδράσει η Δέσποινα; Θα είναι άραγε αυτό το τέλος της σχέσης τους; Ή μήπως όχι; 
 
Συντελεστές παράστασης: Κείμενο, σκηνοθεσία: Στέργιος Σαραγιώτης, Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλεία Καραγιάννη Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιωτοπουλος, Μάρθα Ξάνθου, Στέργιος Σαραγιώτης.
 
Παραστάσεις: Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα 21.οο
Τιμές εισιτηρίων: 12 γενική είσοδος και 10 μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)
 
«ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ» του Αλεξάντερ Γκέλμαν.
Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κιμούλης και η Φωτεινή Μπαξεβάνη.
 
Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη.
 
Παραστάσεις: Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου Ώρα 21.00.
Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ γενική είσοδος & 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)
 
«ΦΑΛΤΣΟ ΣΟΠΡΑΝΟ»
 Μια αληθινή ιστορία του Peter Quilter.
Το Glorious είναι η πραγματική ξεκαρδιστική ιστορία της - κατά πολλούς - χειρότερης τραγουδίστριας του κόσμου, της Florence Foster Jenkins.
 
Τη συγκεκριμένη παράσταση έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1.000.000 θεατές σε αναρίθμητα "ανεβάσματα" και στις έξι ηπείρους. Με διθυραμβικές κριτικές κοινού και κριτικών το «Glorious - Μια Αληθινή Ιστορία» έχει δικαίως κερδίσει πολλά θεατρικά βραβεία και διακρίσεις και την λατρεία του κόσμου σε όλες τις χώρες. Πρόκειται για μία θεατρική παράσταση, που με κεντρικό άξονα το γέλιο, μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, στη Νεα Υορκη του 1945, γεμάτη μουσική και λάμψη.
Η Florence Foster Jenkins αποτελεί μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη, όπου, ενώ εισέπραξε τίποτ' άλλο παρά χλευασμό και ταπεινωτικές κριτικές κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η ίδια παρέμεινε πιστή στο όνειρό της, καταφέρνοντας να δώσει ένα από τα πιο επιτυχημένα κονσέρτα της εποχής και να αναγκάσει τον κόσμο να υποκλιθεί, αν όχι στη φωνή της, τουλάχιστον στην αληθινή της αγάπη για την μουσική, την όπερα, τον Μότσαρτ και τις άριες.
 
Στον κεντρικό ρόλο της χειρότερης σοπράνο στον κόσμο η Ματθίλδη Μαγγίρα. Πρωταγωνιστούν: ο Θάνος Καληώρας, η Άννα Κουρή, η Τίσσα Βασιλάκη, ο Ευθύμης Χαλκίδης και η Ελένη Κρίτα. ΣκηνοθεσίαIvailo Hristov, βραβευμένος σκηνοθέτης του Εθνικου Θεάτρου Βουλγαρίας.
 
Παραστάσεις: 13-15, 18 έως 22, 25 έως 29 Δεκεμβρίου& 1 έως 7 Ιανουαρίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 16 ευρώ, Διακεκριμένες 20 ευρώ, Μειωμένο(φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65) 14 ευρώ
 

ΠΑΙΔΙΚΗ - ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ» της Άλκης Ζέη σε Θεατρική διασκευή & Σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη.
 
Το αριστουργηματικό έργο της Άλκης Ζέη, που διασκευάστηκε με τεράστια επιτυχία για το θέατρο από την Ανδρομάχη Χρυσομάλη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρολόγο και ανέβηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2015-2016 στην Αθήνα, στο Θέατρο Βρετάνια και την Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια υπερ-παραγωγή που συγκίνησε χιλιάδες θεατές αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στις ψυχές των παιδιών και των ενηλίκων, «ζωντανεύει» ξανά στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ.
 
Πρόκειται για την παράσταση που καταγράφηκε από κοινό και κριτικούς ως μία από τις καλύτερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας, άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά, αντάξια του κλασικού πλέον μυθιστορήματος, σε μια μεγάλη παραγωγή με 11 ταλαντούχους ηθοποιούς και συντελεστές, με προβολές 3D και Video art, που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ.
 
Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. στις 11.30 και στις 15.00
Τηλέφωνα κρατήσεων για σχολεία : 697 7063881 / 6940348432
Τιμές εισιτηρίων: 12€ Ενήλικες, 10€ Παιδικό, 7€ Μαθητικό

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509
.
Δείτε αυτά:
/
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 15/5/2019 έως 14/05/2020 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 10α -επετειακά- Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020.
Πληροφορίες για τα ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ  ΕΔΩ
.
& αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 .
Ακολουθήστε μας στα social media
       


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μάγεψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την κιθάρα και το λαούτο του  στο Θέατρο Δάσους.
Μάγεψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την κιθάρα και το λαούτο του στο Θέατρο Δάσους.
με 0 Σχόλια 773 Views
Με το ταλέντο, το έξυπνο χιούμορ, τις όμορφες μελωδίες και τον ποιητικό του στίχο διασκέδασε, προβλημάτισε, ενημέρωσε, ψυχαγώγησε και παρέσυρε το κοινό σε μια δίνη συναισθημάτων. Πήγε, είδε, άκουσε και σχολιάζει η Ειρήνη Σοφιανίδου για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή