Τα «Άδεια Πιάτα» υπέρ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Στις Βραδιές Θεάτρου στον Αλέξανδρο του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ.

160 Views
 Τα «Άδεια Πιάτα» υπέρ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Στις Βραδιές Θεάτρου στον Αλέξανδρο του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ.  Τα «Άδεια Πιάτα» υπέρ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Στις Βραδιές Θεάτρου στον Αλέξανδρο του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ.

 Τα «Άδεια Πιάτα» υπέρ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Στις Βραδιές Θεάτρου στον Αλέξανδρο του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ.  

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και  το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ.  βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις «Βραδιές Θεάτρου».

Οι  «Βραδιές Θεάτρου» ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και απευθύνονται σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, που θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δύο ή τρεις παραστάσεις το μήνα,  σε θεατρικές σκηνές  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.
.
Οι «Βραδιές Θεάτρου» συνεχίζονται επιτυχώς με την θεατρική παράσταση «Άδεια Πιάτα» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα από την Θεατρική Ομάδα «Άρατος» Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016  και ώρα 21:00  στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
***
Αντί εισιτηρίου συνδράμουμε με κουπόνια των 5, 10, 15 € και βοηθάμε
ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
***

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Δημήτρης ή για τους φίλους του, ο Μήτσος, είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας, που βρίσκεται σε μια Ελληνική επαρχιακή πόλη. Μότο του είναι «όχι άδεια πιάτα» και γι’ αυτό το λόγο προσφέρει ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη. Η ταβέρνα του αποτελεί σημείο συνάντησης για όλους τους παράξενους φίλους του. Μία μέρα πριν το δημοψήφισμα, στήνεται ένα γλέντι με τη συμμετοχή της Ελενίτσας, (μεγάλου έρωτα του Μήτσου), του Σόλωνα, της Ερμιόνης και του Ισίδωρου του δικηγόρου. Η θεωρία του για τα «άδεια πιάτα» θα καταρρεύσει όταν ξαφνικά, οι άνθρωποι θα αλλάξουν…

Συντελεστές:

Κείμενο - σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Αρζουμανίδης, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Άνθιμος Κατιρτζόγλου, Αριστείδης Σιναπίδης, Κατερίνα Σκουνάκη, Κική Σπύρου, Βασίλης Τελίδης, Βασίλης Τσικάρας
Σκηνικά - κοστούμια: Θεατρική ομάδα Άρατος
Ήχοι - φώτα: Γ. Στεφανίδης, Δημ. Προύσαλης. Χρ. Σκαρλατοπούλου
Δημιουργικό: Μύρων Μούτος
Φωτογράφηση: Damianidis photography (fb)

Ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα απειλείται με ‘’λουκέτο’’ καθώς η οικονομική κατάσταση του είναι πολύ άσχημη
 
Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της κυρίας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού – Καθηγήτρια Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ.  Είναι η  πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα. Πρόκειται για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτεύεται από αυτό.
 
Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με  σύνδρομο Down, την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελούμενων του.
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος κος Τσιφλίκης σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι το όραμα του Συλλόγου είναι μία κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίας διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιριών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του φορέα. Ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα απειλείται με ‘’λουκέτο’’ καθώς η οικονομική κατάσταση του είναι πολύ άσχημη.
.
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες στα 10 ΘΒΘ μιλούν στην «Κ» - Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα.
Οι πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες στα 10 ΘΒΘ μιλούν στην «Κ» - Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα.
με 0 Σχόλια 505 Views
Στα πλαίσια προώθησης και προβολής των φετινών υποψηφίων των 10ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης, απευθυνθήκαμε στο πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο θεατρικό δυναμικό, στο «αύριο» του θεάτρου μας. Οι θίασοι που διεκδικούνν το Βραβείο Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας της Χρονιάς 2020, μιλούν στην Κουλτουρόσουπα 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή