Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν στη βραδιά των 9ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης!

3929 Views
Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν στη βραδιά των 9ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης! Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν στη βραδιά των 9ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης!

 

9α ΘΒΘ 2019: ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ:
ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
ΩΡΑ: 21:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
EΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ σίγουρες ΘΕΣΕΙΣ κλικ εδώ
 
Ανάμεσα στις απονομές ποικίλων βραβείων, τα λαμπερά τιμώμενα πρόσωπα, τα καλλιτεχνικά βίντεο και τα γοητευτικά μουσικά ταξίδια, περίοπτη θέση κατέχουν, όπως τους αξίζει, και αυτά που αποκαλούμε με τον γενικό όρο «δρώμενα»… αυτά που εμπλουτίζουν τον βασικό σκελετό της τελετής απονομής με τη δική τους ιδιαίτερη πινελιά, που διανθίζουν την πανηγυρική εκδήλωση με τον καλλιτεχνικό τους χαρακτήρα, που λειτουργούν ως ευεργετικές, απολαυστικές «ανάσες» στη συνεχή ροή των βραβεύσεων… πολύτιμος ο ρόλος και η συμβολή τους για ένα ολοκληρωμένο ψυχαγωγικό αποτέλεσμα, ικανό να καλύψει ποικίλα έως… δύσκολα γούστα! Όσοι τα τελευταία χρόνια τιμούν με την παρουσία τους τις διοργανώσεις μας, έχουν να θυμούνται πολλά χαριτωμένα και ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από παρόμοια δρώμενα, κάποια εκ των οποίων άφησαν χαρακτηριστικό αποτύπωμα… Και βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την φετινή τελετή, ως αναπόσπαστο και απαραίτητο πλέον κομμάτι της, στοχεύοντας σταθερά και κατά το δυνατόν σε ποιοτικές επιλογές, που προσδίδουν ουσία στον σπουδαίο- και παρεξηγημένο όρο «ψυχαγωγία».
 
Κι ένας από αυτούς που θα μπορούσαν να δικαιώσουν με τον καλύτερο τρόπο το άνωθεν σκεπτικό, είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης της κωμωδίας και πιο συγκεκριμένα της… «όρθιας κωμωδίας». Πρόκειται για τον ταλαντούχο Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο, πρωτοπόρο της standupcomedy που υπηρετεί επιτυχημένα πάνω από δεκαετία, διατηρώντας πάντα μια ξεχωριστή ποιότητα στις παραστάσεις του, χωρίς ευτελείς εκπτώσεις ή πιασάρικες ευκολίες, κατά τα πρότυπα «αλεξιπτωτιστών» του είδους που ενίοτε το εκχυδαίζουν… Αντίθετα, στην περίπτωσή του, τόσο τα προσεγμένα, έξυπνα, απρόβλεπτα κείμενα, όσο και η πηγαία κωμική φλέβα με το πληθωρικό ταμπεραμέντο, πέραν του απολαυστικού χιούμορ, προσφέρουν «υπόγειο» σκεπτικισμό μέσω της σάτιρας, συχνά αιχμηρής για τα κακώς κείμενα πανταχόθεν…
 .
.
Καθόλου τυχαίο βέβαια για έναν αυθεντικό καλλιτέχνη με σημαντική διαδρομή, που συμμετείχε σε πάνω από 30 θεατρικές παραγωγές και πάνω από 20 τηλεοπτικά σποτ ή σειρές, έχοντας δοκιμαστεί με επιτυχία σε διαφορετικά και δύσκολα είδη, χάρη στο πληθωρικό ταλέντο του… Καθόλου τυχαίο επίσης για έναν σκεπτόμενο άνθρωπο με κοινωνικές ευαισθησίες και άποψη στα πράγματα, με αφοπλιστικό πηγαίο χιούμορ, ετοιμόλογο, σπιρτόζο, επικοινωνιακό, ευφυή, όλα τα σπουδαία φυσικά προσόντα δηλαδή που απαιτεί το είδος της stand up comedy και που στη φετινή διοργάνωση θα απολαύσουμε άπαντες επί σκηνής, από έναν εκ των πλέον αξιόλογων εκπροσώπων της. Και μάλιστα με συγκεκριμένο «κόνσεπτ»- έκπληξη, καθώς στόχος για τη σάτιρα της βραδιάς από τον Κ. Ραβνιωτόπουλο, θα είναι οι… υποψήφιες προς βράβευση παραστάσεις και συντελεστές! Που σημαίνει ότι… αλλά ας μη προϊδεάσουμε για τίποτα, ας αφήσουμε τη φαντασία να οργιάσει και το γέλιο να προκύψει αυθόρμητα! Και κάτι μας λέει ότι ο αγαπημένος «Ραβνιω» φέτος θα κλέψει τις εντυπώσεις…
 
.
Παράλληλα με τη θεατρική σάτιρα, μια καινούργια καλλιτεχνική προσθήκη τη φετινή χρονιά στην κατηγορία των αντίστοιχων δρώμενων, αφορά στον χορό. Μια τέχνη από τις πλέον ελκυστικές ως σωματική έκφραση, θέαμα και συναίσθημα, που μέχρι στιγμής, παρότι επιθυμούσαμε να εντάξουμε στην βραδιά της τελετής, ως ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό στιγμιότυπο, εντούτοις η τύχη δεν βοήθησε… Φέτος όμως στάθηκε ευνοϊκή και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θεαματική «τέχνη του χορού» στην καλύτερή της εκδοχή.
.
.
Η παρουσία της δασκάλας χορού Μαριάννας Λεπτοκαροπούλου θα προσδώσει στη σκηνή άλλον καλλιτεχνικό αέρα, με σκοπό να αγγίξουν τις αισθήσεις του κοινού με τον δικό της μοναδικό τρόπο, καθώς θα αποδώσει χορευτικά και θα ντύσει με κίνηση δύο χαρακτηριστικά θεατρικά τραγούδια σε ζωντανή εκτέλεση από την μπάντα του Γ. Τζιαφέττα, ένα εκ των οποίων ενδεικτικά είναι το τραγούδι της παράστασης «Σκηνές από ένα γάμο»… Την θαυμάσια «αποστολή» που έχει αναλάβει με μεγάλη προθυμία και ζήλο θα συνοδεύσει ένας παρτενέρ, που δεν θα σας απολαλύψουμε... κυριολεκτικά μεγάλη έκπληξη… 
 
Το επόμενο δρώμενο - παρέμβαση δεν σχετίζεται με τον τομέα της ψυχαγωγίας, δεν διακατέχεται από γιορτινό πνεύμα, δεν στοχεύει στην διασκέδαση, αλλά στην ουσιαστική ενημέρωση- ευαισθητοποίηση του κοινού για το μείζον θεατρικό ζήτημα της πόλης και εννοούμε το χρονίζον, δυσεπίλυτο πρόβλημα με το ΚΘΒΕ και την μη υπογραφείσα (ακόμη!) σύμβαση των εργαζομένων. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ένας τοπικός θεατρικός θεσμός, όπως είναι τα «Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης», οφείλει να δώσει βήμα στους ηθοποιούς της κρατικής σκηνής που πλήττονται από το αδιέξοδο, προκειμένου να αναδειχθεί και με την παρούσα ευκαιρία, μια υπόθεση άρρηκτα συνυφασμένη με τη λειτουργία του θεάτρου.
.
.
Δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση, η μοναδική θεατρική διοργάνωση της πόλης να αγνοήσει το φλέγον ζήτημα που ταλανίζει μήνες τώρα την κρατική της σκηνή με σοβαρότατες επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα, με πλήθος καταγγελιών, με βαριά πλήγματα στο κύρος του κρατικού θεάτρου που πονούν κάθε θεατρόφιλο και όχι μόνο… Για τον λόγο αυτό θεωρήσαμε καθήκον να καλέσουμε την κ. Νεφέλη Ανθοπούλου ως εκπρόσωπο των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, προκειμένου να εκθέσει «από πρώτο χέρι» το πρόβλημα και την παρούσα φάση του, που θα ακούσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
 
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες, που τόσο άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και η παρουσία τους θα προσθέσει πολύτιμους «πόντους» στην μεγάλη θεατρική γιορτή!
.
Κείμενο: Καλλιόπη Στασινοπούλου 

Τα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019, [Βραβεία Κριτικής Επιτροπής και Κοινού], θα απονεμηθούν τη Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στο θέατρο Κολοσσαίον και ώρα 21.00, σε μία άκρως ψυχαγωγική βραδιά με μουσικοθεατρικά δρώμενα, τιμητικά αφιερώματα, επώνυμους καλεσμένους κ.α., προσκαλώντας το κοινό και συντελεστές του θεατρικού χώρου να συμμετέχουν σε αυτήν.
 
Κατά τη διάρκεια της 3ωρης βραδιάς θα παρουσιαστούν βίντεο αποσπάσματα κατηγοριών όλων των υποψήφιων παραστάσεων, τιμητικά αφιερώματα και θεατρικά δρώμενα.
  
Τα Θ.Β.Θ. προωθούν και υποστηρίζουν το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ με την φυσική τους παρουσία.
.
Είσοδος στη Τελετή Απονομής των Βραβείων με προσκλήσεις ΚΛΙΚ ΕΔΩ
.
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 9α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2019, θα προλογίσουν όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι:  ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ 
.
.
ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΑ 
 
Ενημερώσεις έως τη βραδιά Απονομής. 
Με χρονολογική σειρά.
.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολες οι πληροφορίες.
 
(ημερ. δημ: 20/2/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδω
.
-Ο σπουδαίος Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής  των Βραβείων.
(ημερ. δημ: 13/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
,
-Οι Υποψηφιότητες Κριτικής Επιτροπής & Κοινού.
 
(ημερ. δημ: 21/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
.
-Τον μοναδικό και κορυφαίο Γιώργο Κιμούλη τιμούν τα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019
(ημερ. δημ: 29/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
,
-Στη μνήμη του θεατρανθρώπου Αχ. Ψαλτόπουλου το φετινό χρηματοδοτούμενο βραβείο Καλύτερου Τοπικού Θιάσου
(ημερ. δημ: 22/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ

Ο Γιώργος Τζιαφέττας και η εκλεκτή «παρέα» του υπόσχονται μουσικές εκπλήξεις στα 9α ΘΒΘ!
 
(ημερ. δημ: 22/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ

-Ο ταλαντούχος κι αξιαγάπητος Ντένης Μακρής στην παρουσίαση των 9ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης.  
(ημερ. δημ: 31/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
..
-Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν στη βραδιά των 9ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης!
(ημερ. δημ: 1/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
.
-Η γοητευτική Βανέσσα Μπαρρέ στο πλευρό του Ντένη Μακρή. 
(ημερ. δημ: 2/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
.
-Τον εξαίρετο διακεκριμένο σκηνογράφο-ενδυματολόγο Απόστολο Βέττα τιμούν τα 9α  ΘΒΘ
(ημερ. δημ: 3/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ

.
-Τα ΘΒΘ καθιερώνουν νέο βραβείο «καλύτερης ερασιτεχνικής ομάδας», που φέτος απονέμεται στο θίασο ΤΥΦΛΩΝ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»!
(ημερ. δημ: 3/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
.
-LIVE η Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων από το ραδιόφωνο του ΕΟΕ +σχολιασμό +παραλειπόμενα.  
 
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ  LIVE ΚΛΙΚ ΕΔΩ
(ημερ. δημ: 4/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
.
-Τη μνήμη του Κοσμά Ζαφειρίου ως «η ιστορία του σινεμά» στην πόλη, τιμούν τα 9α ΘΒΘ  
(ημερ. δημ: 4/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ

.-
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 
8α ΘΒΘ 2018 -  ΕΔΩ. 7α ΘΒΘ 2017 - ΕΔΩ 6α ΘΒΘ 2016 -  ΕΔΩ. 5α ΘΒΘ 2015 -  ΕΔΩ4α ΘΒΘ 2014 -  ΕΔΩ.  3α ΘΒΘ 2013 -  ΕΔΩ. 2α ΘΒΘ 2012 - ΕΔΩ 1α ΘΒΘ 2011 -  ΕΔΩ.
.
-
-Ενημέρωση μέσω εκδήλωσης στο Facebook ΕΔΩ
-Κάντε  like στη σελίδα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης  ΕΔΩ 
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή