Ηταν να μην μπει ο Φλεβάρης, 9 πρεμιέρες σε 4 μέρες…

2354 Views
Ηταν να μην μπει ο Φλεβάρης, 9 πρεμιέρες σε 4 μέρες… Ηταν να μην μπει ο Φλεβάρης, 9 πρεμιέρες σε 4 μέρες…

 

 
Συνηθίζεται που και που να συνωστίζονται κανα δυο τρεις πρεμιέρες κάθε βδομάδα, αλλά εννιά τον αριθμό σε τέσσερις μόλις μέρες και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν το συναντάμε συχνά.
 
Και μπορεί η έλευση του Γιώργου Κιμούλη ως «Θείος Βάνιας» να κρατά τα ηνία του ενδιαφέροντος του «μεγάλου» κοινού, οι «τοπικοί» κατεβαίνουν με τις μπάντες ευελπιστώντας και αυτοί να προσελκύσουν θεατές γεμίζοντας τι άλλο; Τα θέατρά τους.
.
Συμπτωματικά αυτή την βδομάδα επανέρχεται μετά απο 36 μέρες χωρίς θέατρο, 200 παραστάσεις που δεν έγιναν ποτέ, χιλιάδες θεατές που βρήκαν τις πόρτες κλειστές και περισσότερες από 250.000 ευρώ χασούρα, από επιστροφές εισιτηρίων, το ΚΘΒΕ (ας πρόσεχε...), επιστρέφει στη θεατρική πραγματικότητα της πόλης καθώς οι ηθοποιοί αποφάσισαν στο παρατρίχα… να σταματήσουν (προσωρινά λένε...) τις στάσεις εργασίας, οπότε τα βλέμματα πέφτουν και στο Βασιλικό με νέα και βαρυσήμαντη παράσταση που ακούσει στο όνομα «Πυρκαγιές»....
Άσχετο αλλά αξίζει να ειπωθεί: όσο καιρό ήταν κλειστό, από τα Χριστούγεννα δηλαδή έως και την περασμένη Κυριακή, στο φουλ δούλευαν όλα τα υπόλοιπα θεατρικά…  Αυτό το ο "θάνατος σου η ζωή μου" αν σας λέει κάτι…
 

Και ποιοι είναι οι τοπικοί;
Με νέα έργα έρχονται: Άνθιμος Κατιρτζόγλου (και με δυνατό θίασο), δραματική αγγλική κωμωδία στο Μότριξ και για πρώτη φορά στο Ελλάδα, και Δέσποινα Καλαιτζίδου με το «Δεσποινίς Χάος» στο νέο θεατράκι των 50 θέσεων (ευχόμαστε καλορίζικο), που ονομάζεται Μαίωτρον.

 
(Ξανα) ανεβάζει – και καλά κάνει- ο Τσικάρας το «Μια σφαίρα για την Τζέην» στο Θέατρο Άρατος, ενώ ο Γιώργος Ροντίδης, πιστός στην κλασσική κωμωδία σκηνοθετεί το έργο του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» όπου παίζει ένα μικρό όμως ρολάκι.
 

Ένα χρόνο μετά, ξανάρχεται ο «Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερρίκου Ίψεν…

Αυτά.

Δείτε ό, τι έχετε να δείτε καθώς αυτά είναι μόνο η αρχή…


.-k-
.
ΜΑΙΩΤΡΟΝ
«ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΧΑΟΣ» της Δ. Καλαϊτζίδου.
Κοινωνικός μονόλογος.
Πρεμιέρα: Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 9.00 μμ.
Ένας εκρηκτικός μονόλογος μιας γυναίκας που έρχεται συνειδητά αντιμέτωπη με το υποσυνείδητό της, προσπαθώντας να αντλήσει τη δύναμη που τόσο χρειάζεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής της.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9μ.μ.
.
Avant premiere στη νέα θεατρική Κουλτουροβραδιά
(Τρίτη 29/1/2019 πληροφορίες – προσκλήσεις ΕΔΩ)
 
-k-
.
 ΑΥΛΑΙΑ
«ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΠΟΡΚΜΑΝ» του Ερρίκου Ίψεν.
Κοινωνικό
Ο Μπόρκμαν είναι ένας τραγικός ήρωας, γιατί μάχεται με δυνάμεις ανώτερες του. Το γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, αλλά δεν παραδίδεται. Τραβώντας τον μοναχικό του δρόμο και προσπαθώντας να πραγματώσει το όραμά του, ξεπερνάει το μέτρο, φθάνει στην Ύβρη, προκαλεί τη Νέμεση, καταλήγει στη Δίκη και τελικά συντρίβεται.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 30, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ και Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ
.
-k-
.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
«ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ» του Τσέχωφ
Πρεμιέρα: Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 21:00
Κοινωνικό
Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Με τον Γιώργο Κιμούλη. 
 .
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Από 1/2/2019. Τετάρτη & Κυριακή: 19.00 - Πέμπτη & Παρασκευή : 21.00 - Σάββατο: 18.00 & 21.00
. 
-k-
.
VIS MOTRIX PERFORMANCE STUDIO
«MATHEMATICS OF THE HEART» της ΚέφιΤσάντγουικ.
Δραματική κωμωδία.
Πρεμιέρα: 1 Φεβρουαρίου 2019 στις 21:30
 
Ο Δόκτορ Πολ ΜακΜίλαν ασχολείται καθημερινά με θεωρίες, μετρήσεις, μοντέλα, μεταβλητές, αλλά και σταθερές. Είναι Μαθηματικός. Τομέας του, τα μοτίβα καταιγίδων. Ειδικότητά του, οι προβλέψεις. «Προβλέπεις το χθες, προβλέπεις το σήμερα και ίσως μπορέσεις να πάρεις και μια ιδέα για το μέλλον», υποστηρίζει. Ο θάνατος του πατέρα του αποσταθεροποιεί τη φαινομενικά τακτοποιημένη ζωή του. Τα αμέτρητα κουτιά με τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του τού δημιουργούν πρόβλημα, ο αδερφός του και προσωρινός (;) του συγκάτοικος Τσάνσερ τον ενοχλεί, η σύντροφός του Έμμα τον πιέζει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον τους και η εμφάνιση της όμορφης φοιτήτριάς του Ζάιναμπ τους αναστατώνει. 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  | Κάθε ΔευτέραΠαρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30 (Έως 18 Φεβρουαρίου 2019).
.
-k-
.
ΒΑΣΙΛΙΚΟ
«ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ» του Ουαζντί Μουαουάντ.
Κοινωνικό.
Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:30
Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη – Παρασκευή -Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00
.
-k
.
ΣΟΦΟΥΛΗ
«5ος ΟΡΟΦΟΣ» του Άνθιμου Κατιρτζόγλου.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 9.00 μμ.
Κωμωδία ψυχολογικού μυστηρίου.
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει και βάζει σε αγγελία την πώληση του διαμερίσματος που έμενε. Οι υποψήφιοι αγοραστές έρχονται σε σύγκρουση με το αντρόγυνο. Είναι η αγορά του σπιτιού, ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης τους ή… κρύβεται κάτι άλλο;
.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Από 1 έως 17 Φεβρουαρίου. Παρασκευή και Σάββατο: 21.00 - Κυριακή: 20.00.
.
-k-
   
.
.
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΝΤΙΔΗ
«O ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του Μολιέρου
Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 21:15

Κοινωνική σάτυρα

  

  

Η εμμονή του ότι πάσχει από σοβαρή ανίατη ασθένεια, ενώ χαίρει άκρας υγείας, οδηγεί τον ήρωα του έργου Αργκάν, σε ακρότητες, εξευτελισμό και ταπείνωση. Φτάνει στο σημείο να χάσει τον αυτοσεβασμό του, αλλά και της οικογένειας του, ενώ γίνεται πολύ εύκολο θύμα γιατρών και φαρμακοποιών που τον εκμεταλλεύονται κυρίως οικονομικά. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροντίδης.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Κάθε Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:00
.
-k-.
.
ΆΡΑΤΟΣ
«ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΕΗΝ» του Βασίλη Τσικάρα.
Κωμωδία
 
Αθήνα. Αρχές δεκαετίας του ?60. Μια νύχτα, με καταρρακτώδη βροχή και πλημμυρισμένους τους δρόμους, τέσσερα άτομα βρίσκουν καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Στην προσπάθειά τους να βρουν λύση και να γυρίσουν στα σπίτια τους, τα πράγματα περιπλέκονται και αποκαλύπτονται οι μυστικές και βαθύτερες σχέσεις τους. Το μυστήριο μπλέκει με το παράλογο και τελικά, οι ανατροπές αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο του καθενός του.
.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή - Σάββατο – Κυριακή 1, 2, 3, 8, 9 10, 15, 16, 17στις 21.30
  

-k-

.
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 20/9/2018 έως 20/05/2019 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019 που θα πραγματοποιηθούν τέλη Μαίου 2019 - Πληροφορίες για τα 9α ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ - Facebook pages ΕΔΩ
.
.
.
Δείτε αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ψηφίστε τους νικητές για τα Βραβεία Κοινού - 9α θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019
Ψηφίστε τους νικητές για τα Βραβεία Κοινού - 9α θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019
με 7 Σχόλια 1141 Views

Η Ψηφοφορία ξεκίνησε. Ψηφίστε τους 3 νικητές που τη Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στο θέατρο Κολοσσαίον  θα κατακτήσουν τα Βραβεία Κοινού στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή