3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ τον Σεπτέμβρη

1255 Views
3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ τον Σεπτέμβρη 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ τον Σεπτέμβρη

 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ


10-20 Σεπτεμβρίου 2021

Το «Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ», αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και για τα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας του Covid_19, το ΚΘΒΕ προχωρεί στη διαδικτυακή μεταφορά όλης της διοργάνωσης, που θα απαρτίζεται από θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα, διαδικτυακές συζητήσεις και online εργαστήρια, καθώς και μια σημαντική συμμετοχική δράση στον δημόσιο χώρο. Εκτός από το κυρίως πρόγραμμα, στη φετινή διοργάνωση το ΚΘΒΕ φιλοξενεί και το Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, ενός από τα σημαντικότερα θεατρικά δίκτυα στον ευρωπαϊκό χώρο.
 
Το πρόγραμμα, που διαμορφώθηκε με τη βοήθεια τριμελούς καλλιτεχνικής επιτροπής, αποτελούμενη από τους Σάββα Πατσαλίδη (θεατρικό κριτικό- ακαδημαϊκό), Πρόδρομο Τσινικόρη (ηθοποιό-σκηνοθέτη-δραματουργό) και Νίκο Καπέλιο (ηθοποιό), περιλαμβάνει:

  
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ  
Προγραμματίζονται δύο διαδικτυακά αφιερώματα με προβολές εμβληματικών παραστάσεων και συζητήσεις, εστιάζοντας τόσο στο έργο σύγχρονων θεατρικών σχημάτων που λειτουργούν ως κολλεκτίβες, όσο και σε σημαντικές γυναίκες σκηνοθέτιδες που έχει αναδείξει η σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή.
  
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ  
Πρόκειται να φιλοξενηθούν διαδικτυακά πάνω από δέκα παραστάσεις που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες αναζητήσεις της ευρωπαϊκής σκηνής. Οι παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για 48 ώρες στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ (οn.ntng.gr).
 
Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης (UTE) θα προβληθούν επιλεγμένες παραστάσεις των θεάτρων-μελών της.
  
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ   
Στο διαδικτυακό εργαστήριο «Πρόσωπο-Προσωπείο-Προσωπικότητα», με αφορμή τις συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας και η δημιουργός μασκών Μάρθα Φωκά εμψυχώνουν μια ομάδα ηθοποιών, που μελετά τη λειτουργία της μάσκας ως εργαλείο διαμόρφωσης ενός χαρακτήρα και αφήγησης μιας ιστορίας.
  
SITE-SPECIFIC ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   
Κορωνίδα του φεστιβάλ είναι η site-specific παράσταση στο δημόσιο χώρο “Remote Thessaloniki” από τη διεθνώς βραβευμένη ομάδα RiminiProtokoll: ομάδες θεατών, φορώντας ακουστικά, διανύουν μια συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στην πόλη, ακολουθώντας ηχογραφημένες οδηγίες, που τους αποκαλύπτουν μια εναλλακτική δραματουργία και πρόσληψη της πόλης.   
 
Η πράξη «Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Δημήτρης Μυλωνάς στην Κ/supa: «Μεγάλη τύχη η συνύπαρξη με τον Σ. Χατζάκη και το Σλουθ» | Interview
Ο Δημήτρης Μυλωνάς στην Κ/supa: «Μεγάλη τύχη η συνύπαρξη με τον Σ. Χατζάκη και το Σλουθ» | Interview
με 0 Σχόλια 1243 Views
Για το «Σλουθ» που επαναλαμβάνεται στο Αριστοτέλειον και για άλλα... ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς  μιλά στην  Ελπίδα Παπαδανιήλ για την Κουλτουρόσουπα 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη