Γεωργία Βεληβασάκη & «Υπερήρωες» συνοδεύουν μελωδικά τα 7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2017 (19/6 – Θέατρο Αθήναιον)

772 Views
Γεωργία Βεληβασάκη & «Υπερήρωες» συνοδεύουν μελωδικά τα 7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2017 (19/6 – Θέατρο Αθήναιον) Γεωργία Βεληβασάκη & «Υπερήρωες» συνοδεύουν μελωδικά τα 7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2017 (19/6 – Θέατρο Αθήναιον)

 Γεωργία Βεληβασάκη & «Υπερήρωες» συνοδεύουν μελωδικά τα 7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2017 (19/6 – Θέατρο Αθήναιον)

       Από μια βραδιά γιορτής, πώς θα μπορούσε να λείψει η μουσική! Θα έμοιαζε ευνουχισμένη, άνοστη… Άλλωστε πρόκειται για τέχνη που θα τιμηθεί όπως της αξίζει, καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στο συναίσθημα και την ατμόσφαιρα μιας παράστασης και δεν είναι λίγες οι φορές που η μουσική της την σημάδεψε ανεξίτηλα. Πέραν του γεγονότος ότι διαθέτει αυτόνομη δύναμη, ισότιμη της υποκριτικής τέχνης και δεν νοείται ψυχαγωγία χωρίς τη συμμετοχή της! Οπότε ήταν αυτονόητο η γιορτινή Τελετή Απονομής να συνοδεύεται από μουσικό μέρος, το οποίο στη φετινή διοργάνωση θα αναλάβουν η ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη και οι δύο μουσικοί «Υπερήρωες» της μπάντας της. Που ήδη από τον τίτλο τους μας… προϊδεάζουν ανάλογα και προσδοκούμε το «υπέρ» στην απόλαυση!
 
       Μελετώντας τα «έργα και ημέρες» της Γ. Βεληβασάκη, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα και άριστη επιλογή για τη συγκεκριμένη βραδιά, καθώς συνδυάζει ιδανικά τη μουσική τέχνη με τη θεατρική και συγγραφική. Ως γνήσια καλλιτεχνική φύση, οι σπουδές της περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και τις αξιοποίησε όλες με τον καλύτερο τρόπο! Στον τομέα της μουσικής έχει να επιδείξει μια πλούσια προσωπική δισκογραφία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και πλήθος συμμετοχών σε έργα άλλων καλλιτεχνών, ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τους Μανώλη Μητσιά, Σωτηρία Λεονάρδου, Λένα Αλκαίου, Χρήστο Νικολόπουλο, Δημήτρη Μητροπάνο, Παντελή Θαλασσινό, Γιώργο Καζαντζή, τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», πολλούς ξένους καλλιτέχνες και μπάντες… Τα τελευταία χρόνια μάλιστα συνεργάζεται με τον διεθνούς φήμης μαέστρο του Tango Nuevo, Luis Borda σε συναυλίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μια σημαντική πορεία με προσεγμένες επιλογές, που μεταξύ άλλων καταδεικνύουν και το ποιοτικό της στίγμα.
 
       Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το συγγραφικό της έργο, γράφοντας ποιήματα, πεζά, διηγήματα, στίχους, παιδικά παραμύθια, σαν το έμμετρο «Το Μικρό Μυστικό της Ζωής», ενώ ποιήματα και διηγήματά της έχουν περιληφθεί στη συλλογή «Σύγχρονοι Έλληνες Λογοτέχνες», στο ανθολόγιο «Οδός Δημιουργικής Γραφής 2», στα λογοτεχνικά περιοδικά «Πνευματική Ζωή» και «Φρέαρ», Επιπλέον υπήρξε υπεύθυνη της ελεύθερης απόδοσης/ μετάφρασης της α’ εκδοχής του «Alexander the Great Rock Opera», μια ξεχωριστή, πρωτοποριακή παράσταση στην οποία επίσης συμμετείχε και στα δύο ανεβάσματά της, όπως και σε αρκετές ακόμη σε συνδυασμό με συναυλίες… «Από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες», «Το Μικρό Μυστικό της Ζωής», «Ας τραγουδήσουμε και πάλι», «Dorian Gray», «Κοντσέρτο για Μία Μέρα που Πέρασε» μόλις πρόσφατα…  Με ένα πλούσιο, ποιοτικό ρεπερτόριο και με  σπουδαία, καταξιωμένη φωνή, η Γ. Βεληβασάκη υπόσχεται μοναδικές ερμηνευτικές στιγμές, ευρισκόμενη θα λέγαμε στο «φυσικό» της χώρο της θεατρικής σκηνής!
 
       Οι «Υπερήρωες» ή κατά κόσμον Ανδρέας Ζιάκας και Δημήτρης Αραμπατζής, που τη συνοδεύουν σταθερά τα τελευταία χρόνια, είναι δύο δεξιοτέχνες μουσικοί με «πιστοποίηση». Κιθαριστής ο Α. Ζιάκας, πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, από το 2003 εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας. Έχει συμμετάσχει στα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο, τη Νάξο, τη Βέροια και από το 2012 συμπράττει μουσικά σε ηχογραφήσεις και συναυλίες με την ερμηνεύτρια Γ. Βεληβασάκη και τον φημισμένο μαέστρο Luis Borda. Ο Δ. Αραμπατζής σπούδασε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από όπου απεφοίτησε με την ειδίκευση «Ακκορντεόν Κονσέρτου», Διακρίθηκε με Α’ Βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν και με Α’ Βραβείο επίσης στον 11ο αντίστοιχο Διεθνή Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Διδάσκει το αγαπημένο του όργανο σε Μουσικά Σχολεία, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος των σχημάτων «Nuit de l’ art» και  «Tangology». Η δε μεγάλη αγάπη του για το Tango, τον οδήγησε πρόσφατα στην εκμάθηση και του bandoneon.
 
       Με λίγα λόγια, μιλάμε για αυθεντικά αστέρια της μουσικής σκηνής, για καταξιωμένους καλλιτέχνες με σοβαρές σπουδές και ευρεία καλλιέργεια, που εγγυώνται ποιοτική απόλαυση και μάλιστα σε… υπερ- θετικό βαθμό! Η οποία απόλαυση δεν θα περιοριστεί στο καθαρά μουσικό μέρος, αλλά από όσο «πήρε το αυτί μα», θα ντύσει μελωδικά μεγάλο μέρος της βραδιάς! Διότι κάπως πρέπει να… «δικαιώσουν» οι «Υπερήρωες» τον τίτλο τους και είμαστε βέβαιοι ότι οι μουσικές τους και η μοναδική φωνή της Γ. Βεληβασάκη θα μας ταξιδέψουν! Θεωρούμε δε την επιτυχία τους δεδομένη και απλά τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά για την πρόθυμη συμμετοχή τους! 
============================================================================
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ημερ. δημ: 11/5/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ (ημερ. δημ: 6/6/2017) –Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής (ημερ. δημ: 8/6/2017)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ημερ.δημ: 10/6/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΝΑΤΑΚΗ & ΒΑΝΕΣΣΑ ΜΠΑΡΡΕ κεντρικές παρουσιάστριες (ημερ.δημ:11/6/2017) -Αναλυτικά διβάστε EΔΩ
-Το Επαθλο (ημερ. δημ: 12/6/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-Τη σπουδαία ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ τιμούν τα 7α ΘΚΘ (ημερ. δημ: 16/6/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-Τα Θ.Κ.Θ στηρίζουν το περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ». Πωλητές θα το διαθέτουν κατά τη διάρκειας της Απονομής, έναντι 3 ευρώ. (ημερ. δημ: 14/6/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-ΓEΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ & «ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ» συνοδεύουν μελωδικά τα 7α ΘΚΘ (ημερ. δημ: 15/6/2017) Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ
===========================================================================
-Facebook pages Θ.Κ.Θ.: ΕΔΩ -Facebook event: ΕΔΩ
===========================================================================
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
===========================================================================
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 7α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗΣ 2017, θα «προλογίσουν»  όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι:  ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ
==========================================================================


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Στασινοπούλου Π
Στασινοπούλου Π
Ο «εραστής» οποιασδήποτε τέχνης - εν προκειμένω της θεατρικής, θα κρατά πάντα μαζί της μια σχέση εξιδανικευμένη, ενίοτε παθιασμένη. Επενδύοντας κατά βάση σε συναίσθημα και ένστικτο δουλεμένα με γνώση και εμπειρία… Όταν ο ερασιτέχνης του θεάτρου με χρόνια ενασχόληση μαζί του, από τη θέση του «άρρωστα» θεατρόφιλου εκφέρει γνώμη, δεν χωρά ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ παρά μόνο η αγνή αγάπη του γι αυτό! Και κάποιες φορές, «όποιος αγαπάει παιδεύει»… πάντα με την καλή έννοια! Και απαντά και στο kal.stassinopoulou@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη