Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023

1899 Views
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης δίνει, για μια ακόμη χρονιά, το ραντεβού της με το κοινό και τις θεατρικές ομάδες της πόλης στο πλαίσιο της «Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης – 2023»


Η «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης – 2023» διευρύνει τη διάρκειά της και θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2023. Με εισήγηση της Επιτροπής Θεάτρου, υιοθετεί στον προγραμματισμό της τον θεματικό άξονα «Θέατρο και Πόλη» με στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και των γειτονιών της και εμπλουτίζεται με την νέα ενότητα «Νέες Θεατρικές Φωνές της πόλης» στην οποία μπορούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους νέοι απόφοιτοι των καλλιτεχνικών και θεατρικών σχολών.

Οι παράλληλες δράσεις συνεχίζονται με επιμορφωτικά εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις.

Η «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» αποτελεί πλέον ένα δημιουργικό πεδίο δράσης των θεατρικών σχημάτων της πόλης που αναδεικνύει τη θεατρική πολυφωνία που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης προσκαλεί μεμονωμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες, επαγγελματικά θεατρικά σχήματα και ομάδες της Θεσσαλονίκης να υποβάλουν τις προτάσεις τους με στόχο τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση.

Η συμμετοχή στην «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» συνοδεύεται από αμοιβή που δύναται να καλύψει μέρος των εξόδων παραγωγής των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο Όροι συμμετοχής.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από την Επιτροπή Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης με συνεκτίμηση του δραματουργικού, σκηνοθετικού αλλά και κοινωνικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, των συντελεστών και των τεχνικών και οργανωτικών προϋποθέσεων της κάθε πρότασης. Μετά το πέρας της προθεσμίας, η Επιτροπή θα καλέσει τους αιτούντες σε συνάντηση με στόχο την καλύτερη κατανόηση της πρότασής τους.

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στον σύνδεσμο Αίτηση

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
Για την ταχύτερη και ακριβέστερη διαδικασία επιλογής, συστήνεται η αποστολή των αιτήσεων νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία. Οι αιτήσεις που θα αποσταλούν ή θα κατατεθούν μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν.

Πληροφορίες δίνονται καθόλη τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων στο politismos@thessaloniki.gr με θέμα: «Ερώτηση για την Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023» και στο τηλέφωνο 231 331 8208, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 πμ – 12:00 το μεσημέρι.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατράλε βραδιά στην παρουσίαση της «Δωδεκάτης νύχτας συν κάποιες ακόμη» του Κ. Ζαχαριάδη στο Σοφούλη
Θεατράλε βραδιά στην παρουσίαση της «Δωδεκάτης νύχτας συν κάποιες ακόμη» του Κ. Ζαχαριάδη στο Σοφούλη
με 0 Σχόλια 2200 Views

Μπορεί το κοινό να αγκάλιασε θερμά την παρουσίαση του θεατρικού βιβλίου «Η Δωδεκάτη νύχτα συν κάποιες ακόμη» του Κρίτωνα Ζαχαριάδη ακόμη όμως πιο ζεστή υπήρξε η παρουσία των ηθοποιών που παρέστησαν για να μιλήσουν για τον συνάδελφο και φίλο σε μια παρουσίαση που ελάχιστα θύμιζε κλασσική περίπτωση 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη