Πάρε θεατρόφιλε για να΄ χεις: 5 πρεμιέρες σε 4 μέρες και έναν καύσωνα 9-12/7 (+μπόλικα σχόλια).

2069 Views
Πάρε θεατρόφιλε για να΄ χεις: 5 πρεμιέρες σε 4 μέρες και έναν καύσωνα 9-12/7  (+μπόλικα σχόλια). Πάρε θεατρόφιλε για να΄ χεις: 5 πρεμιέρες σε 4 μέρες και έναν καύσωνα 9-12/7 (+μπόλικα σχόλια).

Από τον Γιάννη Τσιρόγλου

 
Ο κολλημένος θεατρόφιλος μπρος στη λαχτάρα να δει μια παράσταση δεν κωλύεται από αστραπές και βροντές, από χιόνια και παγωνιές, ούτε βέβαια από καύσωνες, που καλή ώρα… το φετινό ελληνικό καλοκαίρι, μαστίζεται από υψηλές θερμοκρασίες. Ούτε και το πώς θα δει μέσα σε ένα 4ήμερο πέντε πρεμιέρες. Η θεατρίλα που κυλά στο αίμα του υποσυνείδητα θα τον οδηγήσει να βρει λύσεις και διεξόδους για να μη χάσει καμία από αυτές. Βέβαια η κατηγορία τείνει να εξαφανιστεί καθώς οι καιροί άλλαξαν, οι απατήσεις μεγάλωσαν αλλά και το ίδιο το θέατρο οδηγείται σε άλλα –κακά, βλέπε και αδιάφορα- μονοπάτια.
 
Ο καλός όμως θεατρόφιλος δεν θα συγκινηθεί από τη πληθώρα καθώς το ζητούμενο γι αυτόν είναι η ουσία και αυτή είναι η ποιότητα περιεχομένου.
 
Στο δια ταύτα… πέντε πρεμιέρες θα δοθούν τις επόμενες τέσσερις μέρες με τα γνωστά αποτελέσματα.
 
.
.
Η «Βερβερίτσα» θα τραβήξει το τηλεοπτικό κατά βάση θεατή, κατ΄ ουσίαν μη θεατρόφιλο, που θα επιδιώξει στο τέλος μια σέλφι με τον σελέμπριτι θιασάρχη. Όσο για τη παράσταση; Είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.
 
Τουναντίον, στις «Νεφέλες», θα μαζευτεί ο λεγόμενος «ψαγμένος» κόσμος (βλέπε και φουλ κουλτουριάρηδες) που επιζητά περιεχόμενο και αυτό το προσφέρει ο συγκεκριμένος θίασος με αποδεδειγμένα καλούς ηθοποιούς.
 
Στη «Ρένα» θα τρέξουν άπαντες και ο Κήπος βέβαιο θα αποδειχτεί ένας μικρός χώρος καθώς ο Κορτώ πουλάει –ακόμα- σαν ζεστό ψωμάκι, ασχέτως αν πρόκειται για μονόλογο που θα απέδιδε καλύτερα σε κλειστό χώρο (χρήσιμη πληροφορία: θα μας ξανάρθει τον χειμώνα).
 
Η καλοκαιρινή «κλειστή» θεατρική πρόταση του Κθβε είναι το «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, το οποίο θα παίζεται καθημερινές όλο το καλοκαίρι στην ΕΜΣ, οπότε σε τούτο δεν χρειάζονται βιασύνες, εκτός και αν είστε σόγια με τους ηθοποιούς.
 
Τέλος, το θέατρο Προσκήνιο, πιστό τελευταία στις μεταφορές έργων παλιού ελληνικού κινηματογράφου στο θέατρο, επιχειρεί να φέρει πλήθος κόσμου με τους εγγυημένους εμπορικά «Γαμπρούς της Ευτυχίας», σαφώς και μπόλικο χρήμα στα ταμεία τους. Τώρα, πόσο σαν κάνει κλικ να δείτε αναμασημένο φαγητό και μάλιστα σε βερσιόν πιστής απομίμησης, εν έτη 2019…  δεν θα σας λύσω εγώ τα προβλήματά σας. 
.
Αυτές λοιπόν είναι οι παραστάσεις που απευθύνονται στους θεσσαλονικείς και ανάλογα με τα γούστα και τα περίσσια ευρώ σας (αν ακόμη δεν πήρατε χαμπάρι τα 15άρια γενικής εισόδου αντικαταστήθηκαν με στρογγυλά 20άρια…), όσοι πιστοί προσέλθετε, εδώ είναι ο Κήπος, εδώ και το Δάσος...

.
ΤΡΙΤΗ 9/7
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
«ΒΕΡΒΕΡΙΤΣΑ» του Νίκου Μουτσινά.
Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομοκρατικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά και τη γυναίκα του Άννα- Μαρίζα. Το ζευγάρι, μετά από πολλές συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος.Στην προσπάθεια να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους τη Βερβερίτσα…
.
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη, Νικόλ Παναγιώτου.
.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 & ΠΕΜΠΤΗ 11/7
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
«ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη.
Αρχικά, ο Στρεψιάδης προσπαθεί να πείσει τον καλοαναθρεμμένο του γιο, Φειδιππίδη, που είναι και η αιτία των χρεών του, να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο γλιτώνοντας από τους δανειστές. Όταν εκείνος αρνείται, αποφασίζει -παρά την ηλικία του-να σπουδάσει ο ίδιος.
.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γάλλος (Στρεψιάδης), Νίκος Καραθάνος (Σωκράτης), Αινείας Τσαμάτης (Φειδιππίδης), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Δίκαιος Λόγος), Θεοδώρα Τζήμου (Άδικος Λόγος), Χρήστος Λούλης (Ποιητής), Γιάννης Κλίνης (Δανειστής), Παναγιώτης Εξαρχέας (Μαθητής), Πάνος Παπαδόπουλος (Μαθητής). Κορυφαίες: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου.
,
 /
ΠΕΜΠΤΗ 11/7
ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
«ΡΕΝΑ» του Αυγούστου Κορτώ.
«Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, και την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.».
.
Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ. Συμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου. Μαζί τους οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος. 
.
.
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΒΙΚΤΟΡ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» του Βιτράκ Ροζέ.
Ο εννιάχρονος Βικτόρ τη μέρα των γενεθλίων του αποφασίζει να αποτινάξει την ταυτότητα του υποδειγματικού γιού και να ξεσκεπάσει όλα τα καλώς κρυμμένα - κακώς κείμενα, της οικογένειάς του. Τραβώντας αργά και επιδέξια το σεντόνι της αστικής υποκρισίας, κατευθύνει τα πράγματα μέχρι το τέλος του έργου σε αποκαλύψεις που οδηγούν στη διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης, του πατριωτικού εφησυχασμού, της κοινωνικής σύμβασης.
.
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/7
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
«ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ» των Νίκου Τσιφόρου – Πολύβιου Βασιλειάδη.
Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Αγαπούσαν με πάθος τη ζωή. Το θέατρο ήρθε και ακούμπησε αργότερα σαν μεγάλη παρηγοριά. Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα, σε πείσμα της εποχής μας που ντρέπεται για το παρελθόν της, γιατί πολύ απλά, δεν το γνωρίζει!! ειναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής.
.
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.
.
 
 .
Δείτε & αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, κλικ εδώ.
-ΝΕΟ Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, κλικ εδώ.
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2019: πρόγραμμα εκδηλώσεων, κλικ εδώ.
-Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Πρόγραμμα εκδηλώσεων, κλικ εδώ.
-Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2019 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες, κλικ εδώ.
.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
΄΄
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ιστορία χωρίς Όνομα» & «Το Παλτό» κυριάρχησαν στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Όλα τα βραβεία.
«Ιστορία χωρίς Όνομα» & «Το Παλτό» κυριάρχησαν στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Όλα τα βραβεία.
με 0 Σχόλια 8381 Views

Σε μια σεμνή όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις και χωρίς θεατές δόθηκαν πριν λίγο σε διαδικτυακή μετάδοση από το Βασιλικό Θέατρο τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020. Μεγάλος νικητής η «Ιστορία χωρίς όνομα» του Σ. Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη που τιμήθηκε με 4 μεγάλα βραβεία εκ των οποίων Καλύτερη Παράσταση της Χρονιάς και Σκηνοθεσίας. Η παράσταση «Το Παλτό» κέρδισε 5 με αυτά του Α΄ και Β΄ Ανδρικού να ξεχωρίζουν. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Δείτε αναλυτικά όλα τα βραβεία.

 Β’ Βραβείο Κοινού.
 
«Πλανόδιοι έρωτες»: Γ’ Βραβείο Κοινού.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή