12 Οκτώβρη ανοίγουν τα θέατρα της Θεσσαλονίκης με 50% πληρότητα (γράφημα) ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ.

8217 Views
12 Οκτώβρη ανοίγουν τα θέατρα της Θεσσαλονίκης με 50% πληρότητα (γράφημα) ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ. 12 Οκτώβρη ανοίγουν τα θέατρα της Θεσσαλονίκης με 50% πληρότητα (γράφημα) ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ.

 

 
ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ, όπως και να΄ χει.
 
Η θεατρική αυλαία θα σηκωθεί τελικά τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου με 30% πληρότητα και χωρίς πλαφόν. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο επίπεδο 3 που βρίσκεται η Αττική στο νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου στη δημοσιότητα από την Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας.
 
Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίπεδο 2,  άρα το όριο που ορίζεται είναι στο 50%
 
Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, ενώ απαγορεύονται τα διαλείμματα. Υποχρεωτική είναι επίσης και η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
 .
.
.
.
Από τι εξαρτάται το επίπεδο κινδύνου σε κάθε περιοχή
Όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία, ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, της κάθε περιοχής, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης αλλά και της συσχέτισης των κρουσμάτων και των επαφών τους. 17 κριτήρια αναλύονται και αξιολογούνται σε καθημερινή βάση προκειμένου να καθοριστεί το επίπεδο συναγερμού κάθε περιοχής.

Ανά περιφέρεια η εφαρμογή των μέτρων – Εξαιρέσεις
Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις, που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής Ενότητας, δηλαδή σε επίπεδο δήμου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.
.
Πού θα βρείτε τον χάρτη
Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr και η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:
α) με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο
β) επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή
γ) κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη.
Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.
Επιπλέον ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.
.
Τι σήμαινε όμως το πλαφόν που φοβόντουσαν οι επιχειρηματίες των μεγάλων αιθουσών; Σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις, θα υπήρχε ανώτατο όριο 150 θέσεων για τις αίθουσες. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των αιθουσών με 300 θέσεις, το ανώτατο όριο θεατών θα είναι 90. Στις περιπτώσεις των αιθουσών από 300 θέσεις και πάνω, ο ανώτατος αριθμός θα είναι 150 θεατές. Τελικά αυτή η απόφαση απεφεύχθη, οριστικά και αμετάκλητα.
 
Ο θάνατος των μικρών θεάτρων;
Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί κανονισμοί τίθενται σε εφαρμογή από τις 12 Οκτωβρίου. Βάσει αυτών οι, μεγάλης χωρητικότητας, θεατρικοί χώροι θα λειτουργήσουν στο όριο της επιβίωσης. Θέτει, όμως, εν αμφιβόλω την παρουσία των μικρών σκηνών. Αυτό σημαίνει ότι ένα θέατρο 100 θέσεων θα μπορεί να δέχεται έως 50 θεατές, ένα θέατρο 80 θέσεων έως 40 κ.ο.κ., εξασφαλίζοντας τους, εν ολίγοις, πενιχρά έσοδα. Και πως αν δεν ενεργοποιηθεί η πολυλάλητη επιδότηση των κενών καθισμάτων από το υπουργείο Πολιτισμού και τα συναρμόδια υπουργεία που το τροφοδοτούν, ένα μεγάλο κομμάτι της θεατρικής κοινότητας θα μείνει εκτός εργασίας με ολέθρια αποτελέσματα.
«Έχει σημασία με τι είδους ανταποδοτικά μέτρα θα μείνουν ανοιχτά τα θέατρα. Γιατί και η λειτουργία τους δεν εγγυάται την προσέλευση μετά από τόσο φόβο που έχει επικοινωθεί στο κοινό της Ελλάδας, μεταστρέφοντας εντελώς την διάθεση του» τονίζει ο παραγωγός Γιώργος Ισαάκ που αυτή τη στιγμή ετοιμάζει 15 παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την προοπτική να εργαστούν σε αυτές περί τα 400 άτομα.
 
 
Προπώληση; Ένα σοβαρό ζήτημα…
Την ίδια ώρα, η οδηγία ενημέρωσης του χάρτη υγιειονομικής ασφάλειας που θα γίνεται ανά 14 ημέρες αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον τομέα της προπώλησης της Θεσσαλονίκης που αυτή τη στιγμή τελεί σε επίπεδο 2 (επίπεδο επιτήρησης). Με δεδομένο ότι η διαδικασία προπώλησης θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου και η πιθανότητα να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στο επόμενο 15νθήμερο να είναι σταθερή, οι παραγωγές θα ξεκινήσουν να πωλούν εισιτήρια με άλλα μέτρα χωρητικότητας (50%) κινδυνεύοντας ωστόσο να δώσουν παραστάσεις με τη χαμηλότερη δυνατή προσέλευση (30%).
 
Επιπλέον, με όλα αυτά τα δεδομένα καταργούνται οι θεατές της τελευταίας στιγμής, που δεν είναι και λίγοι αυτοί που θα αποφασίσουν μία με μισή ώρα πριν να κατευθυνθούν στο θέατρο ώστε να προμηθευτούν από το ταμείο τα εισιτήρια τους, παράλληλα, αρκετός κόσμος είτε αγνοεί, ή δεν γνωρίζει, είτε δεν τους ενδιαφέρει η αγορά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για να μην κάνουμε θέμα περί προσκλήσεων και ατελειών….
.
Οπως και να΄χει το γεγονός είναι ένα: τα θέατρα ανοίγουν, οριστικά και αμετάκλητα. ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ
.
Με πληροφορίες από www.infowoman.gr & www.monopoli.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
με 0 Σχόλια 521 Views

Η στήλη αυτή θα προσπαθήσει να δείξει πτυχές θεατρικών κειμένων και θεατρικών τεχνικών που συνδέονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει, βασανίζεται, αλλά συνεχίζει με τόλμη να αγαπά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή