Ο Σπύρος Σαραφιανός και η Ελένη Σκάρπου παρουσιάζουν τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.

6011 Views
Ο Σπύρος Σαραφιανός και η Ελένη Σκάρπου παρουσιάζουν τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Ο Σπύρος Σαραφιανός και η Ελένη Σκάρπου παρουσιάζουν τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε οnline τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης
- 2.6.2020 στις 21:00 ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
10α ΘΒΘ 2020: 
.
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ: 
.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
.
ΤΡΙΤΗ 2  ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ: 21:00
 
Τα φετινά 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης αποσκοπούν να δώσουν μία σημαντική πνοή στον πολιτισμό μετά από τη δύσκολη κατάσταση, που βιώσαμε όλοι προσωπικά, αλλά και η θεατρική σκηνή, με πολλές παραστάσεις να αναβάλλονται επ’ αόριστον. Ο θεσμός, που κατοχυρώθηκε εδώ και τόσα χρόνια στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει προκειμένου να ανταμείψει τους συντελεστές των θεατρικών παραστάσεων, που παρουσιάστηκαν από τον Μάιο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020. Δυστυχώς η λαμπερή επετειακή τελετή, που για καιρό ετοιμαζόταν, ακυρώθηκε λόγω των γεγονότων του κορονοϊού, ωστόσο τα βραβεία θα απονεμηθούν απρόσκοπτα μέσω διαδικτυακής μετάδοσης των αποτελεσμάτων την Τρίτη 2 Ιουνίου και ώρα 21:00.
.
Παρουσιαστές της απονομής θα είναι ο επιτυχημένος και αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός και η καταξιωμένη και πολύπειρη δημοσιογράφος Ελένη Σκάρπου.
 
Ο Σπύρος Σαραφιανός αποτελεί έναν ηθοποιό, που φαίνεται να πατάει γερά στη γη.Η θεατρική του ιστορία ξεκινάει από πολύ νωρίς, όταν ο πατέρας του τον πήγαινε στις παραστάσεις του. Γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιός, η σύνδεσή του με την πόλη της Θεσσαλονίκης άμεση, καθώς σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και μετά από ένα μεγάλο κύκλο στο ελεύθερο θέατρο, αποφάσισεγια 7 χρόνια να αποτελέσει ενεργό μέρος του ΚΘΒΕ.
 .
Φωτογραφία: Ειρήνη Μπαιρακτάρη
.
Ο ίδιος αποτελεί έναν ενεργό ηθοποιό, που φαίνεται να σχεδιάζει με πολύ προσεκτικό τρόπο τα επαγγελματικά του βήματα. Έχοντας συμμετάσχει σε δεκάδες παραστάσεις, υπηρετώντας μία μεγάλη γκάμα κλασικών και σύγχρονων έργων, αλλά και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αποδεικνύει έναν ηθοποιό, που βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, μετέχοντας αδιάκοπα στα πολιτιστικά δρώμενα. Το γεγονός αυτό και η συναπτόμενη αναγνωσιμότητά του δεν κατάφεραν να τον αλλάξουν και να τον αλλοιώσουν. Κανένα «φαίνεσθαι» δεν στάθηκε ικανό να μεταβάλλει το «είναι» του.Οδηγοί του δεν είναι η ματαιοδοξία και ο ναρκισσισμός, αλλά η ταπεινοφροσύνη και η φιλαλληλία. Στην περίπτωσή του, όμως, δεν μένει απλώς και μόνο στα πλαίσια της τυπικής περάτωσης της εκάστοτε εργασίας, που του ανατίθεται. Όντας μάχιμος ρήτορας χρησιμοποιεί το βήμα της δημοσιότητας, που του δίνεται με τον άκρως παραγωγικότερο τρόπο. Ασκεί κριτική σε πάσης φύσεως κακώς κείμενα, που σχετίζονται με την δουλειά και τους συναδέλφουςτου, χωρίς να διστάζει να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση, όταν άλλοι σιωπούν. Η πορεία του έχει αποδείξει, πως ο μόνος τρόπος να αλλάξεις όσα επιθυμείς είναι να τα διεκδικήσεις εμπράκτως. Και για το κοινό του διεκδικεί με κάθε του επιλογή έναν τρόπο, μία αφορμή για να συγκινήσει, να αγγίξει, να αφυπνίσει, χωρίς να βάζει τοίχους ή εμπόδια, αλλά γέφυρες… Γιατί η τέχνη ενώνει και ο ηθοποιός οφείλει να υπηρετήσει με κάθε μέσο αυτήν την ένωση. Και ο Σπύρος Σαραφιανός φαίνεται να το πράττει με υποδειγματικό τρόπο.
 
Οικοδέσποινα της βραδιάς θα είναι η Ελένη Σκάρπου, την ιδιότητα της οποίας όσο και αν πασχίσουμε δεν θα καταφέρουμε να την αποδώσουμε με μία λέξη.
 
 
Απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ορεινό χωριό της Αγιάς, 7 χιλιόμετρα μακριά από την Πάργα, μέχρι τα 18 της, που την «τράβηξε» σχεδόν μαγνητικά η Θεσσαλονίκη. Και μπορεί για 2 χρόνια να την «έκλεψε» η πρωτεύουσα, όμως, σύντομα επέστρεψε μία και καλή στην πρώτη της αγάπη με τα γοητευτικά στενά και τους ανοιχτόκαρδους ανθρώπους. Και όσο περιπετειώδεις ήταν οι προσωπικές της μετακινήσεις, άλλο τόσο ήταν και οι επαγγελματικές, καθώς έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία, το ραδιόφωνο, την παραγωγή σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και με την επικοινωνία μεγάλων εκδηλώσεων και φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Η πολυσχιδής αυτή προσωπικότητα μέσα από τα επαγγελματικά της βήματα μοιάζει συνεχώς να προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό της. Και πάνω, που πιστεύει, ότι τον έχειανακαλύψει έρχεται το επόμενο βήμα για να της αποδείξει, πως ακόμη έχει δρόμο μπροστά της.
.
Σίγουρα καίριο σταθμό σε όλο αυτό το μακρόπνοο ταξίδι της έχει η ποιητική της συλλογή με 40 ποιήματα για τον έρωτα(«40 δαγκωμένες αλήθειες»), που προσέθεσε ένα ακόμα κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής της. Και η ίδια μοιάζει να συνεχίζει αδιάκοπα τον βηματισμό της σε κάθε γωνιά της ψυχής, αφήνοντας στην άκρη τα άνευρα «πρέπει» της καθημερινότητας και οραματίζοντας τα έντονα «θέλω» της καρδιά της. Αντλεί δύναμη και έμπνευση από απλά καθημερινά πράγματα, όπως μία βόλτα στη θάλασσα, μία θέση κοντά στο ηλιοβασίλεμα, ένα δροσερό ποτό, μία φιλική κουβέντα, μία αγαπησιάρικη μουσική… Γιατί στην περίπτωσή της τα όνειρα δεν μοιάζουν να έχουν σαφή διαδρομή, δεν είναι χαρτογραφημένα. Κατευθύνονται από την πυξίδα της καρδιάς της… Και η Ελένη Σκάρπου γνωρίζει καλά, πως εκείνη ξέρει τον δρόμο!
 
 
 
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, που μας προσέφεραν αυτά τα δύο πρόσωπα με την αποδοχή της πρότασης παρουσίασης των ΘΒΘ. Είμαστε σίγουροι, πως θα ανταποκριθούν άψογα στον ρόλο τους, προσφέροντας μία αξιομνημόνευτη βραδιά.
 
Το μήνυμα των βραβείων είναι ζωντανό και πιο επίκαιρο από ποτέ: «η ζωή και ο πολιτισμός συνεχίζονται απρόσκοπτα και κόντρα σε κάθε δυσκολία!».
 
Κείμενο: Γιώργος Μπαστουνάς.
.

.

Τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020, [Βραβεία Κριτικής Επιτροπής και Κοινού], θα ανακοινωθούν διαδικτυακά τη Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 και ώρα 21.00 μέσω Kulturosupa.grYouTube και Facebook

.
Δείτε & αυτά:
-10 ΘΒΘ 2020: Αφίσα, συντελεστές, υποστηρικτές, κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020:  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απονέμει τα κορυφαία βραβεία, κλικ εδώ 
-10α ΘΒΘ 2020:Αυτά είναι τα Νέα Πρόσωπα των 10ων ΘΒΘ 2020 - Οι υποψήφιοι μιλούν στην "Κ", κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020: Τα ΘΒΘ στηρίζουν τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» φορώντας τις θαυμάσιες μάσκες τους, κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020: Ας γνωρίσουμε καλύτερα τις πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες, κλικ εδώ
-10αΘΒΘ 2020: Ο Σπύρος Σαραφιανός και η Ελένη Σκάρπου παρουσιάζουν τη σεμνή Τελετή Απονομής  από το Βασιλικό Θέατρο, κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020: Υποψηφιότητες Κριτικής Επιτροπής & Κοινού, κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020: Ακυρώνεται η Τελετή Απονομής - Ψηφιακά θα απονεμηθούν τα φετινά Βραβεία (Δ.Τ), κλικ εδώ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή