10 πρεμιέρες (μες την βδομάδα) καλά είναι ή θες κι΄ άλλες θεατρόφιλε;

1791 Views
10 πρεμιέρες (μες την βδομάδα) καλά είναι ή θες κι΄ άλλες θεατρόφιλε; 10 πρεμιέρες (μες την βδομάδα) καλά είναι ή θες κι΄ άλλες θεατρόφιλε;

 

.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΝΑΜΕ ΑΘΗΝΑ!
.
Κοίταξα Αθήνα να δω πόσες νέες παραστάσεις βγαίνουν στο σεργιάνι τούτη την βδομάδα, να κάνω μια σύγκριση με μας τους δεύτερους… τους καταϊδρωμένους θεατρόφιλους γιατί προς στιγμήν ένιωσα περήφανος αθηναίος που αυτή τη βδομάδα έχουμε δέκα, ναι 10 ολοκαίνουριες παραστάσεις (1 επανάληψη και άλλες 5 που συνεχίζουν...).
 
Και μη λέμε τα ίδια, ποιος θα πρωτοδεί και ποιες από αυτές θα εκτιμηθούν. Ποσώς πια μ’ ενδιαφέρει, θα τραβήξουν και δαύτες το σταυρό του μαρτυρίου, ίδιο με αυτόν που σέρνουμε και όλοι εμείς που  τρέχουμε από πρεμιέρα σε πρεμιέρα καθώς αδιαφορούν πλήρως για ένα ορθό προγραμματισμό.
 
Οπότε τσεκάρετε τι πρόκειται να δείτε και όσο για τις υπόλοιπες που δεν θα δείτε, μην κόπτεστε, έτσι όπως έχουν καταντήσει τον θεατρικό χάρτη, όλο και θα μας ξανάρθουν.
.

.
-k-
.
ΑΜΑΛΙΑ 
«ΓΕΡΜΑ» του Λόρκα.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019
Μια γυναίκα ακολουθεί το πρωτόγονο ένστικτό της με τραγικές συνέπειες για εκείνη, αλλά και για τους πάντες γύρω της, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα και συγκλονιστική κορύφωση.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος.
Ερμηνεύουν: Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Τάσος Σωτηράκης, Θανάσης Σαράντος, Βασιλίνα Κατερίνη, Βίλμα Τσακίρη 

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 στις 21:00
,
-k-
.
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2
«ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ» της Έλλης Παπακωνσταντίνου.
Αυτή η «κυβερνοπάνκ όπερα», όπου το θέατρο σκιών, το βίντεο, οι προβολές και η μουσική εκτελούνται σε πραγματικό χρόνο από ένα cast πέντε ατόμων, είναι ένα σύγχρονο σχόλιο που καλεί σε κριτικό αναστοχασμό γύρω από τα fake news, τη μετα-αλήθεια και την αδυναμία των ανθρώπων να δουν την πραγματικότητα.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου Revolt Athens (έναρξη 20.00) και To σπήλαιο (έναρξη 21.45),  Τρίτη 8 Οκτωβρίου Το σπήλαιο (έναρξη 21.00).
. 
-k-
.
ΑΥΛΑΙΑ
«ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ» της Μάρθας Μπουζιούρη.
Πρεμιέρα: Τρίτη 8 Οκτωβρίου.


Σκηνοθεσία:  Μάρθα Μπουζιούρη.
Ερμηνεύουν: Πολύδωρος Βογιατζής, Αγγελική Ζησούδη, Γιώργος Κισσανδράκης, Θεανώ Μεταξά.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 8-9 Οκτωβρίου στις 21:00
.
-k-
.
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
«ΦΑΕΘΩΝ» του Δημήτρη Δημητριάδη.
Επανάληψη 
Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 6,7 και σχολιάζουμε εδώ
Στο εσωτερικό ενός μεσοαστικού σπιτιού στο Λονδίνο, όπου, γύρω από το τραπέζι του Δείπνου και μέσα σε μία μόνο νύχτα, εκτυλίσσεται ένα αμλετικό υπαρξιακό δράμα: η ζοφερή τραγωδία μιας οικογένειας, τα μέλη της οποίας παλεύουν να απαλλαγούν από τα δεσμά του Πατέρα για να καταφέρουν να ζήσουν.

Σκηνοθεσία:  Θάνος Νίκας. 
Ερμηνεύουν: Παύλος Δανελάτος, Θεανώ Αμοιρίδου, Νίκος Ράμμος, Κατερίνα Συναπίδου, Ελευθερία Μαυρίδου.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 19:00, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 21:30, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 21:30, Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 21:30 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στις 20:00.
Παραστάσεις από 18 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου: Κάθε Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
. .
 -k
.
ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ 
«ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ» της Δήμητρας Μήττα.
Πρεμιέρα: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.
(η ικανοποίηση της αυτοεικόνας και ο νάρκισσος πολιτισμός μας) – ένα work in progress προς μία παραστάσιμη διάλεξη με τέσσερα συνδετικά κείμενα του Δημήτρη Α. Κολοβού –

Σκηνοθεσία:  Νίκος Βουδούρης. 
Ερμηνεία: Μπάμπης Ματεντζίδης
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 10,11, 12, 13 και 14 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ.
.
-k-
.
ΆΡΑΤΟΣ
«FAUX DARIO» του Βαγγέλη Δουκουτσέλη.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Το έργο "Ελεύθερο ζευγάρι" του Ντάριο Φο, γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης για ένα θεατρόφιλο ζευγάρι. Η συζήτηση για το έργο ξεκινά με ενστάσεις, αλλά στη συνέχεια, ο καθένας προσπαθεί να περάσει απολυταρχικά τις απόψεις του. Κι εκεί γίνεται η αποκάλυψη! 
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας.
Ερμηνεύουν: Γιάννης Λαζαρίδης, Ευτυχία Ψωμά.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 (11 έως 27/10).
.
-k-
.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ  
«Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ» των Ενεκέν, Βεμπέρ και ντε Γκορς.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.
Ένας ζωηρός βαφτιστικός ερωτεύεται από φωτογραφία την όμορφη νονά του που έχει να τον δει από τότε που τον βάφτισε! Είναι όμως ο αληθινός βαφτιστικός ή κάποιος άλλος συμπολεμιστής του στο μέτωπο, που έχει βάλει στο μάτι την παντρεμένη γυναίκα; Τι θα πει ο άντρας της όταν τους πιάσει στα πράσα; Και ακόμη περισσότερο πώς θα δικαιολογηθούν στον αυστηρό συνταγματάρχη θείο όταν εκείνος μπουκάρει ξαφνικά, ανεμίζοντας με μανία την σημαία της ηθικής;

Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας.
Ερμηνεύουν: Χάρης Ρώμας, Σωτήρης Καλυβάτσης, Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης, Εύη Κολιούλη.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30 & 21:00, Κυριακή 19:30 (11 - 27 Οκτωβρίου).
.
-k-
.
SOURLIBOOM 
«ΓΟΒΑ ΣΤΙΛΕΤΟ» του Μπάμπη Πεΐδη.
Η Κούκι, πιστή βοηθός της αφεντικίνας της, προσπαθεί να το «καλύψει» αλλά τίποτα «δεν της κάθεται». Η κυρία Αφροδίτη παραμονεύει…

Σκηνοθεσία:  Μπάμπης Πεΐδης.
Ερμηνεύουν: Νίνα Φωτιάδου, Μαρία Λώτη, Ροδούλα Αθανασίου.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο και  Κυριακή 12, 13,19 & 20 Οκτωβρίου στις 21:00.
.
-k-
.
ΑΥΛΑΙΑ
«ΎΨΩΜΑ 731» του Άρη Μπινιάρη.
Πρεμιέρα:. Σάββατο 12 Οκτωβρίου


Σκηνοθεσία:  Άρης Μπινιάρης.
Ερμηνεύουν: Άρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Σεβδαλής
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 12-13 Οκτωβρίου στις 21:00
.
-k-
.
ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ (Σοφίτα)
«ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ» του Κάφκα.
Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
Λίγα χρόνια πριν πεθάνει από φυματίωση ο σπουδαίος γερμανόφωνος γράφει μια επιστολή στον πατέρα του, ρίχνοντας φως σε όλες τις σκοτεινές αναμνή­σεις των παιδικών του χρόνων και παραδέχεται μπροστά στο θεατή ότι εξακολουθεί να νιώθει φόβο απέναντι στο πρόσωπο του πατέρα του. Ο σκηνοθέτης μετατρέπει τον ιδιαίτερο χώρο της σοφίτας του Εβραϊκού πανδοχείου σε παιδικό δω­μάτιο, όπου ο Kafka στέκεται γυμνός απέναντι στους λίγους θεατές του.

Σκηνοθεσία:  Στέλιος Βραχνής.
Ερμηνεύουν: Βασίλης Μπόγδανος, Απόστολος Λινάρδος, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00 (έως 10 Νοεμβρίου).
.
-k-
.
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ» του Νίκου Μπακόλα.
Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Ένα έργο με κέντρο δράσης την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων έρχονται να συναντήσουν την Ιστορία ενώ η ίδια η πόλη προβάλλεται μέσα από τη συλλογική μνήμη αλλά και το βίωμα των χαρακτήρων της. Μία πόλη διαρκών ιστορικών και πολιτικών αναταραχών. Μια πλατεία που καθιστά τις πράξεις των ανθρώπων ορατές.

Σκηνοθεσία:  Ελένη Ευθυμίου.
Ερμηνεύουν:Γιάννης Μαστρογιάννης, Nίκος Καπέλιος , Κατερίνα Σισίννι, Χρήστος Παπαδημητρίου, Ελένη Θυμιοπούλου (Αμαλία), Νίκος Κουσούλης, Μάρα Τσικάρα, Δημήτρης Σακατζής, Εύη Σαρμή κ.ά.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη στις 18:00 | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20.00 |Κυριακή στις 19:00
.
.
Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Ι
.
.
-k-
.
ΑΜΑΛΙΑ 
«ΟΘΕΛΛΟΣ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Μετά από αυτό σιωπή μεγάλη. Τόση που ο φόβος μη μείνουν για πάντα μέσα της τους μούδιασε τα μάτια. Μάτια μου, είπε πάλι αυτή απευθυνόμενη στα μάτια της ή στα δικά του, γιατί δακρύζετε; Θα γλιστρήσει η αγάπη μου και θα μου ξεγλιστρήσει η νύχτα. Και πολύ λιγουλάκι μετά -και τελειώνω εδώ- αυτή σ’ αυτόν και αντιστρόφως: έλα, έλα τώρα νύχτα μου και γέμισέ με με νύχτα, είμαι έτοιμη».
.
Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης
Ερμηνεύουν: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κορνήλιος Σελαμσής, Μιχάλης Τιτόπουλος.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 3 έως 6 & 9 έως 13 Οκτωβρίου, στις  21.00
.
-k
.
VIS MOTRIX   
«AY, CARMELA!» του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.
Θέατρο μέσα στο θέατρο, μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, δύο άνθρωποι αντιμέτωποι με μια απάνθρωπη εποχή. Ισπανικός εμφύλιος και δύο περιπλανώμενοι θεατρίνοι, η Καρμέλα και ο Παουλίνο, βρίσκονται κατά λάθος ανάμεσα σε δύο εχθρικές πλευρές.

Σκηνοθεσία:  Πασχάλης Αραμπατζής.
Ερμηνεύουν: Κορνηλία Προκοπίου και Δημήτρης Δάγκαλης.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 (έως 4 Νοεμβρίου 2019).
http://www.kulturosupa.gr/theatromania/12-enorkoi-athinaion-31642/
-k-
.
Τ
«Η ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Επανάληψη
Γοητεύει ιδιαίτερα ανθρώπους του θεάτρου και θεατές αυτή η μελέτη του απόλυτου κακού, με μια «σίριαλ παιδοκτόνο» που σκοτώνει μικρά κορίτσια από ευσπλαχνία, για να γλιτώσει τους γονείς τους από τα βάσανα.
.
Σκηνοθεσία: Πάνος Δεληνικόπουλος.
Ερμηνεύουν: Έφη Σταμούλη, Σοφία Βούλγαρη,Έλσα Καραγιώργου,Ζωή Λαζαριώτου, Αρετή Πολυμενίδη.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Από 4 Οκτωβρίου. Κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή - Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00  Έως 29 Οκτωβρίου 2019 
.
-k-
.
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ» του Κάρλο Γκολντόνι - Β’ Εκδοχή
Επανάληψη
Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλντίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει  να διαφεντεύει τις ζωές τους. Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση.  Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας….
.
Σκηνοθεσία:  Μιχάλης Σιώνας.
Ερμηνεύουν: Θανάσης Ραφτόπουλος, Λίλα Βλαχοπούλου, Γιώργος Δημητριάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Θανάσης Δισλής, Τέλης Ζαχαράκης, Νίκος Ορτετζάτος, Άννη Τσολακίδου κ.ά.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Από Σάββατο 5 Οκτωβρίου. Τετάρτη στις 18:00 | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 |Κυριακή στις 20:00

-k-
.
«ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ 
«ΕΡΚΟΥΛΙΝ ΜΠΑΡΜΠΕΝ: ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥ». 
Επανάληψη 
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ταξίδι στον χρόνο, στη Γαλλία του 19ου αιώνα, σε μια εποχή που η ιατρική και η δικαιοσύνη επιδίδονταν σε ένα ανελέητο κυνήγι ταυτότητας, με σκοπό να καθοριστεί το «αληθινό φύλο». 

Σκηνοθεσία:  Δαμιανός Κωνσταντινίδης. 
Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Μπάρμπα, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αναστάσης Ροϊλός.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 5, Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 στις 21:00


.
Δείτε αυτά:

Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 15/5/2019 έως 14/05/2020 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020.

Πληροφορίες για τα ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ  ΕΔΩ
.

& αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
ι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μάγεψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την κιθάρα και το λαούτο του  στο Θέατρο Δάσους.
Μάγεψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την κιθάρα και το λαούτο του στο Θέατρο Δάσους.
με 0 Σχόλια 783 Views
Με το ταλέντο, το έξυπνο χιούμορ, τις όμορφες μελωδίες και τον ποιητικό του στίχο διασκέδασε, προβλημάτισε, ενημέρωσε, ψυχαγώγησε και παρέσυρε το κοινό σε μια δίνη συναισθημάτων. Πήγε, είδε, άκουσε και σχολιάζει η Ειρήνη Σοφιανίδου για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή